ADANA´YA 40 BİN METRAKELİK KENT MEYDANI
GÜNDEM 10.09.2017 12:47:07 780 0

ADANA´YA 40 BİN METRAKELİK KENT MEYDANI

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, son yılların en büyük vizyon projesi olarak nitelediği ´Kent Meydanı Projesi´ kapsamında yıkımların yüzde 70 oranında tamamlandığını, kamulaştırma oranının ise yüzde 92 olduğunu kaydetti.

Başkan Karalar, kent meydanı şantiyesinde incelemelerde bulundu. Seyhan ilçesindeki Balıkçılar Pazarı çevresindeki 40 bin metrekare alanı kapsayan alana yapılacak kent meydanının son yılların en büyük vizyon projesi olduğunu kaydeden Başkan Karalar, yapılacak meydanda kent mobilyalarının yanı sıra Adana´da milattan önce ve sonraki tarihlerde yaşayan medeniyetler ile cumhuriyet değerlerine ait heykellerin de meydanda sergileneceğini kaydetti.

200 milyon bütçeyle bir ilçe belediyesinin bu projeye cesaret edebilmesinin büyük bir olay olduğunu söyleyen Başkan Karalar, ?Zeydan başkan bu işin altından kalkamaz? diyenlerin de haksız çıktığını, projenin hızla ilerlediğini kaydetti.

?HİJYENİK BİR BALIKÇILAR PAZARI ESNAFA KAZANDIRILACAK?

Balıkçılar pazarı çevresindeki 10 mahalleyi kapsayan alanda çarpık yapılaşma olduğunu ve Balıkçılar Pazarı´nın koku ve sağlıksız koşullar nedeniyle kötü bir örnek olduğunu anlatan Karalar, meydanla birlikte bölgenin dönüşeceğini, yeni ve hijyenik bir balıkçılar pazarını da esnafa kazandıracaklarını aktardı.

/resimler/2017-9/10/1248199190992.jpg

?SAYDAM VE OBALAR CADDELERİNDE TRAFİĞİ DE RAHATLAYACAK?

Kentin büyük bir ihtiyacı olan meydan düzenlemesi sayesinde Saydam ve Obalar caddesinin genişlemesiyle trafiğin de rahatlayacağını kaydeden Karalar, ?Burası esnafın önemli bir ticaret aksı. Meydanın etrafında şekillenmiş Avrupai bir düzen yapacağız. Daha sonra çevredeki mahallelerde de kentsel dönüşüm projeleri başlatacağız. Şekillenme boyunca vatandaş da bize destek verdi. Kısa sürede çok yol aldık. Göreve geldiğinizde belediyeyi tanımanız için 1 sene geçiyor. Siz 3 sene içerisinde kamulaştırmayı ve projenin yüzde 90´ını bitirmeyi hedefliyorsunuz. Her şey yolunda ve zamanında gidiyor? diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, projenin ilerleyişine ilişkin şu bilgileri aktardı:

?Yıkımlarda yüzde 70´i geçtik. Kamulaştırmada yüzde 92´deyiz. Yüzde 8´i de şu anda yargıda son aşamada. Bu son 1 yıldır yargıda FETÖ davaları nedeniyle sürekli değişiklikler oluyor. Aslında 8 ay önce biterdi ama sürekli mahkemelerin başkanlarının değişiyor olması geciktirdi. Yine de meydanın şekli ortaya çıktı. 40 bin metrekarenin yüzde 70´i yıkıldı. Yüzde 10-15´i önümüzdeki hafta yıkılacak. Yıkımlar devam ediyor. İçinde insan varken çok yıkmak istemiyoruz. Biz satın alıyoruz, parasını veriyoruz ama satan kardeşmiz başkasına kiraya veriyor. Bu da süreci 6-7 ay geciktirdi. Yine de çok az insan mahkemeye başvurdu fakat verdiğimiz ücretler mahkemenin yüzde 10-15 üstünde oldu. Mütemadiyen anlaşma yoluna gittik. Bine yakın burada hak sahibi var. 990´u ile sorunsuz anlaştık. Bir kuruş borçlanmadan kamulaştırmanın tamamını çözdük. Ekimin sonunda 3 bölümde inşaat olacak burada. Birinci bölümünün ihalesine çıkacağız.?


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli