ADANA TABİP ODASI SEÇİMLERİ 11 TEMMUZ
GÜNDEM 2.07.2020 14:08:00 859 0

ADANA TABİP ODASI SEÇİMLERİ 11 TEMMUZ'DA YAPILACAK

SEÇİMLERE DR. MENTEŞ TEK LİSTE İLE GİRECEK. DR. MENTEŞ: “FARKLI PROJELERLE MESLEKTAŞLARIMIZA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”DEDİ.

Adana Tabip Odası seçimlerinde Şehir Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Bölüm Sorumlusu Dr. Selahattin Menteş tek liste ile girecek.

Pandemi sürecinde ertelenen Tabip Odası 2020-2022 Dönemi Olağan Genel Kurul ve diğer organların seçimlerinin toplantısı; 11-12 Temmuz ‘da çoğunluk sağlanamaması halinde ise 18-19 Temmuz tarihlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi Atatürk Parkı içinde 75. Yıl Sanat Galerisi’nde yapılacak. Genel kurulda 2 bin 467 üye oy kullanacak. Sonuçta; 7 yönetim, 5 onur ve 3 de denetleme kurulu ayrıca 8 delege seçilecek.

Bir önceki Başkan Dr. Ali İhsan Ökten’in yönetiminde görev yaptığını anımsatan, üyelerin büyük çoğunluğun görüşünü alarak aday olduğunu ifade eden Dr. Selahattin Menteş, emeği ve hizmeti geçen eski yöneticilere teşekkür ederek, “Odayı tüm üyelerle birlikte yöneteceğiz” dedi.

Aileyi yakından tanıdığını ifade eden Dr. Selahattin Menteş, odanın kurumsallaşması ve saygınlığın artırılması için eğitim çalışmalarına önem vereceklerini belirterek şunları söyledi:

“Daha önceki yıllarda olduğu gibi oda seçimleri olgun bir havada geçeceğini umuyorum. Aday olurken, meslekte özellikle deneyimli büyüklerimin de görüşlerine başvurdum. Şu anda tek aday olarak seçimlere gireceğim. Ekip çalışmasıyla sosyal, kültürel ve eğitim çalışmalarına büyük önem vereceğiz. Asla ben yaptım sözcüğünü kullanmayacağım. Sürekli olarak biz yaptık. Birlikte başardık diyeceğiz. Şimdiden bana inanan ve destekleyen meslektaşlarıma teşekkür ederim. Bana güvenenlere layık olacağım.”

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ DEĞERİ ANLAŞILDI!

Dr. Menteş, KORONAVİRİS günlerinde sağlık çalışanlarının büyük sorunlar yaşadıklarını ve özveriyle görev yaptıklarını ifade ederek, “Dünyayı alt üst eden, zengin, yoksul, eğitimli dinlemeyen salgın döneminde sağlık çalışanlarının önemi anlaşıldı. Hastalarını kurtarma çabaları nedeniyle vefat eden meslektaşlarımız birer kahramandır. Onlara rahmet diliyorum” diye konuştu.

“ODAYI DOKTORLARIN YUVASI HALİNE GETİRECEĞİZ”

 

Adana Tabip Odasının inşaat halindeki binasının bir an önce hizmete girebilmesi için gereken çalışmalara hız vereceklerini ifade eden Menteş konuşmasını şöyle tamamladı:

“Amacımız; üye kampanyası ile üye sayımızı artırmak ve odamızı tüm doktorların yuvası galine getirmek olacaktır. Bizler bunu yapar iken daha ilimize okumaya gelen tıp fakültesi öğrencilerine ilk baştan kol kanat gerip onların iyi bir eğitim alır iken ihtiyaçlarını da gidermek istiyoruz. Yeni binamızdaki olanaklarımızla onların huzurlu bir ortamda ders çalışıp, gerektiğinde karınlarını doyuracağı bir ortam yaratmak istiyoruz. Ayrıca doktor arkadaşlarımızın her türlü sorunlarında yanlarında olup mesleki dayanışmamızı en üst noktada tutmaya çalışacağız. Hekimlerin emekliliğe de yansıyacak, hak ettiği ücreti almalarından, sağlıkta şiddeti durdurmaya kadar her türlü sorunun çözümünde aktif olacağız. Odalarımızın yok edilmeye çalışıldığı bu dönemde odalarımıza sahip çıkacağız. Aile hekimlerinin, asistanların, iş yeri hekimlerinin sorunlarının çözümünde hep yanlarında olup çözümler üretmeye devam edeceğiz. Üniversitelerin tekrar bilim yuvası olması için çalışacağız. Ayrıca herkese eşit, ulaşılabilir ve ücretsiz sağlık hizmeti sunulmasının savunucusu olmaya devam edeceğiz. Tüm bunları Türk Tabipleri Birliği ( TTB )‘nin öncülüğünde gerçekleştireceğimize inancımız tamdır.”


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı