“Akkuyu’dan hemen vazgeçilmeli”
GÜNDEM 1.06.2020 09:50:00 926 0

“Akkuyu’dan hemen vazgeçilmeli”

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Gönüllü Avukatı  İsmail Hakkı Atal, “Akkuyu nükleer lisans iptali davasını temyiz dilekçemizle birlikte Danıştay'dan keşif ve bilirkişi incelemesi talep ettik” dedi.

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Gönüllü Avukatı  İsmail Hakkı Atal, Akkuyu nükleer sahasının zeminin altının boş olduğunun tespiti için Danıştay'dan  keşif ve bilirkişi incelemesi talep ettiklerini söyledi.
Atal, “Ankara 12. idare mahkemesinin   2018/2301  e.  2019/572 k. ile  reddedilen   Akkuyu nükleer santrali üretim lisansının iptali davamız    Ankara bölge idare mahkemesi 8. idari dava dairesindeki istinaf talebimiz de reddedilince ,kararı  29.05.2020 tarihinde Danıştayda temyiz ettiğimizi ve Danıştaydan keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasını talep ettiğimizi   kamuoyuna saygıyla duyururum” dedi.
06.05.2019 tarihinde Habertürk gazetesinde yayınlanan  haberle Akkuyu nükleer santralinin zemin betonunun çatladığını öğrendiklerini ifade eden Atal, şunları kaydetti:
“ Üstelik çatlayan zemin betonunun üzerine henüz  her biri 14.000 ton ağırlığında 4 nükleer reaktör dahi  binmemişti. Akkuyu nükleer projesinin ülkemizin geleceği açısından arz ettiği büyük tehlike nedeniyle  dosyaya  10.05.2019 tarihinde  sunduğumuz dilekçeyle Akkuyu nükleer sahasının zeminin altında karstik boşluklar barındıran, kireçtaşı niteliğinde bir zemin olduğunun tespiti  amacıyla mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasını talep ettik. Ancak  Ankara 12. idare mahkemesi, zemin betonu kendiliğinden çatlayan Akkuyu sahasında keşif ve bilirkişi incelemesi  yapmadan davanın red'dine karar vermiştir. Red kararını  istinaf talebimiz de Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedilmiştir.  
Danıştay'a 29.05.2020 tarihinde  sunduğumuz dilekçeyle,  Ankara 12. İdare Mahkemesinin  İdari Yargılama Usulü Kanununa aykırı olarak keşif ve bilirkişi incelemesi yapmadan, kanun hükümlerini uygulamadan  bitirdiği  yargılamadaki bu eksikliğin giderilmesini talep ediyoruz. Keşif ve bilirkişi incelemesi talebimiz; zemin betonu çatlayan akkuyu  sahası zemininin  nükleer bir facia yaşanmasına neden olabileceğinin  tespiti ve corona virus salgını sırasında inşaatı devam eden akkuyu nükleerdeki işçilerin sağlık durumunun  tespitine yöneliktir.
 Şu hususu da halkımızın bilmesi gerekir ki ; Türkiye'nin Akkuyu Nükleer Santralinden üretilecek elektriğe  ihtiyacı da  yoktur. TMMOB Makine Mühendisleri Odasının TEİAŞ , Cumhurbaşkanlığı ve Enerji Bakanlığı verilerine göre hazırladığı Türkiye enerji görünümü 2019 raporu'na göre türkiye'nin %35 enerji arz fazlası bulunmaktadır Enerji ihtiyacı olmayan  Türkiye'yi  herhangi bir nükleer kazada 600 milyar dolar zarara uğratacak olan (2011  Fukushima nükleer felaketinin Japonya'ya  maliyeti 600 milyar dolar. Akkuyu projesinin zemininin altının boş olduğu Danıştayca keşif ve bilirkişi incelemesi yapılarak  saptanmalı ve hemen-acilen -şimdi bu projeden vazgeçilmelidir.
 Corona virus salgını süresince corona virusun  işçi , başbakan, nükleer santral  sahibi ayırt etmediğini,  urbalarımız farklı da  olsa   damarlarımızın   aynı  olduğunu öğrendik.  nükleer  radyasyon da covid 19 virusu gibi  urba seçmez.  ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için nükleere hayır ..... hep bir'likte@insanlık "


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false