AGİAD, girişimci kadınları Adana´da buluşturdu
YAŞAM 28.10.2016 12:07:10 674 0

AGİAD, girişimci kadınları Adana´da buluşturdu

Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Gülümsün Adalı, Adana´da Türkiye´nin dört bir yanından istihdam sağlayan kadın girişimcileri ağırladı. Toplantıya katılan AGİAD ve KAGİDER üyesi onlarca kadın girişimci, kadın istihdamının ve girişimci kadınla

HER YERDEN KATILIM VARDI
Kadın istihdamının ve girişimci kadın sayısının arttırılması için çalışmalarını sürdüren AGİAD´ın kadın başkanı Gülümsün Adalı, Sheraton Adana Oteli´nde, KAGİDER Genel Başkanı Sanem Oktar ile birlikte Adana, Hatay, Gaziantep, Konya, Şanlıurfa, Mersin, İstanbul ve Ankara´dan istihdam sağlayan kadın girişimcileri buluşturdu. Adana İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik´in de aralarında bulunduğu katılımcılar, kendilerini tanıtıp kadın girişimcilerin nasıl hareket edeceğini tartıştı. TÜRKONFED çatısı altında ve stratejik hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren AGİAD ve KAGİDER üyelerinin buluşmasında kadınlar, ekonomi ve kadın odaklı konuları ele aldı.
´İLK KADIN BAŞKAN´
Toplantıya katılan girişimci kadınlara seslenen AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı, AGİAD Kadın Platformu´nu kurarak kadın istihdamının arttırılması ve girişimci kadınların sorunlarının çözümü için çalıştıklarını söyledi. Adana Genç İş Adamları Derneği´nin ilk kadın başkanı olduğunu anımsatarak konuşmasını sürdüren Adalı, "AGİAD 44 milyar dolar ciro yapan iş adamlarının derneği. Tam 242 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu rakamların içinde kadın girişimciler önemli paya sahip. Üyelerimizin yüzde 13´ünü kadınlar oluştururken, yapılan cironun da aynı oranda kadınlara ait olması çok önemli. Çünkü İşadamları derneğinde kadın başkan olmam bu açıdan da önemli" dedi.
KRALİÇE PUDUHEPA´YI ANIMSATTI
Sürekli kadın istihdamının artırılması, kadınların iş dünyasında ve sivil toplum kuruluşlarında daha aktif temsil edilmesi için çalıştıklarını aktaran Gülümsün Adalı, şunları kaydetti:
"TÜİK verilerine göre eğitim seviyesi yüksek kadınların temsilde ve iş gücüne katılımda daha önde oldukları bir gerçek. Nüfusun yarısını oluşturan kadınların istihdamdaki payı ne yazık ki yüzde 20 civarında. Kadınların sivil toplum kuruluşları içindeki temsilci oranı ise yüzde 10´lar seviyesinde. Bu durumu tersine çevirmek de bizim elimizde. ´Koşullar her şeyi belirler´ sözüne sonuna dek katılıyorum ama unutulmamalı ki, koşulları da insanlar çalışarak, gayret gösterip mücadele ederek değiştirir. Ne mutlu ki, derneğimizdeki kadın üye sayısı Türkiye ortalamasının üstünde. Kadınların önündeki eğitimden toplumsal eşitsizliğe, cinsiyet ayrımından iş dünyası ve yaşamdaki her engelin kaldırılmasına dek gayretimiz var. Mutlaka kadın istihdamı artıp kadın girişimcilerin sorunları aşılacak. Çünkü dünyayı güzellik kurtaracaksa, kadınlar bu bayrağı en önde taşıyacak. Adana ilklerin şehridir. Hitit Kralı 3. Hattuşil ile evlenen Kraliçe Puduhepa, eşiyle aynı yetkiye sahip olarak tarihin ilk yazılı barış anlaşması olarak bilinen Kadeş Anlaşması´na mühür basmıştır. Kadın erkek eşitliğinin göstergesi olarak bu anlaşmaya Puduhepa mühür vurmuştur. Haklı bir gururla ifade ederim ki, Kraliçe Puduhepa da bizim gibi Adanalıdır. Adanalı kadın girişimciler bu mirası da yaşatıyor."
´KADINLARI DESTEKLİYORUZ´
KAGİDER Genel Başkanı Sanem Oktar da, girişimci kadınlara önce yaşam öyküsünü anlatıp deneyimlerini paylaştı. Türkiye´de istihdama 8.1 milyon kadının dahil olduğunu ancak yarısının kayıt dışı göründüğünü anlatan Oktar, "Kadınların üretmesi çok önemli. Artık bilgisayar çağındayız. Kadın ve erkekler fırsatlara bu kadar eşit mesafede. Kadınlar ürettikçe ekonomi kalkınacak. Çünkü kadınlar ürettiklerini ekonomiye yansıtıyor. KAGİDER olarak kadınları sadece ekonomi ve girişimcilik konusunda değil, sosyal ve politik olarak da destekliyoruz" dedi. Toplantıya katılan girişimci kadınlar da kendi yaşamlarından örnekler verip tecrübelerini aktardı.
CUMHURİYET BAYRAMI´NI KUTLADI
Toplantıya katılanlara son kez seslenen AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı, herkesin Cumhuriyet Bayramı´nı kutladı. Anı fotoğraflarının çekilmesinin ardından AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı, KAGİDER Başkanı Sanem Oktar´a Adana´ya özgü Büyüksaat Kulesi gibi hediyelerin yanı sıra Kraliçe Puduhepa´yı anımsatan otantik simgeli kalem armağan etti. (CO)




Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli