SİYASET 22.11.2019 10:08:00 532 0

"Adana Havalimanı kapatılamaz, kent ekonomisine darbe vurulamaz"

Ayhan Barut, Adana Havaalanı ile ilgili kuşkuların giderilmesini, kapatılma iddialarına son verilmesini istedi

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Mersin sınırları içerisinde yapılacağı duyurulan Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle sürekli 'kapatılacağı' gündeme gelen Adana Havalaalanı ile ilgili kuşkuların giderilmesini, kamuoyuna net bir açıklama yapılmasını istedi. Adana Havaalanı'nın kapatılma girişimlerine şiddetle karşı çıktıklarını ifade eden Ayhan Barut, "Adana Havalimanı kapatılamaz, ülke ve Adana ekonomisine darbe vurulamaz" dedi.

"GENİŞLETİLİP BÜYÜTÜLMELİ, EKSİKLERİ GİDERİLMELİDİR"

Akıbeti sürekli tartışma konusu yapılan Adana Havaalanı ile ilgili kamuoyunun haklı endişelerini gündemden hiç düşürmeyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Güzel Adanamızın eksikleri olmakla birlikte ihtiyacımızı karşılayan çok güzel bir havaalanı vardır. Adana'nın yeni bir havaalanına ihtiyacı yoktur. Adana Havalimanı, dünyanın en güvenli ve en rahat havaalanlarından biridir. Milyonlarca yolcunun kullandığı havaalanımız kapatılmamalıdır aksine genişletilip büyütülmeli, eksikleri giderilerek daha konforlu hale getirilmelidir" diye konuştu.

"AYRIMSIZ HERKES, HAVAALANIMIZA SAHİP ÇIKMALI"

Adana Havaalanı'yla ilgili daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi verip Meclis çatısı altında kapatılma iddialarına tepki gösteren, kapatılma iddialarına karşı kamuoyuna açıklık getirilmesini isteyip sorunun çözülmesini isteyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut,  şunları kaydetti:
"Hükümet yatırımları konusunda üvey evlat muamelesi gören Adanamızın en gözde kurumlarından birisi olan Adana Havaalanı yine Çukurova Bölgesel Havaalanı adı altında komşu ilimiz sınırlarına yapılan havalimanı nedeniyle kapatılmak ve taşınmak istenmektedir. Mersin sınırlarına yapılacağı duyurulan ancak yapımı yılan hikayesine dönen bölgesel havaalanı komşu ilimizin de sorunlarına çare değildir. Yeni havaalanı için yaklaşık 10.000 dekar birinci sınıf tarım alanı, turfanda ürünlerin yetiştiği, alüvüyel topraklar istimlak edilmiştir. Ayrıca etrafında oluşturulacak inşaat ve yapılaşma işleri nedeniyle çok miktarda tarım alanı yok edilecektir.  Söz konusu alan aynı zamanda göçmen kuşlarının da göç yolu üzerindedir. Bunun yanı sıra Adana Havaalanı'nın ilimizin sınırları dışına çıkarılmak istenmesi asla kabul edilemez. Bu durum kent yaşantımıza, ülke ve Adana ekonomisine çok ağır bir darbe vuracaktır. Bir yere gelen yolcu indikten sonra ulaşımdan konaklamaya, yeme içmeden gezmeye kadar her konuda havaalanına yakın bir bölgede bulunmak ister. Böyle olursa kentimizin alacağı yaranın boyutu ortadadır. Siyasi ayrım gözetmeden herkesin kentimizin bu değerine sahip çıkması gerekiyor. Geçmişte ilimizden alınan ya da taşındırılmak zorunda bırakılan TRT, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Bölge Mahkemeleri gibi kurum ve kuruluşlara bir yenisini eklemeyelim. Bu konuda Adana ilimize yeni bir travma daha yaratmamak için ilgili bakanlık ve hükümetten açıklama yapmasını bekliyoruz."(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu