Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi´ne destek çağrısı
YEREL 17.07.2016 14:00:12 389 0

Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi´ne destek çağrısı

Akyürek ve Cevheribucak, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi´nde Adanalıların ortak kullanım alanı olan Seyhan Baraj Gölü kıyısının yenilenmesi için muhalif Meclis üyelerinden destek istedi

 Adnan Menderes Bulvarı´na yeni çehre kazandıracak ödüllü proje Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi´nde görüşüldü. MHP Grubu adına söz alanAdana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, tatil günlerinde binlerce Adanalının piknik yaptığı bölgede yürütülen´Adnan MenderesBulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi´ne AK Parti´li Meclis üyelerini de destek vermeye çağırdı. Akyürek, ?İstiyoruz ki; Adana olarak hep beraber tek yumruk olalım. Hizmetlerimizi Adana´nın öncelikli ihtiyaçlarına cevap verecek ölçekte gerçekleştirelim? dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi´nin Temmuz ayı son toplantısında Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi öne çıktı. Adana Büyükşehir Belediyesi´nin Seyhan Baraj Gölü´nün güney yakasına yeni çehre kazandırmak amacıyla start verdiği projeyle ilgili Devlet Su İşleri (DSİ) ve Milli Emlak Müdürlüğü´ndeki sorunların aşılması çağrısı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek´ten geldi. MHP Grubu adına konuşanRamazan Akyürek, Adana Genç İşadamları Derneği´nin (AGİAD) düzenlediği Marina Port Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması´nda birincilik ödülü alan projeden yararlanılarak Kıyı Master Planı´na uygun şekilde hazırlanan Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi´ne Meclis üyelerinden açık destek istedi.

Ramazan Akyürek, Adana Büyükşehir Belediyesi´nin planlı, hızlı, etkin, şeffaf, adil ve vatandaş odaklı hizmet maratonunu kesintisiz sürdürdüğünü vurgularken, ?Hizmetlerimizi engellemeye yönelik, heyecanımızı köreltecek tavır ve davranışlar yok değil? Biz bunlardan muzdaribiz. İstiyoruz ki; Adana olarak hep beraber tek yumruk olalım. Hizmetlerimizi Adana´nın öncelikli ihtiyaçlarına cevap verecek ölçekte gerçekleştirelim. Kentimiz için önemli projeler arasında bulunan Adnan Menderes Bulvarı´nın yenilenmesinde de AK Parti´li yöneticilerden ve Meclis üyelerinden katkı ve iyi niyet bekliyoruz. Böyle olacağına da inanıyoruz? diye konuştu.

Oturumu yöneten Meclis 1. Başkan Vekili Murat Cevheribucak da Adnan Menderes Bulvarı´nın 32 yıl önce hizmete açıldığını anımsatıp, bu bölgede kapsamlı bir düzenleme ve yenileme yapılmasının elzem olduğunu kaydetti. Meclis üyelerinin Adana´nın sorunlarının çözümüne, kentin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik önemli kararlar aldığını ifade eden Murat Cevheribucak, ?Önce Adanalıyız, sonra siyasetçiyiz? anlayışının hakim olmasını istedi. Cevheribucak da Akyürek´in konuşması doğrultusunda, AK Parti hükümeti, milletvekilleri, parti teşkilatı ve belediye meclis üyelerinin Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi´ne destek vermeye çağırdı.

GÖL KIYISINI CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRECEK PROJE

Verilen bilgiye gore, Adnan Menderes Bulvarı ve Seyhan Baraj Gölü´nün çehresini tamamen değiştirecek Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü, Peyzaj Mimarlığı Bölümü, AGİAD ve Peyzaj Mimarları Odası katkılarıyla, Adana Büyükşehir Belediyesi Projeler Daire Başkanlığı Kentsel Projeler Şube Müdürlüğü´nce yürütülüyor. 4 kilometre uzunluğundaki bulvarın güney girişinden Menderes Adası kavşağına kadar olan bin 800 metrelik hattı kapsayan projede, sahil yolu ve peyzaj düzenlemeleri,kesintisiz bisiklet yolları, koşu yolları yer alıyor. Adnan Menderes Bulvarı, projenin tamamlanmasıyla konser ve festivallere de ev sahipliği yapacak, kültürel ve sosyal etkinliklerle Adanalıların buluşma noktası olacak.(VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı