Adana´da hastanede gaz paniği
SAĞLIK 25.08.2017 22:44:43 437 0

Adana´da hastanede gaz paniği

Yüreğir ilçesindeki hastanenin genel cerrahi. çocuk ve dahileyi yoğun bakımlarının bulunduğu katta henüz bilinmeyen bir nedenle gaz sızıntısı meydana geldi. Duman ve gaz dedektörlerinin devreye girmesi üzerine hastanede panik yaşandı.

Hastaneye çok sayıda ambulans, polis ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) ekibi sevk edildi.Yoğun bakımdaki yaklaşık 150 hastadan 30´u sedyeyle dışarı çıkartılarak, ambulanslar ile kentteki diğer hastanelere naklediliyor.

GAZ SIZINTISI NEDENİYLE 25 HASTA TAHLİYE EDİLDİ
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım bölümünde oksijen verilen yaklaşık 25 hasta gaz sızıntısı nedeniyle tahliye edildi.
Hastanenin yoğun bakım ünitelerindeki 25 hastaya saat 16.50 sıralarında oksijen verilmeye başlandı. Ancak bir görevli başka bir gaz sızıntısı olduğunu tespit ederek oksijen verilmesini kesip hemen hastaların da tahliye edilmesi için yetkililere bildirdi. Bunun üzerine hastaneye gelen çok sayıda ambulans ile yoğun bakımda oksijen verilen kadın, erkek ve çocuklardan oluşan 25 hasta özel ve diğer devlet ile üniversite hastanelerinin yoğun bakımına tahliye edildi. Bu arada yoğun bakım ünitelerinde toplamda 100-150 kadar hasta olduğu gerek görülmesi halinde bu hastalarında tahliye edileceği öğrenildi.
"AFAD GAZ ÖLÇÜMÜ YAPIYOR"
Hastalar tahliye olurken hastaneye gelen İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) ekibi sevk edildi. Hastaneye giren ekipler yoğun bakım ünitesinde gaz ölçümü yapmaya başladı. Ekiplerin yoğun bakım ünitesindeki çalışmaları devam ediyor.
"OKSİJEN YERİNE METAN GAZI VERİLDİ İDDİASI"
Bu arada bir iddiaya göre yoğun bakımda belirli saatlerde oksijen verildiği, daha önce herkese tek tek tüple oksijen verilirken, son zamanlarda merkezi sistemle oksijen verildiği öğrenildi. Bugün ise aynı yöntemle 25 hastaya oksijen verilirken yanlışlıkla metan gazı verildiği bu nedenle hastaların tahliye edildiği ileri sürüldü. Yetkililer ise sistemden kaynaklanan bir hata olduğunu, bir gaz sızıntısı meydana geldiğini ancak ne gazı olduğunun araştırıldığını söyledi.

HASTANEDEKİ TAHLİYE İLE İLGİLİ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI
İl Sağlık Müdürü, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisindeki gaz sızıntısıyla ilgili açıklama yaptı.
Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, merkezi gaz sisteminin oranlarının düşmesi üzerine tedbir amaçlı ameliyatları durdurduklarını belirtti. Özer, ?Bu süreçlerde gaz sisteminden tedavisi devam eden yoğun bakım hastalarını, sistemi arızayı görmek amacıyla 25 hastamızı kamu ve özel hastanelere tahliyesini sağladık. Şuanda herhangi bir sorun yok, hastalarımızı durumları iyi. Süreç devam ediyor, incelemelerimizi yapıyoruz. Merkezi gaz sisteminden destekle ameliyatı ya da yoğun bakımda tedavisi devam eden hastalar ve diğer hastalarda herhangi bir sorun yok. Şuanda hastanemizde her türlü hizmet devam ediyor? ifadelerini kullandı.(VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli