Adana´da
YAŞAM 1.10.2018 11:20:06 487 0

Adana´da "Mimarlık Günü" bir dizi etkinlikle kutlanıyor

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, UIA, 2018 Dünya Mimarlık Günü Temasının ?Mimarlık? daha iyi bir dünya için? olarak belirlediğini belirterek Mimarlar Odası; yüzden fazla üye ülkede bir milyondan fazla mimar tarafından kutlanacak olan 1

TÜM DÜNYA DA KUTLANACAK

Tüm dünya da ?Dünya Mimarlık Günü´ kutlanacağını ifade ederek Adana Şube kutlama etkinlikleri hakkında açıklama yapan Başkan Ozan Tüzün, ?Şubemizde de etkinlikler 5 Ekim Perşembe günü Atatürk anıtına çelenk konularak basın açıklamasıyla başlayacak, aynı gün meslekte 30. 40.  ve 50. yılını geride bırakan meslektaşlarımız anı plaketi sunularak yeni katılan meslektaşlarımıza hoş geldin rozeti takılacaktır. Mimar Sinan eserleri ve iki yılda bir yapılan Mimarlar Odası Ulusal Mimarlık sergileri onar günlük ara ile şubemizde sergilenecektir. Ana okulu, ilk ve orta eğitim öğrencilerine dönük meslek tanıtım günleri düzenlenecek, kentimizdeki Çukurova ve Bilim Teknik üniversiteleri mimarlık bölümlerinin öğretim kadroları ve öğrencileri ile buluşmalar gerçekleştirilecek,  26 Ekimde akşam yemeği eşliğinde  tekne gezisi düzenlenecektir.? dedi.

Başkan Ozan Tüzün, konuşmasını şöyle sürdürdü;

Bu kapsamda, çalışmalarını ?Toplum Hizmetinde Mimarlık? ilkesinden hareketle sürdürmekte olan Mimarlar Odası, daha iyi bir dünya için kimi sorunlara ve mimarlığın sorumluluklarına vurgu yaparak, tamamı ekte yer alan basın bildirisinde özetle;

?Tüm dünyada uygarlıklar, yapılı, doğal ve kültürel çevrenin geleceği; iklim değişikliği, çevre sorunları, savaş ve çatışma, sömürü, açlık, yoksulluk, eşitsizlik ve ayrımcılık gibi nedenlerle tehdit altındadır.

Dünya genelinde sağlıksız kentleşme, çevre sorunları, afetler, savaşlar vb nedenlerle son 10 yılda 257,7 milyon kişi göç etmek zorunda bırakılmıştır. Doğal afetlerden son on yılda tüm dünyada 1,7 milyar insan etkilenirken, 700.000 kişi hayatını kaybetmiştir. Çernobil (1986) faciasında bugüne kadar 985,000 kişinin hayatını kaybettiği öngörülmesine karşın halen ülkemizde 3 adet olmak üzere toplam 154 yeni nükleer santralin yapımı planlanmaktadır. İnşaat, madencilik ve tarım gibi sektörlerde güvencesiz çalışma koşulları nedeniyle 2018 yılının ilk altı ayında 907 çalışan hayatını kaybetmiştir.

?Mimarlık? daha iyi bir dünya için? teması ile tüm dünyada kutlanan mimarlık gününde ülkemizde; ?İMAR BARIŞI? adı ile üstü örtülmeye çalışılsa da,toplumumuzda adalet anlayışını zedeleyen, kent hakkı ve toplumsal adalet kavramlarını yerle bir eden, planlama kavramının önemine inanmayan ve toplumun her alanda süregelen yasa dışılığı bu kez kent mekanında meşrulaştıran bir anlayış ile kentlerin geleceğe sağlıklı, güvenli, yasal ve nitelikli bir şekilde hazırlanması engellenmektedir.

Bütün yerleşmelerin fiziksel ortamını oluşturan yapı üretimi ve mekân tasarımı etkinliği olan mimarlık; yalnızca ?üretim süreci? ile sınırlı değil, aynı zamanda taşıdığı toplumsal sorumluluk nedeniyle evrensel değerleri bağlamında insancıl ve yaşam hakkına saygılıdır.

Mimarlar Odası olarak; eşitliğe dayalı, temel insan hak ve özgürlüklerinin tanınmasında hiçbir ayrım, mahrumiyet ve kısıtlamanın yaşanmadığı sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama hakkının korunması konusundaki sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere mesleki deneyim, birikim ve bilgimizi daha iyi bir dünya için kullanmaya kararlıyız. ? denilirken, Mimarlar Odası Adana Şubesi olarak; Dünyamızın, bölgemizin, ülkemizin, kentlerimizin, mesleğimizin ve yaşama hakkımızın tehdit altında olduğu bu zorlu dönemde, meslektaşlarımızı dayanışmamızı güçlendirmeye çağırıyor; bu vesileyle bütün mimarların ve yurttaşlarımızın Dünya Mimarlık Günü´nü kutluyoruz.?(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı