Adana sokaklarını
YAŞAM 29.10.2019 13:21:00 906 0

Adana sokaklarını "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganıyla inletti

Adana'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramından sonra askerler kışlasına giderken "Şehitler ölmez, vatan bölünmez","vatan sana canım feda" ve "her şey vatan için" sloganları attı.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 96. yıl dönümünü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Adana Valisi Mahmut Demirtaş Adana Valiliğinde tebrikleri kabul etti. Vali Demirtaş daha sonra Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanacağı Uğur Mumcu Meydanı'na geçerek burada Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve 6. Mekanize Piyade ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam ile birlikte haklı selamladı.
Vali Demirtaş, törende yaptığı konuşmada, "Türk Milleti egemenliğini alın teri, mücadelesi ve kanıyla kazanmıştır. Kadını, erkeği, ihtiyarı, genci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde verdikleri ortak mücadelenin sonucunda zaferimizi en güzel eserleriyle, Cumhuriyet’le taçlandırmıştır. Bizler bugün ve gelecekte böyle cesur ve karakterli bir millete mensup olmaktan daima gurur duyacağız. Bu gurur günümüzde bizlere bayram sevincini yaşatan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve de şükranla anıyoruz" dedi.
Vali Demirtaş'ın konuşmasından sonra öğrenciler şiir okudu. 5 yaşındaki bir kız çocuğunun İstiklal Marşının 10 kıtasını duygulu bir şekilde okuması ayakta alkışlandı. Daha sonra halk oyunu ekipleri gösteri sundu. Ardından ise tören geçidi yapıldı. Tören geçidinden sonra ise bayram sona erdi.
Bayramın ardından kışlasına doğru yola çıkan askerler sokakları sloganlarla inletti. Askerlerin "şehitler ölmez, vatan bölünmez","vatan sana canım feda" ve "her şey vatan için" sloganlarına törene katılanlar da eşlik etti. 5 yaşlarındaki bir çocuğun askerlerin yanında yürüyerek slogan atmaya çalışması dikkat çekti.
Törene, Adana Milletvekilleri Abdullah Doğru, Tamer Dağlı, Ahmet Zenbilci, Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaddin Cavlak, 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Gürel Özusta, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, vali yardımcıları, kaymakamlar ve kamu kurum müdürleri ile askerler katıldı. (Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false