?AKP BASINI KENDİ SESİ OLARAK GÖRMEK İSTİYOR!?
SİYASET 2.11.2016 16:14:37 170 0

?AKP BASINI KENDİ SESİ OLARAK GÖRMEK İSTİYOR!?

CHP´li Sertel TBMM Genel Kurulu´ndaki konuşmasında, ?Anayasa´nın ?Basın hürdür ve sansür edilemez? maddesini yapılan uygulamalara bakıldığında AKP´nin bunu ?Basın AKP´nin sesidir, ötesi kabul edilemez? ? şeklinde değiştirmek istediğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM Genel Kurulu´nda gündem dışı yaptığı konuşmada iktidar kanadına, ?Siz FETÖ ile ?tek yumurta´ ikizisiniz. Türkiye´yi beraber bu duruma getirdiniz. Beraber doğdunuz, beraber yürüdünüz bu yollarda. FETÖ´yü kazısanız altından AKP çıkar, AKP´yi kazısanız altından FETÖ´yü bulursunuz. ?Kandırıldık´ diyerek nasıl da sütten çıkmış ak kaşığa dönmeye çalıştığınızı hayretle izliyoruz,? diye hitap etti

Sertel şunları söyledi:

 ?Sözüm Meclis´ten dışarı. Bıçağın kemiğe dayandığı bu noktada dikkate alınması gereken eleştirilerde bulunacağım. Sözüm Meclis´ten dışarı, dememin sebebi sizin bu gidişatta takındığınız ?sorumsuz´, ?vurdumduymaz´ tavrınız ve biat eden anlayışınız nedeniyledir. Biz, size ne söylersek söyleyelim, hiç bir hükmü yok! Siz kendi varlığınızı yok etmeye hazırlanan ve tepedeki ?tak´ diye emredince ?şak´ diye yerine getiren anlayışa sahipsiniz. Ülkemizi, bu güzel ülkemizi, zıvanadan çıkardınız. Neymiş, kanun hükmünde kararnameler ile yönetiyormuşsunuz! KHK´lara dayanıyorsunuz! Kanun Hükmünde Kararnameler, bugün gelinen noktada Keyfi Hükümler Kararnamesi´ne ve hatta Kanunsuz Hükümler Kararnamesi´ne dönüştü. Siz FETÖ ile ?tek yumurta´ ikizisiniz. Türkiye´yi beraber bu duruma getirdiniz. Beraber doğdunuz, beraber yürüdünüz bu yollarda. FETÖ´yü kazısanız altından AKP çıkar, AKP´yi kazısanız altından FETÖ´yü bulursunuz. ?Kandırıldık´ diyerek nasıl da sütten çıkmış ak kaşığa dönmeye çalıştığınızı hayretle izliyoruz.

Cumhuriyet gazetesine yapılan baskınla birlikte muhalif, özgür medya ile bu kuruluşlardaki basın emekçilerine yönelik hukuksuz uygulamaların eşi görülmemiş bir boyuta taşındı. Gazetecilik yaşamını FETÖ ile mücadeleye ayıran Hikmet Çetinkaya´nın, 12 Mart, 12 Eylül döneminde tutuklanan Aydın Engin´in ve diğer Cumhuriyet yazarlarının FETÖ ile ilişkilendirilerek tutuklanması abesle iştigaldir.  

Ergenekon davalarının yaşandığı süreçte 200´ü aşkın gazeteci tutuklandı ancak  uzun tutukluluğun ardından beraat ettiler. Bugün de 100´e yakın gazeteci cezaevinde. AKP  onların ve ailelerinin yıllarını çaldı! Bunun vebalini er geç ödeyecekler. Bizim arkadaşlarımız o davalardan aklandı ama iktidar asla AK´lanamayacak! AK sadece partinin adında kalacak ve tarih bunları yazacak! Evet, Türkiye´de darbe oldu; ama darbeyi AKP yaptı, gazetecileri, aydınları, öğretmenleri, öğrencileri, askerleri hapse attı. Kitaptan, kalemden, karikatürden, Cumhuriyet´ten korkuyorlar çünkü. Temmuz ayında KHK ile 16 TV kanalı, 3 haber ajansı, 23 radyo, 45 gazete, 29 yayınevi ve 15 dergi olmak üzere 131 yayın kuruluşu, Eylül ayında da 12 gazete ve 11 radyo olmak üzere 23 yayın kuruluşu, Cumhuriyet´in 93´ncü yılında 29 Ekim gecesi de 2 haber ajansı, 10 gazete, 3 dergiyi KHK ile kapatıldı. Son olarak da Cumhuriyet gazetesinin yazar ve  yöneticileri gözaltına alındı. Bu ayıp bu hükümete yeter.?

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Anayasa´nın ?Basın hürdür ve sansür edilemez? maddesini hatırlatarak, yapılan uygulamalara bakıldığında AKP´nin bunu ?Basın AKP´nin sesidir, ötesi kabul edilemez? şeklinde değiştirmek istediğini söyledi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli