SİYASET 12.06.2018 11:14:39 338 0

"AKP, devletin olanaklarıyla oy avcılığı yapıyor"

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 16 yılda istihdam adına tek bir çivi çakılmayan Niğde´de, seçime sayılı günler kala kamu kurumlarına 6 ay süreli geçişi işçi alımlarının yapılmaya başlanmasını ´oy avcılığı´ olarak nitelendirdi. Gürer, "Halk bu kandırmac

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, işsizliğin kol gezdiği, geçim sıkıntısından insanların Meclis önünde kendini yaktığı bir dönemde, AKP´nin seçim öncesinde Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında İŞKUR aracılığıyla kamu kurumlarına kısa süreli geçici işçi alımı yapmaya başlamasını sert bir üslupla eleştirdi. Seçim zamanlarında geçici işçi alımı yapmanın işsizlik sorununu çözemeyeceğini belirten Gürer, yapılması gerekenin işsizliğe kalıcı çözüm bulmak olduğunu söyledi. 

SEÇİM KARARINDAN ÖNCE NEDEN İŞÇİ ALIMI YAPILMADI?

İŞKUR aracığıyla alınan geçişi işçilerin 6 ay süreyle kamu kurumlarında çalıştırılacağını söyleyen Ömer Fethi Gürer, "Erken seçim kararının alınmasının ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde´de de TYP kapsamında önce 700 kişi geçici olarak işe alındı. Dün 800 kişinin daha işe alınacağı açıklandı. AKP, devletin olanaklarını kullanarak resmen oy avcılığı yapıyor. Madem kamu kurumlarının geçici işçiye ihtiyacı vardı, neden erken seçim kararı alınmadan önce geçici işçi alımı yapılmadı da seçim kararı alındıktan sonra panikle iki parti halinde işçi alımı yapılmaya başlandı?" diye sordu. 

NİĞDE´DE İŞSİZLİĞİ ÖNLEMEK İÇİN TEK BİR YATIRIM YAPILMADI 

Seçim kararının alınmasının ardından, panik havasında kamu kurumlarını geçici işçilerle dolduran AKP hükümetinin son 16 yılda Niğde´ye istihdam adına  yatırım bile yapmadığını belirten Ömer Fethi Gürer, " Yatırım yapılmadığı gibi var olan işletmeler de kapandı. Niğde´de var olan fabrikaların küçülmesine ve kapanmasına göz yumuldu. BİRKO gibi Niğde ekonomisinin lokomotifi olan bir fabrika kapanma aşamasına geldi. Şeker fabrikası satıldı. Esnaf kan ağlıyor, çiftçi ağır yaralı. İşsizlik hat safhaya ulaştı. Böyle bir ortamda, istihdama yönelik yatırım yapmak yerine, kamu kurumlarına seçim rüşveti gibi geçici işçi alımı yapılması, işsizlik sorununu çözmez. Bu işçiler seçimden sonra  geçmişte olduğu gibi yine işsiz bırakılacaklar. Bir dahaki seçime kadar işsiz kalacaklar. İnsanlar, her seçim döneminde oy avcılığı yapan AKP´nin bu oyunlarına artık inanmıyor. Bunun bir kandırmaca olduğunu herkes görüyor" şeklinde konuştu.

KİMİ KANDIRIYORSUNUZ?

Son 15 yılda İŞKUR´a müracaat eden 24 milyon işsizden sadece yüzde 22´sinin iş bulabildiğine dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, "Türkiye´de her 5 gencimizden biri işsiz. İşsizlerin yüzde 27´si de üniversite mezunu. Üniversiteyi bitirip iş bulamayanların sayısı her geçen yıl katlanıyor. Atanamayan öğretmenler, atanamayan sağlıkçılar bir umutla atama bekliyor ama hükümet, sadece seçim dönemlerinde 6 ay süreli geçici işçi alımı yaparak, oy avcılığı yapıyor. Vatandaş hem ile girecek hem AKP bu oyununu bozup AKP oy vermeyecektir"  diye konuştu. 

GEÇİCİ VE GÜVENCESİZ İSTİHDAM  DEĞİL HERKESE KADRO

CHP iktidarında işsizliği 5 yıl içinde yüzde 5´in altına indireceklerini belirten Ömer Fethi Gürer,  Kamu istihdamını AB ortalamasını esas alarak artıracaklarını, kamuda taşeron işçiliğine, alt işveren ve rödovans uygulamasına özel sektöre de örnek olacak biçimde son vereceklerini açıkladı. 

Gürer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  "Kamuda tüm geçici ve güvencesiz istihdam biçimleri. Yeniden düzenleyeceğiz. Bu kapsamdaki tüm personeli memur ve işçi kadrolarına geçireceğiz. Kadroya geçen işçilerin aynı iş kolunda işçi sayılmalarını ve bu iş kolunda örgütlü sendikaların yaptığı toplu sözleşmelerden yararlanmalarını sağlayacağız. Kamuda taşeron işçilerin kadroya geçişlerinde kapsam dışı bırakılan tüm işçileri ilk 6 ayda kadroya alacağız. Kadroya geçişlerdeki eşitsizlik ve haksızlıkları gidereceğiz. Kamuda farklı statüde istihdamdan dolayı yaşanan özlük hakkı kayıplarını gidereceğiz. Mesleki eğitimdeki stajyer ve çırakların özlük hakları konusundaki mağduriyetlerini gidereceğiz. Uzun vadeli sigorta kollarında, çıraklık veya staj başlangıç tarihini sigorta başlangıç tarihi olarak esas alacağız..."dedi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli