Adana´ya Özel Havacılık Lisesi Açıldı
GÜNDEM 16.09.2015 11:38:08 609 0

Adana´ya Özel Havacılık Lisesi Açıldı

Türkiye´nin ilk özel havacılık lisesi Çukurova Skyjet Havacılık Lisesi, İstanbul´dan sonra ikinci şubesini Adana´da açtı. Görüşme yöntemiyle öğrenci kabul eden okulda kayıtlar başladı.

Adana Havalimanı´nın ardından, önümüzdeki süreçte faaliyete geçmesi planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı´nın da hizmete girmesiyle, havacılık sektörü için daha cazip hale geleceği düşünülen bölgede, sektörün nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere havacılık lisesi açıldı.

28 Eylül tarihinde eğitim öğretime başlayacak olan Özel Çukurova Skyjet Havacılık Lisesi, üç bölümde faaliyet gösterecek.

İstanbul´da eğitim veren Türkiye´nin ilk özel havacılık lisesinin ikinci şubesini Adana´da açtıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sait Yılmaz, "Havacılık sektöründe ciddi eğitimli personel eksiği var. Bu eksiği gidermek için İstanbul´da ilkini açtığımız liseden sonra Adana´yı seçtik. Adana ve Mersin bölgesi, havacılıkta önemli trafiğin yaşanacağı bir bölge. 4 yıl boyunca burada eğitim görüp kendini geliştiren öğrenciler, kendi topraklarında, çok iyi koşullarda istihdam edilebilecek" diye konuştu.

İlköğretimi bitiren öğrencileri, sözlü mülakatın ardından havacılık lisesine kabul ettiklerini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Havacılık sektöründen gelen biri olarak, mesleğimizin esası disiplin olduğundan mülakatta buna çok önem veriyoruz. Lisemizden mezun olan öğrencilerimiz 2 yıllık Uçak Teknolojileri, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Lojistik bölümlerine sınavsız geçiş hakkı elde ediyor. 4 yıllık fakülteler için de ek puan avantajları var. Burada 12. sınıfta mezun olan bir öğrenci Advance düzeyde İngilizce öğrenmiş oluyor.?

DEVLETİN EĞİTİME VERDİĞİ DESTEK GEÇERLİ

Adana ile Tarsus arasında D-400 Karayolu üzerinde Yenice bölgesinde açılan okulda kayıtlar başladı. 4 yıl eğitim veren okulda bin öğrenciye hitap edecek fiziki altyapı hazırlandı. Buradan başarıyla mezun olan öğrenciler, sektörün her türlü ihtiyacına cevap verebilecek. Okul yetkilileri devletin verdiği eğitim desteğinin kendi okullarında da geçerli olduğunu, nakille gelecek öğrencilerin de eğitim yardımı almayı sürdüreceğini belirtti.

İstanbul´un ardından ikinci şubeyi Adana´ya açmasının, bir anlamda doğup büyüdüğü topraklara yatırım olduğunu belirten Mehmet Sait Yılmaz, havacılık sektöründe yetişmiş eleman açığının hızla arttığını, mezun olacak gençlerin çok iyi şartlarda iş bulmasının mümkün olacağını söyledi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false