Adana´nın tek uluslararası turnuvası marka kulüp ATDSK´da
SPOR 23.04.2019 10:39:27 561 0

Adana´nın tek uluslararası turnuvası marka kulüp ATDSK´da

Adana´nın tek uluslararası turnuvası olan Çukurova Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası´nın 19´uncusu başladı. Adana´nın spordaki marka kulübü Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü´nde (ATDSK) yapılan turnuvaya 16 ülkeden 127 sporcu katıldı.

20 Nisan´da yapılan eleme maçlarının ardından 22 Nisan´da ana tablo maçlarına geçilmesiyle birlikte genç raketlerin tenis şovlarına sahne olan 19´uncu Çukurova Cup(2019Tennis Europe JuniorTour) 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası´nın açılış töreni, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün çocuklara hediye ettiği dünyanın tek çocuk bayramı olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın yıldönümünde yapıldı. Turnuvaya katılan 16 ülkenin tenisçileri, kendilerine armağan edilen bu özel günde ATDSK´da ikram edilen yöresel yiyeceklerin tadına bakarken, Çocuk Şenliğiyle de eğlendiler.  Türkiye, Almanya, Avusturya, Belarus, Bulgaristan, Estonya, Hırvatistan, İngiltere, İspanya, İtalya, Kazakistan, Kıbrıs, Romanya, Rusya, Sırbistan, Ukrayna´dan turnuvaya katılan sporcular, kortta bu kez dans edip, zumba yaptılar.

Başarıları ve Türk Sporu´na kazandırdığı tenisçileri ile marka kulüp olan ATDSK´da dünya çocuklarını bir araya getiren Çukurova Cup´ın açılış töreninde konuşan Kulüp Başkanı Ali Refah Keskin, şampiyon raketler yetiştirdikleri ATDSK´da düzenledikleri turnuvalarla da Türk Tenisi´ne katkı koyduklarını söyledi. Tenisçilerin gelişimi açısından turnuvaların önemine değinen Keskin, ?Bu bağlamda ATDSK olarak başlattığımız, Adana´mızın tek uluslararası tenis turnuvası olan Çukurova Cup´ıaralıksız 19 yıldır düzenlemenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Atatürk´ün tüm dünya çocuklarına hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın yıldönümünde açılışı yaptığımız Çukurova Cup´ta kortlarımızda kıyasıya mücadele yaşanacak? dedi. Altyapıdan Sorumlu Tenis Kaptanı Özkan Çetin de, turnuvanın düzenlenmesinde büyük emeği bulunan Başkan Keskin ile organizasyonun mimarı ATDSK Yönetim Kurulu Üyesi Tuna Girtine Işık´a teşekkür etti. 60´ıncı yılını kutlayan ATDSK´da laik, demokratik, zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirdiklerini kaydeden Çetin, ?Tam bağımsız, çağdaş, laik ve demokratik Türkiye´nin mimarı ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz? dedi.


BAYRAM HAVASINDA AÇILIŞ

Konuşmaların ardından gün boyu genç raketlerin mücadelesine sahne olan B kortunda bu kez dans, jimnastik gösterileri yapıldı. Erol Güncek Akademi´nin organizasyonunda gerçekleşen Çocuk Şenliği´nde küçük jimnastikçilerin kule yapıp, Türk Bayrağı açarak sonlandırdıkları gösteriler büyük alkış topladı. Turnuva sporcularıyla birlikte tüm çocuklar, Erol Güncek´in yönetiminde zumba yaptılar. Şenlik, Flat Grubu´nun konseri ile noktalandı. 19´uncu Çukurova Cup, 28 Nisan´da yapılacak tekler ve çiftler final maçları ve kupa töreni ile sona erecek.(Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false