?AFRİN´DE ASKERİ ÜSTÜNLÜK STRATEJİK HATALARLA KAYBEDİLMEMELİ?
SİYASET 23.01.2018 17:37:15 347 0

?AFRİN´DE ASKERİ ÜSTÜNLÜK STRATEJİK HATALARLA KAYBEDİLMEMELİ?

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY: ?AFRİN OPERASPONU´NU, ERDOĞAN´IN DEĞİL 80 MİLYONUN MESELESİDİRB. İÇ SİYASET MALZEMESİ YAPMAK EDEP DIŞIDIR?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Türkiye´nin sınır güvenliğinin sağlanması için başlatılan Afrin Operasyonu´nun, bütün taraflarla aktif diyalog içerisinde sürdürülmesi gerektiğini belirterek, ?Afrin Operasyonu´ndaki askeri üstünlük, stratejik hatalarla kaybedilmemelidir? dedi. AKP Genel Başkanı Erdoğan´ın operasyonu parti kongresinde açıklamasını da eleştiren Altay, ?Afrin Operasyonu, Erdoğan´ın meselesi değil, 80 milyonu ilgilendiren milli meseledir. Bir partinin operasyonu gibi sunulması ahlaki değildir. Milli bir meseleyi iç siyaset malzemesi yapmak edep dışıdır? dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM´de düzenlediği basın toplantısında, Afrin Operasyonu´nu değerlendirdi. Konuşmasına Şehit Musa Özalkan´ı anarak başlayan Altay, ?Şehidimiz Musa Özalkan´a rahmet, ailesi ve milletimize başsağlığı diliyorum. Umarım bu son olur, başka askerimizin burnu kanamaz? dedi.

Türkiye´nin uzun yıllardır terörle mücadele ettiğini ve bu konuda Hükümet´e her zaman destek verildiğini kaydeden Altay, ?Türkiye uzun yıllardır terörle mücadele ediyor ve acısını yaşıyor. Terörle mücadelede her zaman hükümetlerin yanında olduk ve ulusal güvenliğin korunması ve milli güvenliğin sağlanması konusunda her zaman desteğimizi sürdürürüz. Afrin Operasyonu da Türkiye´nin sınır güvenliğinin sağlanması konusunda önemli gördüğümüz bir operasyondur. Başarılı olmasını, Mehmetçiğimizin burnu kanamadan operasyonu tamamlamasını diliyoruz? diye konuştu.

MUHALEFETİ BİLGİLENDİRİN-SAVAŞI DERİNLEŞTİRMEYİN

?iktidarın, savaş sürecini derinleştirecek, ülkenin çıkarlarını zedeleyecek, ulusal güvenliği bugünden daha riskli hale getirecek anlaşma ve angajmanlardan kaçınması zorunludur. Bölge ülkelerinin kaygılarının giderilmesi lazım. Her aşamada muhalefet desteği isteniyorsa hükümetten 3 beklentimiz var; her aşamada ana muhalefeti bilgilendirin, her aşamada samimi olun, angajmanlarınızda ana muhalefeti bilgilendirin. Kendi başınıza angajmanlara girip Mehmetçiği orada ofsaytta bırakacak hamlelerden kaçınmak lazım. Kavgada yumruk sayılmaz, böyle bir mücadeleye girdiğiniz zaman tabii ki şehit, gazi, yaralı bunlar olabilecek şeyler. Ama bunların en aza indirilmesi için Türkiye´nin her türlü stratejik tuzağa karşı da hazırlıklı ve donanımlı olması lazım. Savaş sürecini derinleştirecek çıkarlarımızı zedeleyecek adımlar ve angajmanlardan da kaçınmalıdır. Bu çağrımız bir geri çekilme çağrımız değil. Bilakis, Türkiye´ye yönelik ter türü tehdide karşı askeri önlemler tedbirler yapılır ama bunları yaparken sivil kayıp meselesi konusunda azami özeni göstermek lazım. Hedef sıfır sivil kayıp olmalıdır. Ayrıca, operasyon sürerken aktif bir diplomasi de yürütülmelidir.?

ESAD-ESED-ESAD

Altay, gazetecilerin Suriye Rejimi ile ilgili yapılan görüşmelerle ilgili sorusu üzerine, ?Görüşmeler yapıldığı belli. ´Suriye´nin toprak bütünlüğünü muhafaza edeceğiz´ derken, merkezi yönetimle temas etmeden bu mümkün müdür? Değildir. Boşuna 6 sene Türkiye kamuoyunu Esed´le meşgul ettiler. Esad, Esed oldu, şimdi yine Esad olacak gibi. 6 senede Suriye´deki iç savaşı olağanın çok üstünde büyüterek, kan ve gözyaşına sebep oldular" diye konuştu.

ERDOĞAN´A GAZİ ÜNVANI YALAKALIK

Altay, AKP´li Metin Külünk´ün AKP Genel Başkanı Erdoğan´a ?gazi? ünvanı verilmesi teklifiyle ilgili sorusu üzerine de ?Bu siyasi yalakalığın yeni ve son örneğidir. Güzi unvanının kime, nasıl verileceği bellidir. AKP, bu operasyonu iç politika malzemesi yaptıkça, milletin nezdinde küçülecektir. Gazi uvnvanı verilecek insanlar, orada, sahada bu mücadeleyi veren Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarıdır? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı