AKP  ve MHP, Meclis iç tüzük değişikliklerinde anlaştı
SİYASET 6.07.2017 07:37:20 317 0

AKP ve MHP, Meclis iç tüzük değişikliklerinde anlaştı

Elitaş, ´´Yoklamaları istismardan çıkarıp, daha normal bir hale getirilmesini sağlıklı bir şekilde olmasıyla ilgili hakikaten Milliyetçi Hareket Partisi çok olumlu bir önerge getirdi. Bu çerçevede bizde arkadaşlarımızla birlikte mutabık kaldık. Umuyoruz k

AKP Grup Başkanvekili Elitaş, 22 Haziran tarihinde AKP, yetkili organları tarafından hazırlanan 13 maddelik tekliflerini görüştüklerinin söyleyerek, ´´Bugüne kadar yapılan çalışmalar dünya örneklerindeki uygulamalar dikkate alarak bizim verdiğimiz tekliften 11 maddelik tekliften 2 maddenin olmaması gerektiği hususunda mutabakata vardık. Geçmiş örneklerle, dünya çalışmalarında yapılan benzer örnekler, uygulamalar verimli ve etkin çalışmayı sağlayıcı görüşleri de gündem getirdikten sonra içtüzük değişikliğine altı madde daha ilave ederek toplam 17 maddelik bir ortak kanaate vardık. Bu kanaatimiz partilerimizin yetkili kurullarında değerlendirildikten sonra yarın tekrar buraya gelerek son halini vereceğiz, diye ümit ediyoruz. İnşallah bu hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı´na içtüzük teklifini vermiş olacağız´´ ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Akçay, içtüzükte önemli bir gelişme sağladıklarını belirterek, ´´Bugün yaptığımız çalışmaların neticesini partimizin yetkili kurullarında ve Genel Başkanımıza takdim ettikten sonra nihai şeklini vermek üzere yarın bir araya gelip, önümüzdeki birkaç gün içinde neticeye kavuşturacağımızı ümit ediyorum. Çalışmaları yaparken Türkiye Büyük Millet Meclisi objektif bir şekilde iktidar, muhalefet ayırımı veya tarafı tutmadan Türkiye Büyük Millet Meclisi etkin ve verimli çalışmasına yönelik, söz haklarına kısıtlamadan ve mani olmadan, belirli ilkeler çerçevesinde ortak ve makul bir mutabakata doğru ilerledik´´ şeklinde konuştu.
İçtüzük teklifine ortak imza atmalarına ilişkin soruya Akçay, teklifi hazırladıktan sonra karar vereceklerini ifade etti.
Grup önerilerine ilişkin soruya Elitaş, içtüzükteki uygulama hatalarını düzeltici, mevcut içtüzükte var olan uygulama hatalarını bertaraf eden, hukuki alt yapı oluşturulmasının, zihinlerde soru işareti bırakan şeyin net hale getiren çalışma yaptıklarını belirtti. Milletvekillerine para cezasına ilişkin soruya Elitaş, ´´Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin etkin, verimli ve huzurlu çalışmasını sağlayacak diye ifade ettim. Huzur da birbirini anlayarak, medeni şekilde demokratik ortamda, birbirini ikna ederek, küfrederek, kavga ederek değil, ikna ederek çalışma ortamını hazırlayacak bir içtüzük olmasını arzu ediyoruz´´ diye konuştu.
Yoklamalarla ilgili soruya Elitaş, ´´Yoklamaları istismardan çıkarıp, daha normal bir hale getirilmesini sağlıklı bir şekilde olmasıyla ilgili hakikaten Milliyetçi Hareket Partisi çok olumlu bir önerge getirdi. Bu çerçevede bizde arkadaşlarımızla birlikte mutabık kaldık. Umuyoruz ki, aynı şekilde geçer´´ diye konuştu.
MHP Grup Başkanvekili Akçay ise, konuyla ilgili şunları kaydetti:
?Gerek yoklama istemi gerek karar yeter sayısı gerekse açık oylama talepleri son derece dengeli, açık ve kısıtlama olmaksızın yer alacağını ifade edebiliriz.´´(VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli