Adana´da cafe ve caddelerde Dünya Dans Günü etkinliği
YAŞAM 29.04.2017 11:15:53 648 0

Adana´da cafe ve caddelerde Dünya Dans Günü etkinliği

Adana´da dans tutkunu üniversite öğrencisi bir grup genç, 29 Nisan Dünya Dans Günü´nde insanları dansa yöneltmek için bir araya gelerek cafe ve caddelerde dans etti.Grup adına konuşan Emre Kiriş, "Bu günün sıradan bir gün gibi geçmesini istemedik" dedi.

 

İller Bankası Kavşağı´nda birkaç ay önce insanları dansa yöneltmek için trafik ışıkları kırmızıyı gösterdiğinde ?Mek it bunx up? şarkısı eşliğinde yolda kareografi yaparken çektikleri video ile sosyal medyayı sallayan gençler, Dünya Dans Günü´nde de insanları dansa teşvik etmek için cafe, sokak ve caddelerde dans etti. Bir cafede hazırladıkları dans gösterisini sergileyen grup, müşterilerden alkış aldı.

Sosyal medyada videonun yayınlanmasının ardından grup, amaçlarına ulaştıklarını, aralarına birçok gencin katıldığını söyledi.

Grup adına açıklama yapan üniversite öğrencisi Emre Kiriş, "Bugün Dünya Dans Günü. Biz de bu günün sıradan bir gün olarak geçmemesini istedik. Zaten dansı çok seviyoruz. 5 ay önce başlamıştık biz dansa. Işıklardaki videomuz da büyük ses getirdi. Sonrasında aramıza katılmak isteyen birçok arkadaşımız oldu bizlere ulaştılar. Ekibimizi daha da kalabalıklaştırıyoruz. 29 Nisan Dünya Dans Günü´nde de toplanıp böyle bir şey yapmak istedik. Ne kadar sesimizi duyurursak bizim için o kadar iyi. Sesimizi bu şekilde duyurmaya çalışıyoruz" dedi.


"Herkesi aramıza bekliyoruz"

Gençlerin kötü alışkanlıklarla değil de dansla ilgilenmesini istediklerini kaydeden Kiriş, "Herkesi aramıza bekliyoruz. Grubumuzun adı Pandas. Youtube da Instagram da kanalımız var. Her yerde dans ediyoruz. Herkesin Dünya Dans Günü´nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Cafe ve caddelerde dans eden gençler müşterilerin, yayaların ve sürücülerin dikkatini çekti. Cafede arkadaşlarıyla birlikte oturan Sude Özel Güldaş isimli genç, "Arkadaşlar birden kalktılar. Ortada hiçbir şey yoktu, sakince oturuyorduk. Dans ettiler. Hepimiz şaşırdık zaten. Kısa bir gösteriydi ve çok hoşumuza gitti. Dansa farkındalık yaratmak için yapmışlar. Adana´da böyle şeylerin olduğunu bilmiyordum. Benim çok hoşuma gitti çok beğendim" diye konuştu.

Farklı bir cafede oturan Büşra Soydemir isimli genç ise sohbet ederken dans eden bir grup gördüğünü ve keyifle izlediğini belirterek, "İnsanlardaki bu özgüven çok hoşumuza gidiyor. Dansa farkındalık için çok önemli bir adım atıldı. Ben gurur duyuyorum. Gençlerimiz ve insanlar içinde çok önemli bir olay olduğunu düşünüyorum. Benim çok hoşuma gitti ve orada bulunmak istedim. İyiki böyle bir şey yaptılar" dedi.

Caddeden geçen vatandaşlar da dans eden grubu görünce o anları kayda aldı. (VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli