Adana´da huzur uygulamasında polis telsizi ve 16 bin adet ectasy ele geçirildi
ASAYİŞ 11.11.2017 11:09:42 772 0

Adana´da huzur uygulamasında polis telsizi ve 16 bin adet ectasy ele geçirildi

Adana´da dördüncüsü düzenlenen ?huzur´ operasyonuna il emniyet müdürü ve 1200 polisin katılımıyla gerçekleşti. Düzenlenen operasyonda bir şahıstan polis telsizi ele geçirilirken, 16 bin ectasy hap ele geçirildi.

Operasyona, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş, terör, narkotik ve kaçakçılık şube müdürlüklerinde görev yapan polis ekipleri katılırken, polis helikopteri operasyona havadan destek verdi. Gruplar halinde ayrılan ekipler, kentteki eğlence mekanları ile umuma açık yerlerde Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulaması yaptı. Trafik uygulamalarında ise, durdurulan araçların içleri dedektör köpeklerince aranırken, polis ekipleri de araç sürücüleri ve yanında bulunan yolcuların üzerlerini aradı.
Trafik uygulamalarında 5 bin 43 araç kontrol edilirken, 12 aranan araç yakalandı. 17 araç trafikten men edildi. 39 araca ise 38 bin 325 TL para cezası uygulandı. Uygulamada 18 adet ruhsatsız tabanca ve bunlara ait 18 şarjör ile 71 adet dolu fişek, 9 adet ruhsatsız av tüfeği ve bunlara ait 4 şarjör ile 670 adet dolu fişek ele geçirildi. 2 adet sallama diye tabir edilen kesici ve delici alet, 1 beyzbol sopası yakalandı. Bir şahıstan polis telsizi ele geçirildi. Ele geçirilen telsizin polis asayiş kanalını dinleye bildiği öğrenildi. 16 bin 529 adet ectasy cinsi uyuşturucu hap, satışa hazır 21 fişek 42 gram esrar maddesi ele geçirildi.
Umuma açık yerlerde yapılan uygulamada ise, 4 şahsa adli ve idari işlem yapıldı, yapılan idari işlemler sonucu 10 bin 950 TL para cezası kesildi. 6 işyerine de idari işlem uygulandı. Uygulama genelinde 14 bin 220 kişiye Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulaması yapılırken, 25 aranan şahıs yakalandı.
İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız trafik uygulamaları denetlediği sırada basın mensuplarına şunları söyledi,? Buradaki temel hedefimiz vatandaşlarımızın güvenlik ve huzuru için daha rahat daha özgür daha huzurlu Adana şehrinde yaşamaları için bu faaliyetlerimizi yapıyoruz? dedi.
Selami Yıldız daha sonra İl Emniyet Müdürlüğünde yaptığı basın açıklamasında vatandaşımızın huzuru ve güvenliği birinci önceliğimi dedi. Yıldız,? Bu uygulamalar Adana İlimizin, Adanalı vatandaşlarımızın huzuru için yapılan uygulamalar, vatandaşımızın huzuru ve güvenliği birinci önceliğimiz. Yedi yirmidört emniyet mensuplarımız vatandaşlarımızın hizmetinde. Yeni uygulamalarımızda suç ve suç gruplarına karşı devam edeceğiz. Gençliğimizi geleceğimizi çalan uyuşturucu tacirlerine ve diğer suç gruplarına kararlılıkla mücadelemiz devam edecek? ifadelerini kullandı.(VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli