Adana´da hafta sonu spor şöleni
SPOR 6.02.2017 12:26:20 276 0

Adana´da hafta sonu spor şöleni

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Uluslararası Dans Yarışması ve Türkiye Dans Şampiyonası ile Yüreğir Serinevler Spor Salon´unda Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası´nın Adana´da yapıldığını söyledi.

Ataşbak, hafta sonu gerçekleştirilen müsabakaları sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını ifade ederek ? Cumhuriyet tarihimizde ilk kez Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadık. Yaklaşık 300 sporcu minderde ter döktü. Kentimizde yapılan müsabakalar sonunda milli formamızı giyecek sporcular burada belli oldu. Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş güreş müsabakalarına katılarak bizleri mutlu etti. Sayın Valimizin destekleriyle müsabakalarımız tamamlandı. Kentimize bu müsabakayı verdiği için Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın´a teşekkür ederim ?  diye konuştu.

Müsabakaları yakından takip eden Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise yaptığı konuşmada, Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası´nın Adana´da düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Adana´nın güreşe verdiği öneme değinen Vali Demirtaş, ?İlimiz dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçimiz İsmet Atlı gibi bir sporcuyu yetiştirerek, kentimizin adını sadece ülkemizde değil, dünyada da duyurmuştur. Kendisini rahmetle anıyorum? diye konuştu.

Vali Demirtaş, ata sporu güreşin Türk kültürünün tarihten gelen bir geleneği olduğunu ifade ederek, ?Ata sporumuz güreşi yaşatmak mecburiyetindeyiz. Gençlerimizin güreşe heveslendirilmesi, bu meydanlarda gördükleri büyüklerini örnek alarak, ata sporumuza yönelmesi ve gelecekte bu gençlerin arasından şampiyonların yetişmesi bizim en önemli gayemiz ve hedefimizdir. Adana Valiliği olarak, güreşin yaygınlaşmasına önem ve destek veriyoruz. Tekrar Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası´nın kentimizde düzenlenmesinden dolayı mutluluğumuzu belirtiyor. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

-Dans yarışmalarına toplam 578 sporcu katıldı-

Uluslararası Dans Yarışması´na 15 ülkeden toplam 218 sporcunun katıldığını anımsatan Ataşbak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Cumartesi günü Türkiye Dans Şampiyonası 30 kulüpten 360 sporcu katılımı ile gerçekleştirildi. Pazar günü ise Uluslararası Dans Yarışması´na ev sahipliği yaptık. Ulusal ve Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yaptığımız için oldukça mutluyuz.Türkiye´nin yanı sıra  Kırgızistan, Gürcistan, Rusya, Ukrayna, Slovenya, Moldova, Bulgaristan, Almanya, İtalya, Danimarka, Sırbistan, Azerbaycan, Portekiz Litvanya ?dan sporcuları ağırladık.  Dans Federasyon Başkanı Tolgahan Cinkitaş´ın müsabakaları Adana´ya verdiği için kendilerine teşekkür ederim. Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaya daima hazırız.?

Ataşbak, ?Organizasyonların başarılı geçmesi oldukça önemli. Adana misafirperverliğini konuk sporculara gösterdik. Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş´ın direktifleriyle bütün imkânlarımızı kullandık. Eminim ki gelen sporcular kentlerine olumlu bir izlenimle dönmüşlerdir. Adana olarak bütün branşlara aynı yakınlıktayız. Kentimizde bütün branşlarda spor yapılıyor. Bu tür şampiyonaların Adana´ya verilmesi burada ki sporcular için de bir şans. Hafta sonu yapılan müsabakalarda kentimize yaklaşık  2500 sporcu , antrenör ve idarecinin gelmiş olması Adana´nın  bir spor kenti olduğunun ispatıdır. ? şeklinde konuştu.

Ataşbak, gerçekleştirilen müsabakalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ayrıca, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak´a destekleri ve katkılarından dolayı Dans Federasyon Başkanı Tolgahan Cinkitaş ve Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın tarafından plaket takdim edildi.(CO)

                


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli