EKONOMİ 12.07.2018 09:37:08 436 0

"Adanamız, bölgemiz ve ülkemiz için katma değer üretmek zorundayız"

ADSİAD, ÇUKUROVA SİFED ve TÜRKONFED´in ulusun gelişimine katkı koymak için ekonomi kuruluşlarıyla ortak proje gerçekleştirmeye hazır olduğunu ifade eden Süleyman Sönmez, " ATO ve ADASO gibi kuruluşlar da bizlerin önünde yürüyerek lokomotif görevi görmeli.

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) ile Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez, bir süre önce yeniden göreve seçilen Adana Ticaret  Odası (ATO) Başkanı Atilla Menevşe, ATO Meclis Başkanı İsmail Acı ve yönetim kurulu üyeleri ile Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Sönmez, Adana´da iş dünyası ve belediyeler arasında yakalanan sinerjinin daha ileri noktalara taşınması gerektiğini vurguladı.

"UZLAŞI İÇİNDE GELİŞİME KATKI KOYALIM"
Başkan Sönmez, ADSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Vedat Gizer, Sadık Büyükkardeş, Emir Değişmez, Şentürk Çalık, Mehmet Erel, Süleyman Emen, İsmail Bacaksızlar, Mustafa Öncül ve Selçuk Tansalar´la birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerde iş dünyası olarak ADASO ve ATO gibi üst kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket ederek uzlaşı içinde Adana´yı, bölgeyi ve ülkeyi hem sosyal hem de ekonomik olarak geliştirme arzusunda olduklarını söyledi.
Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) ile Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez,"Adana´da yaşanabilirlik kat sayısının artması için hep birlikte çalışma yapmak istiyoruz. Seçim bitti herkes kentimizin sorunlarına ortak paydada çözüm üretme üzerine kafa yormalıdır" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİLER
Ziyaretleri için Sönmez ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden ATO Başkanı Atilla Menevşe ve ADASO Başkanı Zeki Kıvanç da yeni kabinenin üretim ve istihdam için yeni uygulamaları hayata geçireceğine inandıklarını söyledi.

MENEVŞE: MEMNUN OLURUZ
Uzun bir seçim döneminin geride kaldığını vurgulayan Menevşe, "Memleketimiz için hayırlı olsun. Bundan sonra herkes Adana ve Türkiye için birlikte yapabileceklerini konuşmalı. Birlik ve beraberliğin sağlanması için elimizden geleni yapacağız. Tarım İhtisas Sanayi Bölgesi, Adana´da özellikle seracılığı geliştirecek. Bazı sektörleri şehir dışında modern sitelere taşıyarak kapasitelerini arttırmalarını sağlayacağız. Mersin Kazanlı Kıyı Şeridi projesinin tamamlanması Adana turizmi için de büyük önem taşıyor. ADSİAD´la ve diğer iş dünyası temsilcileriyle bölgemizin gelişimi adına ortak proje üretebiliriz. Bu çalışma bizi de memnun eder" diye konuştu.

KIVANÇ: HERKES ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPMALI
Adana´daki odalarda, sivil toplum kuruluşlarında ve belediyelerde birlikteliğin hakim olduğunu ifade eden Kıvanç ise, "Bu anlayışın devam etmesi için herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Kentimizin gelişimi adına hep birlikte önemli uygulamaları hayata geçirebiliriz" dedi. Türkiye ve bölge olarak artık kaybedilecek zamanın kalmadığını ifade eden Kıvanç, "Hep birlikte ülkemizi kalkındırmak zorundayız. Sanayiciler olarak üzerimize düşen yatırım, üretim, istihdam ve ihracat görevlerimizi gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz. Sayın Sönmez´in ortak proje çağrısı Adana için önemlidir. Hep birlikte memleketimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Birlikteliğimiz perçinlemeye çalışıyoruz. Yeni bakanlarla görüşme halindeyiz. Adana´nın sorunlarının çözümü üzerine görüş alışverişimiz hızlanacak. Hep birlikte hareket edersek sorunlarımızı büyük oranda çözebiliriz" diye konuştu.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli