AKİB, ‘BAYRAĞIMIZI DÜNYA PAZARLARINDA GURURLA DALGALANDIRIYORUZ’
EKONOMİ 14.07.2020 11:32:00 1123 0

AKİB, ‘BAYRAĞIMIZI DÜNYA PAZARLARINDA GURURLA DALGALANDIRIYORUZ’

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’üncü yılında terörü lanetlerken, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla demokrasiye ve güçlü ekonomiye vurgu yaptı.

15 Temmuz 2016 akşamı Fetullahçı terör örgütünün Türk milletinin geleceğine kast ettiğini, devletin ve halkın ortak iradesi olan demokratik yönetimi ortadan kaldırmaya kalkıştığını anımsatan Başkan Huriye Yamanyılmaz, “Ülkemizin ve insanımızın geleceğini gasp etmeye çalışan hainlere karşı milletimiz Çanakkale ruhu ve Kurtuluş Savaşı duygularıyla hareket ederek vatanına, devletine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Milletimizin direniş ve zaferinin günü olan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde haklı bir gurur yaşarken bir kez daha demokrasi ve vatan uğruna canını veren kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

‘Uluslararası arenada kara propagandaları boşa çıkardık’
Kalkışmayla oluşan zararları telafi etmek ve kara propagandaları boşa çıkarmak için uluslararası arenada seferber olduklarını hatırlatan Yamanyılmaz, ticaret diplomasisinin saha neferleri olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin koordinasyonunda harekete geçtiklerini ve o günden bugüne kadar çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini açıkladı. Başkan Yamanyılmaz, “15 Temmuz’da birlik olan iş dünyası ve ihracat camiası ekonomi yönetimine daha etkin katılım sağladı. Piyasa ekonomisine dayalı sektörel boyuttaki dönüşümlerin başarıyla hayata geçirilmesiyle uluslararası arenada Türkiye algısı güçlendi. Hükümet ile iş dünyası arasına oluşan bu güçlü bağ sayesinde de milli egemenlik, milli irade ve milli ekonominin korunması çok daha güçlü bir zemine taşındı.” diye konuştu.

‘Daha çok üretim ve ihracatla her alanda yeni rekorlar kıracağız’
AKİB olarak şanlı Türk Bayrağı’nın dünyanın dört bir yanında gururla dalgalandırdıklarını, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünü akıllarda tutarak Türkiye için çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini vurgulayan Yamanyılmaz, şunları söyledi:
“Her yıl bir önceki yıldan daha fazla ihracat gerçekleştirme hedefimiz doğrultusunda pandemi döneminde dahi Ticaret Bakanlığı’mızın öncülüğünde geliştirdiğimiz inovatif çözümlerle ihracatımızı kesintisiz devam ettirdik. Akdeniz İhracatçı Birlikleri olarak 2016 yılındaki 10 milyar dolarlık ihracatımızı her yıl artırarak 2019 yılında 13 milyar 431 milyon dolara yükselttik. 2020 yılına da ihracatımı artırarak girdik. Koronavirüs salgını nedeni ile tüm dünyada meydana gelen daralmadan kaynaklı ihracatımız bir miktar azalsa da yeni normalin ilk ayı olan haziran ayına rekorlarla dolu bir başlangıç yaptık.  Ülkemizin ve milletimizin geleceğine duyduğumuz güven ve inançla güçlü Türkiye hedefine daha çok üretim ve daha çok ihracat yaparak emin adımlarla ilerleyecek, her alanda yeni rekorlar kıracağız.” 

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli