Adana´ya ikinci diş hastanesi
SAĞLIK 6.04.2017 12:11:30 179 0

Adana´ya ikinci diş hastanesi

Yüreğir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yıl sonunda tamamlanacak

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, geçtiğimiz aylarda inşaatına başlanan Yüreğir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi´nin yılsonunda tamamlanarak, bölge halkının hizmetine açılacağını söyledi.  

  İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ile birlikte hastane inşaatında incelemelerde bulunan Ünüvar, Fatma Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi´nin ardından Adana´ya kazandırdıkları ikinci ağız ve diş sağlığı hastanesinde çalışmaların hızla ilerlediğini ifade etti. 6 bin 500 metrekare arsa üzerine inşa edilen hastanenin 50 ünit ve 5 yataklı olacağını kaydeden Ünüvar, ?Ağız ve diş sağlığı hastanelerinde fazla yatak olmaz. Özellikle ameliyat gerektiren hususlarla ilgili yatak konulacak ama 50 ünitin bulunması çok önemli? dedi.

  Diş üniti sayısı 207´ye ulaşacak
  Adana´nın ağız ve diş sağlığı hizmetleri yönünden önemli mesafeler kat ettiğini vurgulayan Ünüvar, ?2002´de 46 ünit varken, bugün 157 diş ünitine ulaşılmış durumda. Bu inşaatı tamamlayıp, 50 üniti de eklediğimiz zaman sayı 207´ye çıkmış olacak. Ağız ve diş sağlığı hizmetlerini çok önemsiyoruz. O yüzden bu alanda yatırımlarımız devam ediyor? açıklamasını yaptı.

  Yıl sonuna tamamlanacak
  AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Yüreğir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi´nin bu yılın sonunda tamamlanarak halkın hizmetine açılmasının planlandığını dile getirerek, şöyle devam etti:
  ?Hastanemizin hizmete girmesiyle vatandaşlarımız ağız ve diş sağlığı hizmetlerinden daha fazla yararlanmış olacak. Kaldı ki 2002-2017 yılları arasında küçük bir mukayese yapmamız gerekirse gerek dolgu gerekse protez sayısında önemli artışların olduğunu görüyoruz. Örneğin; 2002 yılında 9 bin civarında dolgu yapılırken, bu rakam 32 bine çıkmış. 6 bin civarında protez yapılırken, bu rakam da 14 bine çıkmış.?
  Sadece Sağlık Bakanlığının değil, üniversite ve özelde de diş hekimlerinin çok yoğun çalıştığını ifade eden Ünüvar, ?Biz bu vesileyle hem hastanemizin yapımında görevli arkadaşlarımızı hem de konuyu yakından takip eden İl Sağlık Müdürlüğünde görevli arkadaşlarımızı kutluyorum? ifadelerini kullandı.

  ?Hem işlerin hem dişlerin iyi olması için çalışıyoruz?
  Hükümet olarak bir yandan işlerin iyi olması için çaba gösterirken diğer yandan dişlerin iyi olması için çalıştıklarını belirten Ünüvar, ?Önümüzde bir referandum var. Esasında istikrarlı ve kararlı bir hükümetle güven ortamı sağlandığında vatandaşın nasıl hizmetlere kavuştuğunu hepimiz görüyoruz. Sağlık hizmetleri de bunun en çarpıcı örneklerinden bir tanesi? dedi.

  ?Adana, ağız ve diş sağlığında bir numara olacak?
  Necdet Ünüvar, Yüreğir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açıldığında, bu hizmetlerle vatandaş memnuniyeti artacak; vatandaşın daha etkili, daha kaliteli sağlık hizmeti elde etmesi sağlanacak. Bu vesileyle bu hizmetlerin hayata geçirilmesinde emeği olan başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım, Sağlık Bakanımız sayın Recep Akdağ ve ilimizin gerek mülki gerekse sağlık yöneticilerine teşekkür ediyorum? diye konuştu. (Fİ)



Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli