ADANA´DAN SUR´A KARDEŞLİK MEKTUBU: ?BUNU ÖMÜR BOYU SAKLA?
YAŞAM 8.04.2016 11:51:30 325 0

ADANA´DAN SUR´A KARDEŞLİK MEKTUBU: ?BUNU ÖMÜR BOYU SAKLA?

DİYARBAKIR´IN SUR İLÇESİNDE TERÖR GÖLGESİ ALTINDA EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERE GÖNDERİLEN 40 BİN KİTABIN İÇERİSİNDE YER ALAN BİR MEKTUP, DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Adana´dan, Diyarbakır´ın Sur ilçesinde terör gölgesi altında eğitim gören öğrencilere gönderilen 40 bin kitabın içerisinde ?Bunu ömür boyu sakla? dipnotuyla gönderilen bir mektup, duygu dolu anlar yaşattı.
Adana Valiliği´nin terör saldırıları altındaki Diyarbakır´ın Sur ilçesinde zor şartlar altında eğitim gören öğrencilere yönelik başlattığı kitap yardımı kampanyasında 5 günde 11 ton ağırlığında 45 bin kitap toplandı. Gönüllü öğrenciler, hikaye ve romanlarını kardeşleriyle paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.
Kampanya kapsamında bugün Adana Valiliği´nde tören düzenlendi. Sur´daki öğrencilere kitap gönderen çocuklar, eğitimin herkesin öncelikli hakkı olduğunu ve Sur´daki öğrencilerin çok büyük zorluklarla kendilerini yetiştirmeye çalıştıklarını hatırlattı.

?BENİ UNUTURSAN BU BEZE BAKARAK HATIRLAYABİLİRSİN?
Yardım kitaplarından birisinin arasına iliştirilmiş not ise dikkat çekti. Yasemin B. imzasıyla yazılan ve ?Sevgili arkadaşım´ başlığıyla gönderilen kardeşlik mektubunda şu ifadeler yer aldı:
?Sen bu mektubu okurken ben çok mutlu olacağım. Çünkü eğitiminden geri kalan çocuklara ilk defa yardım yapacağım. Hıı bu arada, benim adım Yasemin. Senin adını çok merak ediyorum. Senin için hikaye, kalem, silgi, açacak, sözlük, defter, test, kağıt ve boyalar kattım. Ama daha fazla bir şey bulamadım. Eğer sen mutlu olduysan bil ki ben de mutlu olmuşum demektir. Bunların yanında küçük bir bez var. Eğer beni unutursan bu beze bakarak beni hatırlayabilirsin. Beni hatırlarsın ama ben seni unutursam ne ile hatırlayacağımı bilmiyorum. Şu anda mutluluktan ne yazacağımı bilmiyorum. Sevgiyle kal, hoşça kal. Sevgilerimle. Bunu ömür boyu sakla.?

?ÇOCUKLARIMIZIN KAYIPLARINI TELAFİ ETMEYE ÇALIŞIYORUZ?
Adana Valisi Mustafa Büyük ise terörle mücadele kapsamında bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle o bölgedeki çocukların eğitiminde aksaklıklar olduğunu söyleyerek, ?Bir mesaj vermek istiyoruz. Bu mesajın merkezinde yine kitap; bilginin kaynağı, eğitimin temel dayanağı. Kitapla birçok meseleyi çözebiliriz. Kitap okumaktan hiçbir şartta uzak durmayacağız. Adana´daki çocuklarımız oradaki arkadaşlarına aslında bir mesaj veriyorlar. Gönüllerinin bir olduğunu söylemeye çalışıyorlar. Kitapla da destekliyorlar. Bugün göndereceğimiz bu destekle güzel bir mesaj verdiğimizi düşünüyoruz. Bundan sonra da devam etmeye çalışacağız. Terörle mücadeleyi bizler yapacağız ama terörle mücadeleden en fazla zarar gören çocuklarımız. Bu noktada o çocuklarımızın kayıplarını telafi etmeye çalışıyoruz. Bizim kardeşlik hukukumuz, milletimizin birliği beraberliği hiçbir şekilde bozulamaz. Çocuklarımız da oradaki kardeşlerine bu mesajı vermeye çalışıyorlar? şeklinde konuştu.
Toplanan bir kamyon dolusu kitap, törenin ardından Diyarbakır´ın Sur ilçesine gönderildi.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı