ADANA´DAN KILIÇDAROĞLU´NA TAM DESTEK
SİYASET 23.01.2018 17:38:01 327 0

ADANA´DAN KILIÇDAROĞLU´NA TAM DESTEK

CHP ilçe başkanları, kurultay delegeleri ve il örgütü büyük kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun yanında mücadele kararı aldı

-          Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, İlçe Başkanları ve kurultay delegeleri 3-4 Şubat tarihlerinde Ankara´da yapılacak büyük kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´na tam destek kararı aldı.

-           

-          30 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen kongrenin ardından mazbatasını alıp görevine başlayan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, yaklaşan büyük kurultay öncesinde ilk olarak ilçe başkanlarıyla, ardından kurultay delegeleriyle bir araya geldi. 

 

Kurultay sürecinin ele alındığı toplantılarda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun liderliğinde 2015 yılında gerçekleştirilen 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde hazırlanan seçim bildirgelerinin Türkiye tarihine damga vurduğu  kaydedildi. Her iki bildirgenin de ülke ve toplum çıkarları gözetilerek hazırlandığı, tüm vaatlerin kaynakları belirlenerek kamuoyuna açıklandığı dile getirilirken, asgari ücretin artırılması, taşerona kadro verilmesi, gübrede KDV´nin sıfırlanması gibi toplumu yakından ilgilendiren uygulamaların yaşama geçirilmesinde CHP´nin hazırladığı bildirgelerin en önemli etken olduğu belirtildi.

Parlamenter demokrasiden tek adamlığa geçişi öngören anayasa değişikliği referandumunda da hayır bileşenlerinin CHP´nin birleştirici, bütünleştirici gücü etrafında birleştiğini ifade edilirken,  şaibeli ve gayri meşru sonucuna rağmen toplumsal muhalefetin ortak payda altında toplanmasının ülkenin geleceği açısından önemli ve değerli olduğu görüşü dile getirildi.

Genel Başkan Kemal KıIıçdaroğlu´nun dünyaya örnek olan 435 kilometrelik adalet yürüyüşünün ise tüm bu süreci taçlandıran, siyasal iktidarı ise paniğe sevk edecek düzeyde toplumsal muhalefeti birleştiren ve iktidarın uyguladığı her türlü baskıya karşı topluma umut aşılayan bir eylem olduğu vurgulandı.

Toplantılarda Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nun bu süreçleri başarıyla yönettiği kaydedilirken, 2019´da yapılacak yerel ve genel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP´nin Kılıçdaroğlu´nun önderliğine ihtiyacı olduğu belirtildi.

İl yönetim kurulu da aynı görüşler etrafında birleşirken İl Başkanı Ayhan Barut, Adana örgütlerinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´na tam destek kararı aldıklarını söyledi.

Büyük Kurultay´ın CHP´ye yakışan bir demokrasi şöleni halinde geçeceğine inandıklarını ifade eden Barut, ?Genel Başkanımız Kemal KIlıçdaroğlu ile birlikte 2019´da önce yerelde sonra da genelde CHP´nin iktidarını tüm parti örgütlerimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, meclis üyelerimizle, demokrasiye inanan, Cumhuriyetten yana, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, yurtsever partililerimiz ve yurttaşlarımızla birlikte kuracağımıza inancımız tamdır? diye konuştu. 

CHP GENEL BAŞKANINI SEÇECEKLER 

CHP´nin kurultayı 3-4 Şubat´ta Ankara´da toplanacak. Kurultayda CHP Genel Başkanını seçmek için Adana´dan 4 milletvekili ile il kongresinde seçilen 28 kurultay delegesi oy kullanacak.

ADANA´DAN HASAN ASLAN PM ADAYI

Adana delegasyonu İl Başkanı Ayhan Barut´un daveti üzerine il binasında bir araya geldi. 4 Milletvekilinden sadece Zülfikar İnönü Tümer toplantıya katıldı. Toplantıda kurultay değerlendirmesi yapıldığı bildirildi. Kurultay delegelerinden Hasan Aslan, Parti Meclisi üyeliğine aday olduğunu açıkladı. Hasan Aslan sosyal medyadan ?3-4 Şubat´ta gerçekleşecek büyük kurultay öncesi CHP İl Başkanlığımızda bir araya geldik çok verimli toplantı oldu. 36 nci CHP kurultayında kurultay delegelerimizle görüş alışverişinde bulunduk. PARTI MECLISINE Adaylığımı Adana´ yı Temsilen Paylaştım. Kurultay Delegesi Arkadaşlarımın bana verdikleri Destekten dolayı Teşekkür Ederim.? Paylaşımında bulundu.

CHP´nin Adana´daki kurultay delegeleri şu isimlerden oluşuyor:Hasan Aslan,Arif AydemirAyhan Barut,Orhan Bayram,Haşmet Biçer,Mustafa Bilgilioğlu,Burhanettin Bulut,Soner Çetin,Emel Doğan,Zihneti Emre,Fulya Eren,Didem Pelin Eroğdu,Güntekin Özel,Dilşad Güven,Cemal İlçi,Yüksel Karaaslan,Semih Karademir,Kasım Karaköse,Zeydan Karalar, Kasım Karaoğlu,Hatice Koçoğlu,Bülent Öğru,Murat Öztanrıöver,Muammer Savaş,Orhan Sümer,Yeliz Ünal,Songül Yamanyılmaz,?İsmet Yüksel 

60 PM ÜYESİ SEÇİLECEK 

CHP´nin 3-4 Şubat´ta yapılacak 36. Kurultayında, kurultay delegeleri  Genel Başkan ile birlikte Parti Meclisi üyesi(60 asıl, 15 yedek) ile 15 Yüksek Disiplin Kurulu Başkan ve üyelerini (15 asıl ve 8 yedek üye) seçecek.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli