ADD Prof.Dr.Muammer Aksoy´u andı
YAŞAM 31.01.2018 11:16:14 443 0

ADD Prof.Dr.Muammer Aksoy´u andı

Bahçelievler´deki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıyla katledilen, Atatürkçü Düşünce Derneği kurucusu, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi, gazeteci yazar Prof. Dr. Muammer Aksoy katledilişinin 28. yılında anıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi tarafından dün gerçekleştirilen söyleşiye Baro Başkanı Av. Veli Küçük konuşmacı olarak katıldı.


Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Başkanı Atilla Türker´in açış konuşmasında 28 yıl önce evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren ADD Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy´un hayatı ve üstlendiği görevleri, ülke demokrasisine ve aydınlanma sürecine katkısını anlattı. ADD Adana Şube Başkanı Atilla Türker, son dönemlerde yaşanan hukuksuzlukları görünce barolara daha çok iş düştüğünü de vurguladı.


?ATATÜRK İLKELERİNİ SONSUZA KADAR KORUYACAĞIZ?
Daha sonra söz alan Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, söyleşisinde, Prof. Dr. Muammer Aksoy´un 31 Ocak 1990´da Ankara Bahçelievler´deki evinin önünde katledildiğini belirterek, ? Menfur saldırı sonucu aramızdan ayrılan değerli aydınımızı katledilişinin 28. yılında minnet ve şükran ile anıyorum. Ülkemizin yetiştirdiği en seçkin aydınları, yazarları bir dönem faili meçhul cinayetlerle yitirdik ne yazık ki... Bugün ise yine ülkemize karanlığın geri gelmesi için her türlü oyunlar oynanmaktadır. Cumhuriyetin temel değerlerine saldırılmaktadır. Bizler, hukuk devletini, demokrasimizi ve Cumhuriyetimizin 95 yıllık kazanımlarını koruyup kollamakta kararlıyız.
Atatürk´ü ve onun düşünce arkadaşlarını, İsmet İnönü´yü ders kitaplarından çıkartıldığını görmekteyiz. OHAL ile birlikte istisna olmaktan çıkıp Meclis´in yasa yapma yetkisinin yerine geçen KHK´larla ülkemiz, gazetecilerin, yazarların, aydınların, farklı düşüncelerin, muhalif kesimlerin tutuklandığı günler yaşamaktadır.
Terör olayları, Türkiye´nin uyguladığı yanlış dış politika, yargı sorunları, gazetecilerin görevlerini yapmasının engellenmesi ve tutuklu gazetecilerin devam eden davalarıyla bir korku imparatorluğu yaratılmaktadır.
Türk usulü başkancı sistemi yani tek adam yönetimine dayalı otoriter ve totaliter bir sistem hakim kılınmak istenmektedir. Buna asla müsade etmeyeceğiz. Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacak güce sahip olduğumuzu daha yüksek bir sesle haykırıyoruz. Bu uğurda can veren Uğur Mumcuları, Bahriye Üçokları, Muammer Aksoyları, Ahmet Taner Kışlalıları bir kez daha saygıyla ve özlemle anıyoruz.? şeklinde konuştu.
 

Konuşmasının ardından Baro Başkanı Av. Veli Küçük´e, ADD Yönetim Kurulu adına Av. Cemil Denli tarafından Atatürk´ün albümlü hayatından kesitlerin yer aldığı ansiklopedi takdim etti. Av. Denli, "Baro Başkanımız iyi bir hukukçu, iyi bir Atatürkçüdür. Kendisine başarılar diliyoruz. Söyleşimize katkılarından dolayı da teşekkür ediyoruz" dedi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı