ADANA´DA SANAYİ - ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ
GÜNDEM 11.12.2017 13:49:20 420 0

ADANA´DA SANAYİ - ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ

Adana´da sanayicilerin ile üniversite arasında köprü görevi üstlenen Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi (ÜSİM) Çukurova Teknokent´te, üniversitelerin bilgi gücünü, sanayinin hizmetine sunuyor.

Adana ÜSİM Genel Koordinatörü, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Güneş, bilginin gücü tayin ettiği, gelişen iletişim ve ulaşım olanakları sayesinde dünyanın global bir pazara dönüştüğü günümüzde, firmaların sadece ulusal ölçekte değil uluslararası platformlarda rekabet güçlerini artırmak için üniversitenin bilgi gücünü en iyi şekilde değerlendirmelerinin zorunluluk olduğunu vurguladı. Güneş, bu kapsamda, ÜSİM olarak rekabetçi firmalar oluşturmanın yanında firmaların müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun üretim sağlayacakları kalite yönetimini hayata geçirdiklerini söyledi. 

Güneş yaptığı açıklamada, merkezin öncelikli misyonunun üniversite- sanayi işbirliği olduğunu, bu sebeple eğitim konularını genişletip uzman akademisyenlerle işbirliğini güçlendirdiklerini bildirdi. Adana ÜSİM´de ekonomiye katkı sağlayacak, firmaların ihtiyacı olan her konuda eğitim organizasyonu yaptıklarını ifade eden Doç. Dr. Gümüş,  bu amaçla da geniş bir havuz oluşturduklarını vurguladı. Adana ÜSİM´in üniversite ve sanayi arasında ara yüz bir kurum olarak bölge kalkınmasına katkı sağlamak üzere birçok hizmet verdiğine değinen Güneş, ?Ar-Ge ve inovasyon farkındalığının sağlanmasını amaç edinip, Ar-Ge merkezlerinin sayısının artırılması çalışmalarına danışmanlık yapıyoruz? dedi.

YÖNETİM SİSTEMİ VE DANIŞMANLIK HİZMETİ

Güneş, Adana ÜSİM´in firmaların rekabet gücünü artırmak, tüm sektörlerde müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun mal ve hizmet üretimini sağlayabilmek için kuruluşlarda tüm aşamaları kapsayan ve sürekli gelişmeyi hedefleyen Kalite Yönetim Sistemi uygulamasını benimsediğine dikkat çekti. Güneş, ?Kalite, bilgi güvenliği, çevre, iş sağlığı ve güvenliği, gıda güvenliği, enerji, otomotiv, laboratuvar akreditasyonu alanında yönetim sistemi ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz? diye konuştu. 

 MENTOR EĞİTİCİ KURULUŞ YETKİSİ

Doç. Dr. Mustafa Güneş,  2014-2015 yıllarında TÜBİTAK tarafından desteklenen ?Özel Sektör Firmalarının Ar-Ge ve Yenilik Kapasitesini Artırmaya Yönelik Mentörlük Mekanizması Geliştirilmesi ve Uygulanması? projesini yürüttüklerini, aynı yıl 1601 ? TÜBİTAK Yenilik Ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında Mentor Eğitici Kuruluş olarak yetkilendirildiklerini anlattı. Güneş, ayrıca EGE Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. yürütücülüğünde ve Sabancı İnoventA.Ş işbirliğiyle 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş olarak Akdeniz Bölgesi girişim fikirlerini değerlendirip  girişimcilere mentorluk hizmeti verdiklerini vurguladı.

 Güneş, 2016 yılında Adana Sanayi Odası ile birlikte 500 sanayicinin mevcut durumlarının analizinin yapılması için yürütülen Adana Sanayisinin Mevcut Durum Analizi, Sorun ve Gelişim Alanlarının Tespiti Saha Araştırması ve Analizi projesinde de yer aldıklarını bildirdi.

Güneş, Adana ÜSİM´in, Adana Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü´nün koordine ettiği yıllık eğitim planını organize sanayi bölgesinde işbirliği yaptığı üniversitelerden öğretim üyeleri ve sanayi tecrübesi olan alanında uzman mentor-eğitmenlerle gerçekleştirdiğine işaret etti. 

 EĞİTİM HİZMETLERİ

Adana ÜSİM´in eğitim hizmetleri arasında şunlar yer alıyor;  Kalite yönetim sistemleri bilgilendirme ve iç denetçi eğitimleri, Mentorluk eğitimleri, Proje eğitimleri, Mali işler ve finans eğitimleri, Dış ticaret eğitimleri, Problem çözme teknikleri, 5S yalın üretimi, İş sağlığı ve güvenliği, Yönetim becerileri, Fikri ve sınai mülkiyet hakları, Girişimcilik eğitimleri, Mesleki teknik eğitimler. 

 DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Adana ÜSİM´inDanışmanlık konularını ise şu alanlar oluşturuyor: Kalite yönetim sistemi, Çevre yönetim sistemi, İş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi, HACCP Gıda güvenliği yönetim sistemi, Bilgi güvenliği yönetim sistemi, Enerji yönetim sistemi, Otomotiv sektörü kalite yönetim sistemi, Laboratuvar akreditasyonu. 

 PROJE DANIŞMANLIĞI

Adana ÜSİM´in ayrıca, AR-GE Projeleri; TÜBİTAK, KOSGEB, BAKANLIKLAR. Yatırım Projeleri; Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği, TKDK, Destekler; Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, KOSGEB, TÜBİTAK, Ekonomi Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı konularında proje danışmanlığı yapıyor.


Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli