ADANA´DA ´APPLYBAU´ MÜLAKATLARI TAMAMLANDI
YAŞAM 30.03.2016 10:56:28 410 0

ADANA´DA ´APPLYBAU´ MÜLAKATLARI TAMAMLANDI

ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARILARININ ÖTESİNDE; HAYALLERİNİN, PROJELERİNİN, SOSYAL SORUMLULUK ALANINDA YAPTIĞI GİRİŞİMLERİN DEĞERLENDİRİLDİĞİ APPLYBAU MÜLAKATLARI ADANA´DA BİR OTELDE YAPILDI

Öğrencilerin akademik başarılarının ötesinde; hayallerinin, projelerinin, sosyal sorumluluk alanında yaptığı girişimlerin değerlendirildiği ApplyBAU mülakatları Adana´da tamamlandı. Doç. Dr. Kemal Suher, "Akademik hayatın yanı sıra sosyal hayatta, sosyal faaliyetlerde de bir öğrencinin ne kadar başarılı olup olmadığını anlamaya çalışıyoruz, gizli yeteneklerini, hayallerini değerlendiriyoruz ve ona göre bu öğrencilere burslar veriyoruz" dedi.
Türkiye´de ilk kez  üniversiteye yerleştirmede yeni bir model olan ApplyBAU mülakatları dün Adana´da bir otelde yapıldı.
Doç. Dr. Kemal Suher, ApplyBAU mülakat sisteminin, öğrencilerin gizli yeteneklerini, hobilerini ve hayallerini ortaya çıkardığını söyledi. Programın ilk etapta mühendislik bölümleriyle başladığını ve ardından iletişim, iktisat, işletme gibi fakültelere dağıldığını kaydetti.
Üniversiteye henüz yerleşmemiş öğrencilerin ?applyBAU.com´ adresinden başvuruda bulunduklarını belirten Doç. Dr. Suher, ?Daha sonra bir kısmını sistem, bir kısmını hocalar değerlendiriyor ve bunun sonucunda öğrencilerimiz belli noktalarda burs almaya başlıyorlar. Kabiliyetler ve bilgiler sınırın üzerindeyse bu kişilerle birebir görüşerek, mülakatlara çağırarak öğrencinin değerini tespit ediyoruz. Aslında bakıldığında sistem mekaniği dışında değeri açısından çok önemli çünkü bu bir sınavın alternatifi değil aslına bakarsanız sınavın bir tamamlayıcısı. Biz, doğru ve kabiliyetli öğrencileri bulmak istiyoruz. Çünkü bize göre sınav belli kabiliyetleri ölçüyor ama birçok öğrencinin gizli, köşede kalmış çok önemli faaliyetleri, hobileri, istekleri olabiliyor. Bunları ortaya çıkarmak bizim için çok önemli. Akademik hayatın yanı sıra sosyal hayatta, sosyal faaliyetlerde de bir öğrencinin ne kadar başarılı olup olmadığını biz anlamaya çalışıyoruz ve ona göre bu öğrencilere burslar veriyoruz? dedi.
Akademik başarının her şeyin çözümü olmadığının altını çizen Doç. Dr. Kemal Suher, dünyanın gerekliliklerine bakıp dış dünyaya açıldıklarını da söyleyerek şöyle devam etti:
?Bir öğrencinin hayata bakış açısı, aktiviteler, sosyal çevreye karşı duyarlılığı, gittiği yabancı ülkeler, yabancı kültürlerle girdiği etkileşim; bunların hepsi bizim için değerli. Bunları arka arkaya koyarak bir şekilde bu çağdaş dünyaya ve iletişim dünyasına entegre olabilecek, bunun için hazır olan öğrencileri tespit edip ortaya çıkarmaya çalışmaya, bursla taçlandırmaya, ümitlendirmeye çalışıyoruz. Birçok Avrupa ülkesinde, ABD´de merkezlerimiz var. Washington ve Berlin´de kardeş üniversitelerimiz var. Çünkü artık dünya çok küçüldü. ?Büyük bir köy´ diyorlar ama bana sorarsanız hepimiz aynı evdeyiz. Dünya o kadar küçüldü. Bir öğrencinin bu anlamda yetkin olabilmesi şu an en önemli değerlerden biri. Yabancı kültürleri tanıyor olabilmesi, birkaç dile hakim olabilmesi; bunlar önemli özellikler. Dolayısıyla biz de lisede böyle var olan öğrencileri önceden tespit edip onları bulup öğrencilerin önünü açmaya çalışıyoruz. Öğrencilerin ayağına gidiyoruz. Geçen hafta İzmir´deydik, yarın Antalya´ya gideceğiz. Mülakata katılım oranları yüksek. Ben sadece İletişim Fakültesi´ni temsil ediyorum, İzmir´de 34 kişiyle görüştüm. Burada 15 kişiyle görüştük.?
Doç. Dr. Kemal Suher, mülakatlarda öğrencilerin sosyal sorumluluk projeleri dahil tüm projelerin değerlendirildiğine dikkat çekerek, liseyi bitirmemesine rağmen yazılım geliştiren veya büyük firmaların açıklarını bulan öğrencileri işaret etti.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli