ADANA´DA 23 NİSAN ŞENLİĞİ
GÜNDEM 23.04.2017 15:58:07 1388 0

ADANA´DA 23 NİSAN ŞENLİĞİ

Adana´nın çeşitli yerlerinde ve ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, Seyhan Belediyesi ve ilçe Belediyelerin etkinliklerinde yüzlerce adanalı 23 Ni

(HABER - FEHMİ İNCEOĞLU) Adana´nın çeşitli yerlerinde ve ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, Seyhan Belediyesi ve ilçe Belediyelerin etkinliklerinde yüzlerce adanalı 23 Nisan Şenliği´nde bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlediği etkinliklerde coşkuyla kutladı. 23 Nisan´ın ülkemizin karanlıktan çıkıp, işgal ve tutsaklık zincirlerini kırdığı, kendi geleceğini kendi yazmaya başladığı gün olduğuna kaydeden CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, ?Bugün bir kez daha görevimiz Cumhuriyet´e, demokrasiye ve milli egemenliğe sahip çıkmaktır? dedi.

?BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜN TEMİNATI?

CHP Adana İl Örgütü´nün Atatürk Parkı´nda düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri resmi törenlerin ardından başladı. Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, partililer ve yurttaşların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, İl Başkanı Barut, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz ve çocuklarla birlikte Atatürk Anıtı´na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın söylenmesinin ardından konuşan Barut, 23 Nisan´ın önemine değindi.

Emperyalist güçler tarafından işgal edilen vatan topraklarında esir durumuna düşen Türk milletinin, 23 Nisan 1920´de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün liderliğinde, azim ve kararlılıkla, egemenliği eline alıp ulusal kurtuluş mücadelesini yönetmeye başladığını anımsatan Barut, ?23 Nisan, milletimizin, egemenliğe sahip oldukça özgür ve bağımsız yaşayacağının müjdecisi, birlik ve bütünlüğümüzün teminatı, çocuklarımızın geleceğinin de sigortasıdır. 23 Nisan, bağımsızlık ve özgürlük ülküsünün önünde hiçbir gücün direnemeyeceğinin kanıtıdır? diye konuştu.

 

?GÖREVİMİZ CUMHURİYETE, DEMOKRASİYE VE MİLLİ EGEMENLİĞE SAHİP ÇIKMAK?

Mustafa Kemal´in 19 Mayıs 1919´da Samsun´a çıkıp bağımsızlık ve özgürlük fikrini, işgalcilerin zulmü altında ezilen, katledilen Türk halkına aşılayarak, önünde durulamayacak bir gücü arkasına aldığını kaydeden Barut, bu eşsiz gücün, bağımsızlık ve özgürlük ateşiyle yanıp tutuşan Türk milleti olduğunu söyledi. Barut, ?23 Nisan, aynı zamanda bağımsızlığın, demokrasinin ve özgürlüğün simgesidir. Bugün bir kez daha görevimiz Cumhuriyet´e, demokrasiye ve milli egemenliğe sahip çıkmaktır? şeklinde konuştu.

?YSK, HUKUK DIŞI YÖNTEMLERLE MİLLİ İRADEYİ GASP ETMEYE ÇALIŞMIŞTIR?

16 Nisan referandumunda Cumhuriyetin geleceğinin oylandığını belirten Barut, egemenliğin milletten alınarak saraya verilmesine, demokrasinin yok edilerek bir tek adam rejimi kurulmasına imkan veren anayasa değişikliği teklifine halkın en az yarısının ?hayır?  dediğini aktardı. Barut, ?Seçim güvenliğini sağlamakla görevli Yüksek Seçim Kurulu, oy kullanan 49 milyon vatandaşımızın gerçek iradesini ortaya koymasını engellemiş, hukuk dışı yöntemlerle milli iradeyi gasp etmeye  çalışmıştır. Milli iradenin tam olarak ortaya çıkması ve halkımızın kararının herkes tarafından görülmesi ancak meşruiyetini yitirmiş bu seçimlerin iptali ve adil bir şekilde yenilenmesiyle mümkündür? ifadelerini kullandı.

?EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR?

Cumhuriyetçi, Atatürkçü, vatansever, demokrasiden, bağımsızlıktan, özgürlüklerden ve çağdaşlıktan yana olan yurttaşlar var olduğu sürece, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olması gerçeğini kimsenin değiştiremeyeceğini vurgulayan Barut, şöyle devam etti:

?Bizler var olduğumuz sürece bu gerçekliği değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecek ve 23 Nisan´ı da, 19 Mayıs´ı da, 30 Ağustos´u da, 29 Ekim´i de her zamankinden çok daha coşkulu kutlayacağız. Millet iradesine yönelik her türlü tehdide karşı mücadelemizi aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz?

?KURULUŞ FELSEFESİNDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ?

Çocukların Cumhuriyetimizin geleceği olduğunu dile getiren Barut, çocukların bilimi, teknolojiyi, aklı ve öngörüyü esas alan bir şekilde hayata hazırlanmaları gerektiğini kaydetti. Barut, şunları söyledi:

?Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının geleceğe ışık tutan eylem ve fikirlerini, laikliği, cumhuriyeti, bağımsızlığı, millet iradesini, demokrasiyi her zaman savunup, çocuklarımızı da bu anlayışla yetiştirmeliyiz.  Unutulmamalıdır ki, çocuklarımıza çağdaş, daha refah, yaşanabilir bir ülke bırakmak, için ülkemizin kuruluş felsefesinden de asla taviz vermeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutluyor, bağımsızlık uğruna gözlerini kırpmadan yaşamlarını hiçe sayıp bin bir emekle Cumhuriyeti kuran başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.?

/resimler/2017-4/23/1601476871111.jpg

SEYHAN BELEDİYESİ 23 NİSAN ETKİNLİĞİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nda Adanalı binlerce çocuk Seyhan Belediyesi´nin düzenlediği ?23 Nisan Şenliği´nde bir araya geldi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün çocuklara armağan ettiği ve dünyada tek olma özelliğine sahip 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Adana´da Seyhan Belediyesi´nin Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde düzenlediği şenlikle kutlandı. Etkinliklere binlerce çocuk aileleri ile birlikte katıldı.

Şenliğe katılan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutladı. Başkan Karalar, ?Her yıl 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim, 30 Ağustos´u kutlamaya devam edeceğiz. Bugün 23 Nisan?  23 Nisan 1920´de yüce meclis kuruldu. Ülkemiz 4 bir yandan işgal edilmişti. Meclisimiz bizi düşmandan kurtaran ulusal kurtuluş mücadelesini yönetti. Saygın bir ülke olmamızı sağaldı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´te bu kadar önemli bir kuruluşu çocuklara emanet etti. .Bugünü coşkuyla kutlamak sizin hakkınız. Hep beraber olalım? ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından çocuklar gün boyu ücretsiz olarak birçok konser, etkinlik ve yarışmada gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

/resimler/2017-4/23/1602219371750.jpg

CEYHAN´DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI

Ceyhan´da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında yapılan kutlamalar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Topbaş´ın Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Topbaş´ın Günün anlam ve manasını belirten konuşmasını yapmasının ardından törenler başladı.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler ve kompozisyonlar okundu.

Daha sonra Ceyhan´da farklı okullarda eğitim gören öğrenciler halk oyunları, Karete gösterileri,İstiklal Marşı ve 23 Nisan Otarasyonu Mehteran takımının gösterisi ile törenler sona erdi.

23 Nisan kutlamalarına Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Garnizon Komutanı Binbaşı Ayhan Evli, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız, İlçe Milli Eğitim müdürü Serkan Topbaş. Oda ve Dernek Başkanları. siyasi parti temsilcileri çok öğrenci ve  velileri ile birlikte  vatandaşlar katıldı.

/resimler/2017-4/23/1602473591053.jpg

KOZAN´DA 23 NİSAN KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Adana´nın Kozan ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Tören sabah saat: 09:00´da Atatürk Anıtı önüne çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından tören daha sonra Adnan Menderes Parkı´nda düzenlenen gösteri ve etkinliklerle devam etti.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Haytaoğlu´nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından anaokulu öğrencilerinin gösterileri, ilkokulu öğrencilerinin dans gösterileri, şiirlerin okunması, halk oyunları gösterileri ve özel eğitim uygulama merkezi öğrencilerinin halk oyunu gösterileri ile devam etti.

Etkinlikte ilkokul ve ortaokullar arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli