ADASO BAŞKANI KIVANÇ,“TÜM MEZUNLARI İSTİHDAM EDECEĞİZ”
EĞİTİM 15.07.2020 13:11:00 1658 0

ADASO BAŞKANI KIVANÇ,“TÜM MEZUNLARI İSTİHDAM EDECEĞİZ”

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, “4 Yıl öğrenci sonrasında aranan elaman olacak. 4 yıllık eğitimin sonunda tüm öğrencilerimiz nitelikli birer çalışan haline gelecek” ded

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB ETÜ arasında imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ve Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında protokol imzalandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Bildiğiniz üzere nitelikli işgücünün temelini iyi bir eğitim oluşturuyor. Ara elaman konusunda özellikle sanayi alanında bu konuda uzun yıllardır çok ciddi bir darboğaz vardı. Yıllardır dile getirilen ama bir türlü hayata geçirilemeyen bir adım atıldı. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk ve TOBB Başkanımız RifatHisarcıklıoğlu cesur ve kararlı politikası sayesinde Türkiye’de bir ilk başladı. Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB arasında ‘Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’ imzalandı. Bu protokol kapsamında her ilde bir meslek lisesi Sanayi ve Ticaret Odalarının ve Borsalarının yönetimine verildi. 81 ilde 81 meslek lisesi projesi kapsamda bugün bizler de Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte bir protokol imzaladık.” dedi.

 

KIVANÇ, “MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ BİR DÖNEMİN KAPILARINI ARALANACAK”

Piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modeline geçildiğini belirten Kıvanç, “Adana da faaliyet gösteren Oda ve borsalarımız iş birliği ile buralardaki mesleki eğitimi dinamik ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlamayı hedefliyoruz. Okullarda atölyeler ve laboratuvarlar kuracağız, mevcut olanları yenileyeceğiz. Ar-Ge ve beceri tasarım atölyelerini faaliyete geçireceğiz. Gerektiği durumlarda Eğitim içeriklerini TOBB başta olmak üzere Adana oda-borsa ve organize sanayi bölgemiz desteğiyle revize edeceğiz. 120 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Adana’nın en eski okulu olan Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ümit ediyorum ki kısa bir süre içerisinde mesleki eğitimde yeni bir dönemin kapılarını aralanacak.” dedi.

KIVANÇ, “EĞİTİM DÜNYASI İLE SANAYİCİLER BİR ARADA”

Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özelikle okul seçimlerinde ailelerin için önemli bir kriter olacağını da dile getiren Kıvanç, “Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özelikle okul seçimlerinde ailelerin için önemli bir kriter olacak. Bunun en büyük nedeni, öğrenci sektörler iç içe olacak ve çağın gerektiği teknolojilere uygun donanımlı olarak yetişecek. Bunun için gerekli çalışmalarımız başladı. Amacımız 4 yıllık eğitimin sonunda tüm öğrencilerimizi nitelikli birer çalışan haline getirebilmek ve iştiham etmek. Biz bu çocukları kendi çocuklarımız gibi sahipleneceğiz. Bu motivasyonun tekrar güçlendiği bir dönemde nitelikli eğitimin ve dolayısıyla nitelikli istihdamın, sanayi ve üretim toplumu olmanın en değerli anahtarı ve çözümü olacak. Bu proje ve iş birlikleriyle önümüzdeki dönemde mesleki eğitimin yıldızının yeniden parlayacak. Kısmet olursa başarılı olan tüm mezunlarımızı işe yerleştireceğiz. Her biri 4 yılın sonunda aranan iyi birer çalışan olarak yetişmiş olacaklar. Kim bilir belki de aralarında girişimciler çıkacak ve ilerde işveren olarak istihdam yaratacak noktalara gelecek.” diye konuştu.

Bugün artık üretim toplumu, sanayi toplumu olma hedeflerinin, devletin en üst organları tarafından çok net bir şekilde ifade edildiğini ve bu bağlamda güçlü adımlar atıldığını hatırlatan Kıvanç, bu motivasyonun tekrar güçlendiği bir dönemde nitelikli eğitimin ve dolayısıyla nitelikli istihdamın, sanayi ve üretim toplumu olmanın en değerli anahtarı ve çözümü olacağını belirtti. 

DURGUN, “ADANA’MIZA EN BÜYÜK KATKIYI SAĞLAYACAK OKULLARIN BAŞINDA YER ALACAKTIR”

Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin çok büyük avantajı olduğunu söyleyen Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, “Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin çok büyük avantajları var. Bunların başında çok tarihi ve köklü bir geçmişe sahip olması. Şu anda okulumuz 6 önemli dalda hizmet vermektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB böyle bir çalışmayı yaptığında o ile en büyük katkıyı sağlayabilecek okulu tespit edecek bir çalışma neticesinde yapıldı. Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de oda-borsalarımızın desteği ile birlikte Adana’mıza en büyük katkıyı sağlayacak okulların başında yer alacaktır.” dedi.

Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısıokul mevcut yapısı, bölüm ve sınıflar incelendikten sonra son buldu.

Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, meclis başkanları, okul idari kadrosu, öğretmenler ve çok sayıda oda-borsa üyesi iş adamı katıldı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli