ADANA´DA KARNAVAL COŞKUSU
GÜNDEM 9.04.2017 14:26:51 388 0

ADANA´DA KARNAVAL COŞKUSU

?Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı? bu yıl da on binlerce insanı Adana´da buluşturdu.

Kenti büyük bir şölen alanına çeviren karnavalda düzenlenen etkinliklere katılanlar coşkuya ortak olurken, rengarenk giysileriyle sokak ve caddeleri doldurdu. Kentin önemli caddelerinde ve karnaval alanında büyük yoğunluk yaşandı.

Yurtiçinden ve yurtdışından gelen binlerce kişiyi Adana´da buluşturan karnavalda, eğlenceli etkinliklerin yanında çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de yer aldı.

50 binden fazla kişinin katıldığı, Kolpa ve Pandora Gruplarının verdiği konserde ise eğlence zirveye ulaştı. Redd Grubu ve Umut Kuzey´in konserleri de büyük ilgi çekti.

Karnaval alanında kurulan stantlarda portakal çiçeği temalı el yapımı ürünlerin satışlarında patlama yaşandı.

Portakal Çiçeği Karnavalı´nın fikir önderi Ali Haydar Bozkurt, son 2 yıldır kortej olmamasına rağmen halkın karnavala sahip çıktığını belirterek, ?Yola çıkarken hedeflediğimiz gibi karnaval artık ?halkın karnavalı. Çok daha uzun bir süre için hedeflediğimiz konuma, 5 yıl gibi bir sürede ulaşmayı başarmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz? dedi.

Karnaval için ünlü simalar bu yıl da Adana´ya akın etti. Bu yıl beşincisi düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı´na çok sayıda sanatçı ile birlikte iş ve cemiyet hayatından çok sayıda ünlü isim de katılıyor.

Geçen yıl aramızdan ayrılan ünlü besteci, söz yazarı ve müzisyen Attila Özdemiroğlu, Mimar Sinan Amfi Tiyatro´da adına düzenlenecek konserle anıldı. Ücretsiz olarak düzenlenen konserde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası´nın eşliğinde Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Güvenç Dağüstün ve Gripin Attila Özdemiroğlu bestelerini seslendirdiler.

?Kostüm Tasarım Yarışması? her yıl olduğu gibi yine büyük heyecana sahne oldu. Yarışmada, fütüristik moda anlayışı ile Portakal Çiçeği Karnavalı´nın ruhunu yansıtan kostümler arasından Adana´dan Cemre Yiğitşahin´in tasarladığı kostüm birinciliği kazandı. İkinci İstanbul´dan Oğuz Şahin olurken, üçüncülüğü İstanbul´dan Ezgi Gülmen elde etti.

KARALAR: "ADANALI KARNAVALINA SAHİP ÇIKIYOR"

Portakal Çiçeği Karnavalı´nın destekçilerinden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adanalıların karnavala sahip çıktığını belirtti.

Başkan Karalar, karnaval alanındaki stantları tek tek ziyaret etti. 5´inci yılında da Adanalıların Portakal Çiçeği Karnavalı´nı sahiplendiğini belirten Karalar, portakal çiçeğinin Adana´nın rengi olduğunu söyledi. Karalar, ?Bereketli topraklar üzerine kurulmuş bir şehirdir Adana. Hani ´İstanbul´un taşı toprağı altındır´ derler ya Adana´nın da her bir tarafından bereket fışkırır. Sadece tarımın, sanayinin değil; kültürün, sanatın bol olduğu bir şehirdir Adana. Orhan Kemal´i, Yaşar Kemal´i Yılmaz Güney´i ve daha birçoğuyla sadece ülkemize değil dünyaya sanatçı yetiştiren bir şehirdir Adana. Şu bir gerçektir ki; kentlerin sahip olduğu kültürel etkinlikler, o kentin aynı zamanda ruhudur, onurudur, gururudur. Çok isabetli bir kararla, portakal çiçeği kokusunun en yoğun yaşandığı Nisan ayında yapılan bu karnaval, Adana´nın sembol etkinliklerinden biri olmuştur. Ve Adanalı karnavala sahip çıkmıştır? şeklinde konuştu.

Stantları tek tek dolaşıp vatandaşlara hayırlı bir karnaval geçirmelerini dileyen Zeydan Karalar, Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi SEYMER´in standını da ziyaret etti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli