“Akdeniz’de barış istiyoruz” diyen Mavi Vatan düşmanları Avrupa’dan saldırıya başladı
GÜNDEM 18.09.2020 10:36:00 508 0

“Akdeniz’de barış istiyoruz” diyen Mavi Vatan düşmanları Avrupa’dan saldırıya başladı

Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Ali Mercan, kendilerine “101 Aksaçlı” diyen PKK ve FETÖ destekçisi isimlerin başlattığı Mavi Vatan karşıtı kampanyanın Avrupa ayağıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, kampanyanın Almanya’daki ilk imzacıları arasında Taner Akçam, Cem Özdemir, Osman Okkan, Can Dündar, Fatih Akın, Ahmet Kerim Gültekin, Doğan Özgüden gibi Türkiye karşıtı isimlerin bulunduğu belirtildi. “Mavi Vatanımıza karşı saldırıyı püskürteceğiz” diyen Ali Mercan, Avrupa kamuoyunu ortak mücadeleye çağırdı.

Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği, Almanya’da başlatılan Türkiye ve Mavi Vatan karşıtı imza kampanyasına tepki gösterdi. 

Türkiye’nin Mavi Vatan savunması, dış cephede ABD, İsrail, Fransa, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin saldırıları altındayken iç cephede PKK ve FETÖ yanlısı unsurların bozguncu ve yıkıcı faaliyetlerince hedef alınıyor. Aralarında Ahmet Türk, Orhan Pamuk, Oya Baydar, Hasan Cemal, Rakel Dink, Zülfü Livaneli gibi isimlerin bulunduğu kendilerine “101 Aksaçlı” diyen yeni “Akil Adamların” Mavi Vatan mücadelesine karşı başlattıkları kampanya Avrupa’da da yükseltiliyor. Kampanyanın Avrupa ayağı, “Akdeniz’de Barış, Türkiye’deki Demokratlarla Dayanışma” başlıklı ilk imzacılarla kamuoyuna duyuruldu.

VATAN PARTİSİ’NDEN KARŞI AÇIKLAMA

Söz konu girişimlere yanıt Vatan Partisi’nden geldi. Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Ali Mercan yazılı bir açıklama yaparak şunları ifade etti: “Türkiye Doğu Akdeniz’de Mavi Vatanı için emperyalist dayatmalarla mücadele ederken Amerikan derin devleti Türkiye’de iç kargaşa çıkartmak için düğmeye basmıştır. Şimdi de kendilerine “101 Aksaçlı” diyen yeni “Akil Adamlar” harekete geçirildi. Bu isimlerin Mavi Vatan karşıtı, PKK ve FETÖ destekçisi bildirilerine Almanya’dan da destek geldi. ‘Akdeniz’de Barış, Türkiye’deki Demokratlarla Dayanışma’ başlıklı kampanya ilk imzacılarla kamuoyuna duyuruldu. Bunlar arasında Taner Akçam, Cem Özdemir, Osman Okkan, Can Dündar, Fatih Akın, Ahmet Kerim Gültekin, Doğan Özgüden gibi, bir kısmını Türkiye karşı eylemlerinden tanıdığımız isimler bulunuyor. Türkiye-Almanya Kültür Forumu, Alman Gazeteciler Birliği, PEN Almanya Merkezi gibi kuruluşlarca yapılan çağrıda Türkiye’nin Mavi Vatan savunması ve Doğu Akdeniz’deki yasal sondaj çalışmaları hedef alınıyor. Türkiye’ye karşı Atlantik merkezli tehditlere sahip çıkılıyor. Bunun yanında Türkiye’de on binlerce kişinin hapislere tıkıldığı belirtilerek PKK ve FETÖ savunuculuğu yapılıyor.”

TÜRKİYE’Yİ İÇ KARGAŞA ÇIKARARAK KUŞATMA PLANI
“Bu çabalar Türkiye’yi bölmek ve direncini çökertmek için iç cepheyi parçalama girişimlerinin bir parçasıdır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iç yıkıcılığa hizmet eden son açıklamasından sonra bir takım sahte sol çevrelerde “yaratıcı yıkıcılık” yazılarıyla “turuncu devrim” çağrıları yapılmıştır. Bu girişimler aynı zamanda Atlantik’ten kopmakta olan Türkiye ile Almanya ve AB arasında gerginlik yaratma ve Ülkemizi kuşatma amacını taşıyor. ABD, diktatörlükle yönetilen ülkeler olarak Rusya, Çin ve Türkiye’yi hedef almaktadır. CHP’de aynı hedeflere saldırmaktadır. Özellikle ABD tarafından yaptırımlarla karşılaşan Almanya’nın çıkarları Batı Asya’da bu kışkırtmalara karşı tavır almaktan yanadır. Türkiye Yunanistan’la sorunlarını diyalog yoluyla ele almak istediğini hep söylemektedir.”

AVRUPA KAMUOYUNA SESLENDİ

Mercan, Türkiye’nin kazanacağına olan inancını dile getirdi ve Avrupa’daki kamuoyuna çağrıda bulundu: “Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği olarak Türkiye karşıtı bütün faaliyetlere karşı kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Genel Başkanımız Doğu Perinçek önderliğinde Ermeni Soykırımı yalanını tarihin çöplüğüne attık. Batı’daki Türk Gücünü harekete geçirdik. Yine aynı kararlılıkla bu saldırıları püskürteceğiz ve Avrupa kamuoyunu gerçeklerle aydınlatacağız. Saflar şu şekilde oluşmaktadır:  “Vatan’dan yana mısın, yoksa düşmandan yana mı? Vatan Savunmasını, ülkemizin üretim devrimi mücadelesini desteklemek için bütün vatandaşlarımızı birleşmeye ve ortak mücadeleye çağırıyoruz.”(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false