AK Partili Ünal: İlk kez sessiz sedasız ön kampanya yaptık
SİYASET 4.02.2019 10:44:42 385 0

AK Partili Ünal: İlk kez sessiz sedasız ön kampanya yaptık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, partisinin yerel seçim kampanyası stratejisini anlattı. Ünal, "Ön kampanyamız; ?Tevazu, samimiyet, gayret ile önce millet, önce memleket´ti. Böylece asıl kampanyaya hazırlandık" dedi.

AK Parti geçen hafta 31 Mart yerel seçimleri için 11 maddelik manifestosunu açıkladı ve kampanyasını resmen başlattı.

 "Geçmişte psikolojiyi belirler, o psikolojiye göre bir kampanya tasarlardık. O psikoloji, o gündem, o atmosfer, sandığa kadar devam eder, değişmezdi. Ama 2014´ten sonraki seçimlerde bir şey oldu. Dijital dönüşümün sonucunda, sosyal ağların, sosyal medyanın etkin hale gelmesiyle; seçimin gündemi, psikolojisi hızlı aralıklarla değişmeye başladı" diyen Ünal, şöyle devam etti:

? 16 Nisan Referandumu´nda seçimin psikolojisinin günlük değiştiğini gördük. 24 Haziran seçimlerinde de şunu fark ettik: 51 milyon sosyal medya kullanıcısı, günlük ortalama 3 saat sosyal ağlarda kalıyor. Bunlar seçimin gündemini günlük değiştiriyor. Cumhurbaşkanımız 24 Haziran seçimlerinde, ?Milletimiz tamam derse biz de tamam deriz´ dedi. Bir anda ?tamam´ diye bir hashtag açtılar, bir anda psikoloji başka bir yere evrilmeye başladı. Biz de anında ?devam´ hashtag´iyle çıktık. Dijital platformlardaki anlık duygu değişimlerini, fiziki ortama yansımayacak şekilde, kaynağında yönetecek günlük planlamalar yapıyoruz.

´OBAMA DA KAMPANYASINDA SOSYAL MEDYAYI ÇOK ETKİLİ KULLANDI´

Ünal, kullanıcı refleksleri, bot ve fake hesapların sosyal ağları güdülediğini belirtti. "Oradaki manipülasyon bazen öyle bir hale geliyor ki. İlk etkilerini, Arap Baharı´nda, 2012´de Obama´nın kampanyasında gördük. Mesela Obama kampanyasında sosyal medyayı çok etkili kullandı. Seçmen davranışına etki eden, psikolojinin belirlendiği mecralar haline gelmeye başladı" diyen Ünal, "Neden sizce?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

- Akışkan, interaktif, anlık olduğu için. İnsanların tekil cep telefonlarından, mobil cihazlardan günde 3-4 saat gibi bir süre sosyal ağlarda kalıyor. Eskiden psikolojiyi televizyonlar, gazeteler belirliyordu. Ama şimdi artık akışkan sosyal ağlar belirliyor. Artık algı orada oluşmaya başladı. İnsanlar twitter´a giriyorlar, hashtag´lere, trend topic olanlara bakıyorlar. İlgi duyuyorlarsa yorum yazıyorlar. Bizim ?Klasik kampanyalar dönemi kapanmıştır, dijital kampanyalar dönemi başlamıştır´ dememizin sebebi bu. Artık 2 coğrafya var; fiziki coğrafya ve internet coğrafyası. Eğer fiziki gerçeklikteki varlığınızı, doğru şekilde internet coğrafyasında da yönetemiyorsanız iletişiminiz eksik kalıyor. Gerçeklikte yürüttüğünüz bütün siyasal faaliyetlerinizi, aynı şekilde dijital platformda dengelemeniz gerekiyor.

´KAMPANYAYI BİRDEN BAŞLATMADIK´

Ünal, devamında özetle şunları kaydetti:

? Aslında biz sessiz sedasız ilk kez bir ön kampanya yaptık. Ön kampanyamız; ?Tevazu, samimiyet, gayret ile önce millet, önce memleket´ti. Böylece asıl kampanyaya hazırlandık. Kampanyayı birden başlatmadık. ?Önce Millet, Önce Memleket´i, ?Memleket İşi, Gönül İşi´ne dönüştürdük. 2009 kampanyamız ?İşimiz Hizmet, Gücümüz millet´. 2014, ?Daima Hizmet, Daima Millet´, 2019 kampanyasının başlangıcı ?Önce Millet, Önce Memleket´. Sürdürebilirlik ve devamlılığa bakar mısınız? İletişimde bu önemlidir. 18 Şubat´tan itibaren de artık bunu daha da yerelleştiriyoruz: ?Belediye İşi, Gönül İşi´ne dönüştürüyoruz.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli