AİLE DANIŞMANI DR. YURDAER: - ?DİLENDİRİLEN ÇOCUKLAR ÜLKENİN GELECEĞİ ADINA ÖNEMLİ SORUNLAR MEYDANA GETİRECEK?
YAŞAM 1.02.2016 13:52:45 361 0

AİLE DANIŞMANI DR. YURDAER: - ?DİLENDİRİLEN ÇOCUKLAR ÜLKENİN GELECEĞİ ADINA ÖNEMLİ SORUNLAR MEYDANA GETİRECEK?

DİLENDİRİLEN VE ÇALIŞTIRILAN ÇOCUKLARIN DURUMUNA DEĞİNEN DR. REHA ÇETİN YURDAER, PSİKOLOJİK VE ZİHİNSEL OLARAK ORTAYA ÇIKAN TAHRİBATIN ÇOK BÜYÜK OLDUĞUNU, TOPLUMSAL SORUNLARA YOL AÇMA RİSKİ TAŞIDIĞINI KAYDETTİ

Aile Danışmanı Dr. Reha Çetin Yurdaer, çalışmak zorunda bırakılan, dilendirilen ya da ailesinin yanında kötü şartlarda yaşamaya mecbur bırakılan çocukların, ülkenin geleceği adına önemli sorunlar meydana getireceğini söyledi.
Dr. Reha Çetin Yurdaer, zor şartlar altında çalıştırılan çocukların şiddete meyilli ve mutsuz olduğuna dikkat çekerek, ?Bazıları evlerinde gördükleri şiddet ve tacizden dolayı doğup büyüdükleri yuvayı terk edip kaçan, bazıları aileleri tarafından para kazanmaları için zorla sokağa bırakılan, bizzat anne babaları tarafından dilendirilen, bazıları çetelerin eline düşüp zorla çalıştırılan ya da dilendirilen çocukların ortak özellikleri yalnızlıktır. Aile bağları zayıflamıştır. Korkutularak kontrol altına alınmışlardır. Uzun süre baskı altında kaldıkları için güven duyguları azalmıştır. Sinirli ve kırıcıdırlar. Kazançları ya çeteler ya da aileleri tarafından alınmaktadır. Şiddet görmektedirler. Çoğu cinsel istismara maruz kalmaktadır. Çeşitli hastalıklarla iç içedirler. Toplumun, kendileri dışındaki kesimine kin, nefret, imrenme gibi duygularla bakmaktadırlar. Suça eğilimleri artmıştır. Madde bağımlılığı riskleri yüksektir. Uzun süreli stres, kalp ve damar hastalıklarının erken yaşta başlamasına sebep olur. Bu durum bağışıklık sistemini baskılar, kişilik bozuklukları oluşabilir. Rehabilite edilmedikleri takdirde birer suç makinesi olmaya meyillidirler? dedi.

?PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL SAĞLIKLARI BÜYÜK RİSK ALTINDA?
Genelde anneleri dilencilik yaparken sömürü aracı olarak kullanılan bebek ve çocuklarda oluşan fiziksel ve psikolojik tahribatın da üst seviyede olduğunu ifade eden Dr. Reha Çetin Yurdaer, ?Annesinin kucağında bir bebek, hemen yanında da 4-5 yaşlarında ağabeyi ya da ablası trafik ışıklarında dileniyor. Mevsimine göre soğuk ya da sıcağa maruz kalıyorlar. Yetersiz kıyafetler, egzoz dumanlarını direkt soluma, sokağın, caddenin tozu, pisliği. Dilencilik yapan ebeveynleriyle birlikte sokaklarda gezen, kavşaklarda araç sürücülerinden para isteyen çocuklar sağlık açısından büyük risk içerisinde. Her şeyden önce soludukları egzoz dumanı akciğer kanseri olma riski oluşturmakta. Hatta miniklerin taze ciğerleri, günde 3-4 paket sigara içen bir yetişkin kadar zehirli gazlara maruz kalmaktadır. Bu şartlarda yetişen çocuklar psikolojik olarak da bir müddet sonra durumu kanıksayıp, doğal kabul edeceklerdir. Hatta kendi çocuklarına da ileride bu muameleyi yapmaktan çekinmeyeceklerdir. Soğukta, sıcakta, sağlıksız ortamda kirli bir kundağa sarılmış, annesinin yanında, yarı aç yarı tok aç saatlerce sokaklarda kalmaya mahkum bebeklerin durumu ise başlı başına kanayan bir yara. Bu çocukların hırçın, yıkıcı, asosyal, para bağımlısı olma ihtimali çok yüksek. Anne sütü, sağlıklı besinler, uyku ve hijyenden mahrum kalan bebeklerin sağlık problemi yaşama olasılığı elbette çok yüksek. Çile; bu çocukların doğal bir yaşam döngüsü olarak zihinlerine yerleşecek. Bu inançla etrafına da ömür boyu çile layık görecek. Tüm bunları seyreden toplum fertleri ise geleceğe atılan bu kara imzayı izlemiş olmanın sorumluluğundan hiçbir zaman kurtulamayacak? diye konuştu.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı