ADANA KENT KONSEYİ FİZİKSEL AKTİVİTE VE SPOR ÇALIŞMA GRUBU’NDAN  3 ETKİNLİK
GÜNDEM 2.07.2020 14:32:00 757 0

ADANA KENT KONSEYİ FİZİKSEL AKTİVİTE VE SPOR ÇALIŞMA GRUBU’NDAN  3 ETKİNLİK

BAŞKAN BİÇER: “ 3 AYDIR EVE KAPANAN VATANDAŞLARA  SPOR YOLUYLA MORAL AŞILAYACAĞIZ. BELİRLİ SEMTLERDE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA DENEYİMLİ ANTRENÖRLER TARAFINDAN BİLİMSEL SPOR YAPTIRACAĞIZ”DEDİ.

Adana Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, KORONAVİRÜS nedeniyle 3 aydır eve kapanan vatandaşlara spor yoluyla moral aşılayacakları söyledi.

Haşmet Biçer, Kent Konseyi’nin Fiziksel Aktivite ve Spor Çalışma Grubu üyeleri ve emekliler Derneği Başkan ve yöneticileriyle ile salgın sonrasında 2 kez yaptıkları toplantıda, belirli semtlerde özellikle sosyal mesafeye de dikkat ederek deneyimli antrenörler gözetiminde bilimsel spor yaptıracaklarını kaydetti.

Salgın döneminde özellikle 65 yaş grubunun mağdur edildiğini ifade eden Biçer konuşmasında şunlara yer verdi:

“Salgın nedeniyle daha önce planladığımız çalışmaları zorunlu olarak askıya aldık. Hedefimiz, salgını göz ardı etmeden bazı projelerimizi yaşama geçirmektir. Dünyayı adeta kasıp kavuran KORONAVİRÜS döneminde ne yazık ki 65 yaş üstü vatandaşlarımız önlem amacıyla eve kapatıldılar. Bu durum, yaşlılarımızın bunalım geçirmesine neden oldu. Hareketsizlik nedeniyle başta kalp damar hastalıkları, diyabet olmak üzere yaşlılarda çeşitli hastalıkları tetiklediği görüldü. Bu sorunları bir nebze de olsa gidermek için Fiziksel Aktivite ve Spor Grubu üyeleri belirli spor merkezleri ile parklarda yaşlılara fazla yükleme yapmadan başta yoga olmak üzere deneyimli antrenörler tarafından açma, germe ve esnetme gibi bilimsel spor yaptıracağız. Bu çalışmalarda ortak hedefimiz yaşlılara moral aşılamak ve motivasyonlarını artırmaktır. Bu konuda Adana’da hizmet veren Emekliler Derneği Başkan ve yöneticileri, muhtarların da görüşlerini aldık. Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri işbirliğiyle Projenin amaca uygun yapılması için gerekli hazırlıkları tamamladık. En yakın zamanda iyi bir duyuru yaparak çalışmalara başlayacağız.”

Biçer, sporun paydaşlarıyla koordineli çalıştıklarını, projede sloganın “BİZLER İÇİN DEĞERLİSİNİZ” olacağını, çalışmalara katılacak vatandaşların doktor kontrolünden geçirileceklerini, çalışma alanlarında ambülans bulunduracaklarını, ayrıca şapka dağıtacaklarını da sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan Yoga Eğitmeni Güncel Dilmen yoganın her yaşta herkes tarafından yapılacağını, başta stres ve gerginlik olmak üzere bazı hastalıkların tedavisinde değerlendirildiğini belirterek toplantıya katılanlara kısa süreli yoga yaptırdı. Güncel Dilmen, 7 Temmuz Salı günü saat 18.00 ile 20.00 arasında müzik eşliğinde Atatürk Parkı’nda herkesin katılabileceği yoga yaptıracaklarını da anlattı.

Toplantıda Portakal Çiçeği İzci Derneği yöneticileri Bekir Polat ile Ahmet Saçmalı izciliğin herkes tarafından yapılacağını, NASA’da görev yapanların bile izcilik eğitimi aldıklarını, doğa yürüyüşlerinin yanı sıra çeşitli oyunsal etkinliklerle vatandaşlara katkı sağlayacaklarını söylediler.

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi’nden Yusuf Konaklı da tüm organizasyonları koordineli gerçekleştireceklerini ve gerekli desteği sağlayacaklarını ifade etti.

-TOPLANTIYA KİMLER KATILDI-

Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya şu isimler katıldı.

Dr. Selahattin Menteş, Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pervin Bilir, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi’nden Yusuf Konaklı, Seyhan Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Esen Zor, Gençlik Meclisi  Genel Sekreteri Süleyman Dökmez, Kent Konseyi Moderatörü Ayzade Kaldıbaeva,  Emekliler Derneği yöneticileri Sabahattin Metiner, Ali İhsan Güngör, DİSK Emekliler Salih Arıyürek,  Fiziksel Aktivite Grubu Üyeleri Değer Mazı, Necdet Hüğül, Ramazan Şanıvar.

 (VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false