ADD Şube Başkanı Kayadan´dan Milletvekillerine çağrı ? ?Bu oyunu hep birlikte bozalım?
GÜNDEM 18.01.2017 14:14:51 317 0

ADD Şube Başkanı Kayadan´dan Milletvekillerine çağrı ? ?Bu oyunu hep birlikte bozalım?

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, TBMM´de Anayasa değişikliğinin yapılacak 2. Oylaması öncesi siyasi partilere çağrıda bulunarak oylamada ?Hayır? oyu verilmesini istedi.

Parlamentoda yeni anayaasa  tasarısı ile ilgili ikinci oylama öncesinde uyarılarını yineleyen Kayadan ?Ülkedeki demokratik kitle örgütleri, sendikalar, dernekler siyasi partilere ikinci oylama öncesi çağrıda bulunuyor. AKP´nin ülkeyi uçuruma götürecek "Başkanlık" ile ilgili bu anayasa tasarısına karşı "hayır" denilmesini  istiyorlar? dedi.

Anayasa değişikliğiyle yaşanacak olumsuzluklara dikkat çeken Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan,  ?Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Meclis´te ikinci turu yapılacak Başkanlık Sistemini içeren Anayasa tuzağına karşı görüşlerimizi halkımızla paylaşmak istiyoruz? diyerek çekincelerini sıraladı;

TÜRKİYE CUMHURİYETİ PARŞALANMAK İSTENMEKTEDİR

?Bugün yaşadığımız tehlike; Türkiye Cumhuriyeti´nin etnik, dinsel ve siyasal yapıda parçalanmak istenmesidir. ABD emperyalizmi ve siyasi iktidar, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) politikalarına uygun olarak Türkiye´ye bir anayasa ve başkanlık sistemini ısrarla dayatmaktadırlar.

Genişletilmiş Kuzey Afrika ve Ortadoğu Projesi kapsamında; Irak, Sudan, Libya, Yemen fiilen bölünmüş, Suriye de bölünme sürecine sokulmuştur. Türkiye de bu bölge ülkeleri gibi anayasa yoluyla aynı akıbete sürüklenmeye ve böylece önümüze yeniden konulmak istenen SEVR´i kabule zorlanmaktadır.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ?DİKTATÖRYAL?, ?CEBERRUT? VE ?KEYFİ? UYGULAMALAR YAARATABİLİR

Anayasa´ya aykırı olarak yapılmak istenen antidemokratik Anayasa değişikliği, tüm yetkilerin bir kişide ve denetim dışı olarak toplandığı ?diktatöryal? ?ceberrut? ve ?keyfi? bir yönetim yaratması yanında ülkenin bölünmesine yol açabilecek hükümler taşımaktadır. Vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliğinden yana olan tüm milletvekillerine sesleniyoruz:

Parça tesirli bir bombaya benzeyen ?Cumhurbaşkanlığı sistemi? adı altında pazarlanan rejim değişikliği Atatürk Cumhuriyeti´ni parçalayacaktır!

BİRLİK OLALIM VE EMPERYALİZMİN OYUNUNU BOZALIM!

Gelin 1 Mart 2003 Irak Tezkeresi´nde olduğu gibi birlik olalım ve Emperyalizmin oyununu bozalım! Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Cumhuriyeti´ni ve Türk Milleti´ni paramparça edecek olan bu başkanlık tuzağına karşı; Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucu iradesinden aldığı güçle tüm demokratik yolları kullanarak bu gidişi durdurmak için gerçekleri Türk Milleti´ne anlatmakta kararlıdır?

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, değişiklik teklifinin ?memleket meselesi? olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı;

?Başta siyasi partilerimiz olmak üzere, tüm demokratik kitle örgütlerine çağrımız şudur; artık mesele bir siyasal parti meselesi değil memleket meselesidir.  Gelin aramızdaki tüm ayrılıkları bir kenara bırakarak başkanlık sistemi adı altında önümüze tekrar konulmak istenen SEVR´i yırtıp atalım"(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false