?ADANA´DA HİZMETİ DURDURULAN HİÇ BİR HASTANE YOK?
SAĞLIK 26.12.2017 15:12:13 334 0

?ADANA´DA HİZMETİ DURDURULAN HİÇ BİR HASTANE YOK?

Valilikçe yapılan açıklamada, ?Hizmeti durdurulan ya da kapatılan hiçbir hastane olmadığı gibi işlevsiz bırakılan bir hastane de bulunmamaktadır. Tam aksine bölge yeni hastane yatırımlarıyla daha da güçlendirilecektir,? denildi

Adana Valiliğince,  ?Sağlık hizmetlerinin il genelinde daha etkin verilebilmesi ve vatandaşlarımızın bulunduğu yerleşim alanında bu hizmetlerden yararlanabilmesi için çalışmalarımız işbirliği içerisinde devam etmektedir,? denilen açıklamada şu bilgiler verilsdi

?Türkiye´nin bugün itibari ile en büyük kapalı alanı ve tıbbı donanımına sahip hastanesi olan 1550 yataklı Şehir Hastanesinin açılması ile ilimiz bölgenin önemli bir sağlık üssü olmuştur.

Ancak bazı basın yayın organlarında Adana Marsa Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi ile Adana Meydan Doğumevi Hastanesinin kapatılarak Adana Şehir Hastanesine taşındığıyla ilgili asılsız haberler çıkmıştır. Bu hastaneler yeniden yapılandırılıp Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesine bağlı olarak aynı yerlerinde hizmet vermeye devam edecektir.

Ayrıca Seyhan Uygulama Hastanesinde yapılan bakım, onarım ve tadilat işlerinden sonra hastane, bugün itibari ile Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesine bağlı olarak hizmet vermekte olup en kısa sürede 250 yataklı ayrı bir devlet hastanesi (Yeni Çukurova Devlet Hastanesi) olarak hizmete yeni yapısı ile devam edecektir.

Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi ise Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini de kendi bünyesine katarak 575 yataklı yeni Seyhan Devlet Hastanesi adı altında hizmet verecektir.

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin eski binasında bakım, onarım ve tadilat işleri devam etmekte olup 2018 yılının ilk çeyreğinde Adana Devlet Hastanesinin bu yerleşkeye taşınmasıyla 400 yataklı Yüreğir Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye başlayacaktır.

Yeni yapılanmayla birlikte 2018 yılı yatırım planı içerisinde Güney Seyhan´ın Yüreğir ilçesine ayrıca 100 yataklı yeni bir devlet hastanesi, Seyhan ilçesine ise 150 yataklı yeni bir devlet hastanesi kurulması projesi de bulunmakta olup yıl içerisinde proje ve ihale çalışmaları yapılarak inşaatına başlanılacaktır.

Hizmeti durdurulan ya da kapatılan hiçbir hastane olmadığı gibi işlevsiz bırakılan bir hastane de bulunmamaktadır. Tam aksine bölge yeni hastane yatırımlarıyla daha da güçlendirilecektir. 

Tüm bu çalışmalar vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğinin arttırılması ve vatandaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunulması amacıyla yapılmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.?

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli