Adana´da belediye otobüs sefer sayısı artıyor
3.08.2018 15:04:14 539 0

Adana´da belediye otobüs sefer sayısı artıyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 155 yeni otobüs aldıklarını belirterek, "Adana´da hem kaliteyi hem sefer sayısını arttırıyoruz" dedi.

  Sözlü, şahsi sosyal medya sayfası üzerinden başlattığı canlı yayında, hemşehrileriyle buluşarak kent gündemini değerlendirip, takipçilerinin sorularını yanıtladı.  

  Hakkari´de şehit olan asker Serkan Karakaya´nın eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya´ya Allah´tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Sözlü, son günlerde toplu taşıma ücretleri üzerindeki zam iddialarına Adana Büyükşehir Belediyesi´nin 1 Ağustos´tan itibaren özel halk otobüsleri ve dolmuşlarda paralı binişlere son verip, Kentkart, Araçkart ve temassız kredi kartlarıyla toplu taşıma uygulamasına geçtiğini, 16 Ağustos 2017 tarihinden bu yana mazot fiyatlarında yüzde 24.94 oranında zam gelmesine rağmen, yaklaşık bir yıl önceki ücretlerin hala geçerli olduğunu söyledi.

  Adana Büyükşehir Belediyesi olarak kent halkının ortak kullanım alanı olan Adnan Menderes Bulvarı´nda hayata geçirdikleri Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi´yle Adana´nın prestjini yükselttiklerini, Seyhan Baraj Gölü kıyısını işgallerden arındırdıklarını aktaran Başkan Sözlü, mevcut bulvarın bir şeridini kapatıp, kazanılan alanda bisiklet ve koşu yolları, geniş kaldırımlar, sahil düzenlemeleri ve rekreasyon uygulamalarını yüzde 80 oranında gerçekleştirdiklerini söyledi ve yakın zamanda ada içerisini de işgalden kurtaracaklarını belirtti.

  Liselere giriş sınavları açıklandığını belirten Başkan Sözlü, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 12 ilçede kurdukları 15 Gençlik Eğitim Merkezi´nde 13 bin öğrenciye eğitim verdiklerini, bu yıl 2 bin 100 öğrencinin liselere giriş sınavlarına girdiğini ve bin 997 öğrencinin istediği liselere yerleştiğini ve yüzde 95.2´lik bir başarı oranına imza attıklarını, 73 öğrencinin fen lisesine, 624 öğrenci nitelikli Anadolu lisesine, bin 300 öğrencinin de Anadolu liselerine yerleştiğini belirtti.

  Kombine biletlerle ilgili de yorumlarını aktaran Başkan Sözlü, taraftarların 19 bin kişilik 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu´nu kombineleriyle rezerve etmeleri gerektiğini ancak bu şekilde takımlarına sahip çıkarak Avrupa standartlarına ulaşabileceklerini söyledi.

  Başkan Sözlü, Sinanpaşa Mahallesi´nde yapılan kentsel dönüşüm projesinin gidişatıyla ilgili bir soruya, "Orada önemli mesafe kat ettik. Bu dönem içerisinde temelini atacağız. Göl Mahallesi´nde kamulaştırma çalışmalarımız hızla devam ediyor" şeklinde cevap verdi.

  Otobüs seferlerinin arttırılması yönünde gelen sorulara ise "155 yeni otobüs aldık. Adana´da hem kaliteyi hem sefer sayısını arttırıyoruz. Yoğunlaşan yerleşim alanlarında yeni hatlar isteniyor, bunları ciddiye alıyor, gereğinin yapılacağını da buradan duyuruyorum" dedi.  (SB)


YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli