ADD´den Kuzey Irak´ta yapılacak referanduma tepki
GÜNDEM 15.09.2017 13:44:53 291 0

ADD´den Kuzey Irak´ta yapılacak referanduma tepki

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, Kuzey Irak´ta Kürt devleti kurulması için yapılması planlanan referandumun önlenmesi gerektiğini belirterek "Mevcut siyasi irade referandumun önlenmesi için sert tedbirler almalıdır" dedi

ADD Adana Şube Başkanı Atilla Eker, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´nde düzenlediği basın toplantısında Türkiye Cumhuriyeti´nin dünyanın en güzel coğrafyasında ve tarihin en stratejik noktasında kurulu olduğunu hatırlatarak, "doğal güzellikleri, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri yanında, stratejik önemi,  değerini birkaç kat daha arttırmaktadır" diye konuştu.

"YETKİLİ İSİMLER BÖLGEMİZDE 22 ÜLKENİN HARİTASININ DEĞİŞECEĞİNİ İLAN ETMİŞTİ"

Binlerce yıldır bu topraklarda devlet kuranların bir ateş çemberi içinde kaldıklarını ifade eden Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, şöyle konuştu;

"Yüz yıl önce gizlice imzalanan Sykes Picot anlaşması bu durumun en kesin kanıtı olduğu gibi, anlaşmayı yapanlar, aradan geçen yüz yıla rağmen amaçlarından asla vazgeçmemişlerdir. Yaklaşık 20 yıl önce açıklanan BOP ( Büyük Ortadoğu Projesi) yüz yıl önceki anlaşmanın halen geçerli olduğunu bir kez daha göstermiştir. En yetkili ağızlar bölgemizde 22 ülkenin haritasının değişeceğini ilan etmiş, geçen zamanda pek çok ülkede iktidarlar devrilmiş, o ülkelere vahşet, kan ve ölüm egemen olmuş, siyasal yapıları parçalanmış ve yeni oluşumlar türemiştir.

"ABD VE İSRAİL DESTEK VERDİ, HALK OYLAMASI NOKTASINA GELİNDİ"

Birinci Körfez Savaşı ile başlayan Irak´ın işgali ve bölünme süreci; ABD´nin ve İsrail´in Kürt yönetimine verdiği destek ile zaman içinde ivme kazanmış ve bugünkü "halk oylaması" açıklaması noktasına gelinmiştir. Bu süreci iyi göremeyen ve partisinin kurultayında onur konuğu eden mevcut siyasi iradenin Barzani´ye verdiği kredi, Barzani ve yandaşlarının "halk oylaması" kararını almalarında etkili olmuştur.

Irak´ın kuzeyinde Barzani milislerinin ülkemiz topraklarını kullanarak Ayn-el Arap´a (Kobani) ulaşması Barzani yönetimini cesaretlendiren ayrı bir gelişme olmuştur. Hava limanlarımıza asılan Barzani yönetiminin sözde bayrakları, Barzani´ye açıkça destek verildiği şeklinde anlaşılmıştır.

"SURİYE SAVAŞI, EMPERYALİZME HİZMET EDEN KÜRT YÖNETİMİNİN AKDENİZE AÇILMA PROJESİNİN ÖNEMLİ ADIMIDIR"

Beş yılı aşkın süredir Suriye´de sürdürülen savaş, emperyalizme hizmet eden ve onlardan destek gören Kürt yönetiminin Akdeniz´e açılma projesinin en önemli adımıdır.Kendilerini emperyalizmin hizmetine bağlamış Kürt yönetimi şimdi bölgeyi kana ve ateşe boğan ABD emperyalistlerinin kışkırtması ile 25 Eylül 2017 tarihinde "Bağımsız Kürdistan" için bir halk oylaması yapacaklarını ilan etmişlerdir. Bu girişime karşı ülkemizden yeterli tepki gelmediği gibi bazı ihanet odakları Diyarbakır ilimizde bu oylamaya destek toplantılarını sürdürmektedir. Bu büyük bir kışkırtma ve bölgeyi daha büyük çapta ateşe vermek için geri dönülmez bir yoldur. Bu ateş, Irak ve Suriye´den sonra İran´ı ve ülkemizi de saracaktır. Bu gidişe ulusça karşı çıkmalı ve tüm yurtsever güçler olarak birlikte hareket etmeliyiz.

"MEVCUT SİYASİ İRADE SERT ÖNLEMLER ALMALIDIR"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, siyasi iradeye önemli görevler düştüğünü ifade ederek şöyle tamamladı;

"Mevcut siyasi iradenin, bu halk oylamasına karşı olduğunu açıklamasın yetmez; Irak´ın kuzeyine yönelik ekonomik, ticari ve siyasi tedbirleri alma imkânı vardır. Bu kararlılığı ortaya koymalı ve halk oylamasının yapılması halinde de en sert tedbirleri yaşama geçirmelidir.  Önümüzdeki günlerde yurtsever olmanın ölçüsü bu olacaktır. Geçmişte yapılan kavgaların, kendi tarihimizde yaptığımız iyi ve güzel işlerin değeri kalmayabileceği gibi, yakın geçmişte ülkeye yapılan kötülüklerin de unutulabileceği tarihi dönemece geliyoruz. Bu tarihi dönemeçten savrulmadan çıkmamız halinde, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın birlikte, özgürce yaşama iradesi ve koşulları sağlanabilecektir"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker´in yaptığı basın açıklamasına, Vatan Partisi, DP, Emekli Subaylar Derneği, Eğitim-İş 1 Nolu Şube, Tüm Yerel Sen, ÇYDD ve ÇKD destek verdi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli