Afrin için yurt dışında lobi faaliyeti
GÜNDEM 3.02.2018 08:07:34 270 0

Afrin için yurt dışında lobi faaliyeti

Terör örgütü ve yandaşlarının "Türkiye sivilleri öldürüyor" şeklindeki algı operasyonuna karşılık, hükûmette oluşturulacak heyetler, bu yalanları belge ve fotoğraflarla çürütecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu´nun (ÖS) Afrin´in terör unsurlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı´na yönelik terör örgütünün yürüttüğü kara propaganda delilleriyle çürütülecek. "Sivillerin öldürüldüğü" iddialarına karşı Türkiye´den gidecek heyetler üç koldan yurt dışında görüşmeler gerçekleştirerek, iddiaların asılsız olduğunu belge ve fotoğraflar eşliğinde ispatlayacak.

KAMU DİPLOMASİSİ
Edinilen bilgiye göre, AKP Dış İlişkiler Başkanı Mehdi Eker, önceki gün TBMM´deki uluslararası komisyonların başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Afrin operasyonu ile ilgili PKK-PYD´nin özellikle Avrupa´da yürüttüğü kara propaganda çalışmaları masaya yatırıldı. Avrupa´nın bazı başkentlerinde bu kapsamda eylemler yapıldığı, sahte belge ve fotoğraflarla operasyonlarda sivillerin öldürüldüğü yalanına karşı Türkiye´nin atacağı ?Kamu diplomasisi´ adımları değerlendirildi.
Hükûmete yakın çevrelerden edinilen bilgilere göre, terör örgütü PKK´nın yürüttüğü bu algı operasyonuna karşı gerçeklerin anlatılması için TBMM, hükûmet ve AKP Genel Merkezi üç koldan çalışmayı hayata geçirecek. Tamamen milletvekillerinden oluşturulacak bu heyetler, terör örgütü ve yandaşlarının özellikle yurt dışında yaymaya çalıştığı "siviller öldürülüyor" yalanına karşı harekete geçecek. Yurt dışına çıkacak olan bu heyet terör örgütü ve yandaşlarının yalanlarının deliller ortaya koyarak çürütecek.
DOSYALAR EŞLİĞİNDE
Terör örgütü PKK´nın özellikle Avrupa ülkelerinde, Afrin operasyonu ile ilgili sahte belge ve fotoğraflarla propaganda yürüttüğüne dikkat çeken AKP kurmayları, hazırlanacak dosyaları muhataplarına gönderecek. Ancak diplomasi harekâtı bununla sınırlı kalmayacak. Sözkonusu heyetler yurt dışı turlarına da çıkarak muhataplarına yönelik ziyaretler gerçekleştirecek, aynı belge ve fotoğrafları bu sefer kendileri birebir mevkidaşlarına aktaracak.
PKK SİVİL ÖLDÜRÜYOR
"Siviller öldürülüyor" iddiasının tamamen yalan olduğunu belgeleyecek olan heyetler, aksine terör örgütünün sivilleri katlettiğini de yine belgeleriyle ortaya koyacak. Heyetler, muhatapları ile yapacakları görüşmelerde, Türkiye´nin BM kararlarına uygun hareket ettiğini, operasyonun meşru olduğunu ve Afrin´in Afrinlilere bırakılması amacıyla hareket ettiğini de dile getirecek. Ayrıca, TBMM bünyesindeki uluslararası komisyonların üyeleri katıldıkları toplantılarda Afrin operasyonu ile ilgili gerçeklere vurgu yapan konuşmalar gerçekleştirecek.(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli