Adana’daki Lezzet Festivali
9.10.2019 10:14:00 779 0

Adana’daki Lezzet Festivali'nde 30 ton et tüketildi

Adana’da 3 gün süren Lezzet Festivali’nde 30 ton et tüketildi.

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde “Büyük Akdeniz Şöleni” temasıyla Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve odaların destekleriyle düzenlenen 'Adana Lezzet Festivali'ne bu yıl 270 bin kişi katıldı. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından festival için gelen misafirler, Adana kebabına ve geleneksel yemeklere hayran kaldı. 3 gün süren festivalde kebap stantlarında vatandaşlara Adana’nın eşsiz lezzetlerinden biri olan Adana kebabı sunuldu. Geçen yıl 15 ton etin tüketildiği festivalde bu yıl yoğun katılımla et severler 30 ton et tüketti.

“Adana’ya yakışacak bir festivaldi”
Yaşar Aydın, bu yıl Lezzet Festivali’nin geçen yıla göre daha iyi olduğunu ifade ederek, “Çok güzel bir festival atlattık. Öncelikle Vali Mahmut Demirtaş’a çok teşekkür ederim. Gerçekten çok büyük katkıları oldu. İnsanlarımız aradığı her şeyi 1 günde buldu. Aylarca arayıp da bulamadığı lezzetleri bir günde tattı. Çünkü hepsi bir aradaydı. Çok yoğun ilgi vardı. Resmi rakamlar 270 bin ama daha fazlası vardı. 300 bin kişi vardı. Et 30 ton rahat gitmiştir. Ben tek başıma 3 ton sattım. Kuyruk vardı hep. Herkes neşeliydi. İsteyen oyun alanına gidip oynuyor, isteyen geziyordu. Adana’ya yakışacak bir festivaldi” diye konuştu.

“Adana’da kebap yiyen başka yerde yiyemez”
Adana’nın hak ettiği yere gelmesi için herkesin çalışması gerektiğini aktaran Aydın, “Adana hak ettiği yere gelecek ve geldi. Çünkü bu kadar festival yapılıyor her yerde ama bu kadar talep hiçbir yerde yok. Adana farklı. Adana’da kebap yiyen başka yerde yiyemez. Bütün esnaflarımız mutluydu. Herkes iş yaptı. Adana’mız için hepimiz bir olalım, birlik olalım. Lezzet için herkesin birlikte ve beraber olması lazım. Gez dünyayı ye Adana’yı” ifadelerini kullandı.

Adana Lezzet Festivali, 3 günde 10 binlerce ziyaretçiyi ağırladı

Adana’nın yerel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla bu sene 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesi ve Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde 4-6 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleşti. Anavarza Bal’ın Co-sponsorluğunda 3 gün süren festival, dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye’den gelen 10 binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Festival kapsamında Adana’nın geleneksel mutfak zenginliğini yansıtan mutfak atölyeleri ve şovlar, tadım oturumları, söyleşiler, paneller, çocuk etkinlikleri, kentin önde gelen lezzet markalarının katkılarıyla düzenlendi. Kozan balıyla ünlü olan Adana’nın Türkiye’nin bal üretiminde önemli bir role sahip olduğunu belirten Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen, "Kozan’ın bal konusunda yetkinliği ve Türkiye’nin en zengin çiçek florasına sahip alanlarından biri olması, bölgenin kalkınması için büyük bir fırsat. Hali hazırda sürdürdüğümüz faaliyetlerle üstün lezzete sahip Kozan ballarını Türkiye genelinde tüketicilerin beğenisine sunuyoruz" dedi.

Festivalle ilgili düşüncelerini de paylaşan Can Sezen, "3 gün boyunca Adana’nın birbirinden farklı lezzetlerine ev sahipliği yapan Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne Anavarza Bal olarak Co-sponsor ve katılımcı olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Her bal tatlıdır, sen lezzetli olacaksın anlayışla, yola çıktığımız günden beri Adanalı arıcılarının emeğiyle kavanozlanan balları en lezzetli haliyle sunduk" ifadelerini kullandı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı