ADANA TABİP ODASI YÖNETİMİNDEN REKTÖR PROF. DR. TUNCEL’E ZİYARET
YAŞAM 27.09.2020 10:57:00 581 0

ADANA TABİP ODASI YÖNETİMİNDEN REKTÖR PROF. DR. TUNCEL’E ZİYARET

ATB Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Yönetim Kurulu Üyeleri Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Meryem Tuncel’e ‘ ziyarette bulundu

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Genel Sekreter Dr. Ahmet Suntur, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Nalan Kükürt ve Dr. Mehmet Reyhan ile birlikte Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Meryem Tuncel’e ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

UZM. DR. MENTEŞ, “AMACIMIZ HEM HALK HEM DE SAĞLIKÇI ÖLÜMLERİNİ ENGELLEMEK”

Adana Tabip Odası olarak her zaman bilim yuvası olan üniversitenin emrinde olduklarını söyleyen Başkan Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Aynı topraklarda yaşayıp, aynı sıralardan geçip, aynı havayı soluduğumuz için çok mutluyuz. İçimizi yakan bir pandemi sürecinden geçiyoruz. 39’u hekim, 90’na yaklaşan sağlık çalışanımızı kaybettik. Amacımız hem halk hem de sağlık nezdinde ölümleri ve kayıpları engellemek. Bu konuda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Biz hekimler seferberlik olarak tanımladığımız bu savaşın en ön safhasında savaşıyoruz. Her bireye görev düşüyor. Biz hekimler böyle bir görevin üyeleriyiz. Her türlü fedakârlığa hazırız. Sizinle güçlü bir işbirliği içerisinde bu savaşa devam etmek istiyoruz.” dedi. 

REKTÖR PROF. DR. TUNCEL, “ŞEHRİMİZDEN KOPUK BİR ÜNİVERSİTE OLMAYACAĞIZ”

Başkan Uzm. Dr. Selahattin Menteş’in Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in ÇÜ Tıp Fakültesinde eğitim gördüğü yıllarda çektirdiği fotoğrafının hediye edilmesine hayli duygulanan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, mutluluğunu gizleyemezken yaptığı konuşmada “Sizlere çok teşekkür ederim. Sizlerin de yeni göreviniz ‘hayırlı olsun’ başarılar diliyorum. Mezun olduğum üniversiteye rektör olmak çok heyecan verici bir o kadar da sorumluluk yüklüyor omuzumuza. Bildiğiniz gibi üniversiteler, bulunduğu kent ve bölge için; insan kaynakları, bilgi, eğitim, iş ve sosyal hizmetler konusunda önemli kurumlardır. Çalışmalarımızda inovasyon, teknoloji transferi, bilgi yaratma ve sunma, çevreye katkı gibi bilgi temelli faaliyetlere odaklanmaktayız. Şehrimizden kopuk bir üniversite olmayacağız.” ifadelerini kullandı. 

PANDEMİDEN KORUNMA KURALLARI CİDDİYE ALINMALI

Kovid-19 pandemisinin, eğitim alan öğrencilerini olumsuz etkilememesi için her türlü alt yapının hazır olduğunu da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Tuncel, “Adana’da vaka sayısının artması bizi endişelendiriyor. Bir yandan da öğrencilerin eğitim alması gerekiyor. Birinci dönem için ‘Online Eğitim’ kararı aldık. Stajlar ikinci dönem olacak. Halkımızın pandemiden korunma tedbirleri kapsamında tavsiyelere uymasını istiyorum. Virüsün bulaşmasını önlememiz gerekiyor. Halkımızın başta sık sık el yıkama gibi hijyen, maske takılması, sosyal mesafeye uyulması, kalabalık ortamlardan kaçınmaları gibi kuralları ciddiye almalarını ve kurallara uymalarını istiyorum.” diye konuştu.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli