AGİAD Tarım Sektörüyle Buluştu
EKONOMİ 27.12.2017 12:58:16 849 0

AGİAD Tarım Sektörüyle Buluştu

Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD), üyeleri arasında dayanışma ve kaynaşma etkinlikleri kapsamında, geleneksel hale gelen ´Sektörel Buluşma Toplantısı´nı bu kez tarım sektöründe faaliyet gösteren üyeleriyle gerçekleştirdi.

Gelenekselleşen sektörel buluşma etkinliğinde bir araya gelen, tarımsal faaliyetlerde bulunan ve bu sektöre tedarik sunan iş dünyasının genç temsilcileri, firmalarını ve faaliyetlerini paylaşarak birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldu.
SEKTÖR BULUŞTU
İlki sanayiciler, ikincisi inşaat ve taahhüt sektörü ve bu sektörlerin tedarikçileri arasında yapılan sektör buluşmalarının üçüncüsünde ise, tarım ürünleri üreticileri, tarımsal makine ve ekipmanları tedarikçileri alanında faaliyete gösteren iş adamları bir araya geldi. AGİAD üyesi ve gelecek dönem başkan adayı Halid Milli´nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, AGİAD üye ve yöneticileriyle Adana iş dünyasının önemli isimleri ilgi gösterdi. AGİAD eski başkanları Yakup Bulut, Tamer Gülcan ve Sefa Noyaner´in de katıldığı toplantıda, katılanlar faaliyet kollarında yapmış oldukları üretimleri ve yeni yatırımlarını konuşma fırsatı buldu. AGİAD yönetim kurulu üyeleri ise, toplantıya katılanlarla yakından ilgilenip çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu.
MEKTUPLA SESLENDİ
Rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamayan AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı Özelköse, katılımcılara mektup göndererek seslendi. Sektör buluşmalarının üretim, kalkınma ve istihdam ile ticaret açısından son derece anlamlı ve önemli olduğunu vurgulayan Gülümsün Adalı Özelköse, şunları kaydetti:
"Geleneksel hale getirdiğimiz bu buluşmalar çerçevesinde ilk olarak sanayiciler ve tedarikçileri, daha sonra da inşaat sektörü temsilcileriyle tedarikçi üyeleri buluşturduk. Şimdi de tarım, tarım ürünleri ve ekipmanları alanındaki arkadaşlarla buluşuldu. Bu toplantıları çok önemli bir işbirliği platformu olarak görüyoruz. Kendi ölçeğimizde üretimin artması, kazancın çoğalması, istihdamın sağlanması ve üyelerimizin birbirleriyle ilişkileri de gelişmeli. Bereketli toprakların diyarı Çukurova´da yaşam bulması beklenen ´Tarımda Havza Modeli´ ile tarımsal üretim, istihdam ve kazancın artacağı ortada. Türkiye´nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirebilmesi için tarımsal ürünlerden daha fazla kazanç elde etmesi gerek. Kentimizde 2 bin 860 dönümlük alanda kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi´nin de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nca onaylanması ise bu yönde atılacak adımların heyecan verici sonuçlar doğuracağını gösteriyor. Katma değeri yüksek üretim sayesinde sektörün tüm paydaşları ülke ve kent ekonomisi ile birlikte büyük kazanım elde edecek. Yüksek teknolojili seralar, işleme, paketleme, depolama ve Ar-Ge tesisleri bölgemizi farklı bir atmosfere taşıyacak. Tarımsal üretimin yanı sıra meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, süt üreten tarımsal işletmelere yatırım, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, tavuk, et ve balık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, süt ve süt ürünleriyle ilgili adımlar, kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi gibi konuları mutlaka tartışmaya açmalıyız. Tüm bu alanlarda sağlayabileceğimiz işbirlikleri, atacağımız adımlar ve alacağımız yol hepimize şimdiden hayırlı olsun."
HALİD MİLLİ KONUŞTU
Toplantının organizasyonunu üstlenen AGİAD´ın eski Genel Sekreteri ve yeni dönem başkan adayı Halid Milli ise, şöyle konuştu:
"Bugün burada hepimiz faaliyet kollarımızda neler yaptığımızı, yaptığımız ve yapmayı planladığımız yatırımları, sorunlarımızı ve bu sorunlara karşı getirmiş olduğumuz çözüm metotlarını konuştuk. Daha önce tanışmadığımız arkadaşlarımızı yakından tanıma imkanı bulduk. Sektörel Buluşma Toplantılarını düzenleyerek bize bu imkanı sağlayan kıymetli başkanımız Sayın Gülümsün Adalı Özelköse ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Adana tarımın başkentidir. Adana sahip olduğu verimli toprakları, coğrafi yapısı ve iklim özelliklerinin uygunluğu, üretim ve pazarlama açısından kavşak noktada olması, ihraç limanlarına yakınlığı, Seyhan ve Ceyhan nehirleri, baraj ve göletleri ile tarımsal yatırım açısından ülkemizin en uygun noktasıdır. Meyve ve sebzecilik açısından uygun iklim koşulları, güneşlenme süresinin uzunluğu ile seracılığa elverişli olması, süt ve besi sığırcılığı için uygun iklim koşulları ile beraber yem bitkisi ekilişinin de yüksek olması, arıcılık ve yan ürünlerini elde etmek için uygun floraya sahip olması, dağlık bölgelerinde organik tarım için elverişli alanlara sahip olması, uzun kıyı şeridi ve sahip olduğu lagünler ile kültür balıkçılığı yapılabilecek alanlara sahip olması, Adana´mızı tarımsal üretim ve bunları işleyecek sanayi tesislerin yatırımı açısından eşsiz kılmaktadır."(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı