Adana Çimento’dan Kök Hücre Bağışına Destek
YAŞAM 30.06.2020 11:33:00 718 0

Adana Çimento’dan Kök Hücre Bağışına Destek

İyilik öncüsü, asırlık merhamet çınarı Kızılay’ın Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) ile ortak yürüttüğü kök hücre bağışı kampanyasına destek çığ gibi büyüyor.

Geçtiğimiz günlerde, sanayiciler ve iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelerek, TÜRKÖK kampanyasına bağış çağrısında bulunan Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı’ya, sanayicilerden yanıt gecikmedi.

Lösemi, lenfoma, kemik iliği yetmezliği ve kalıtsal metabolik hastalıkları olanlara umut ışı olmak için, tüm Türkiye’de yürütülen TÜRKÖK kampanyasına Adana Çimento Fabrikası’ndan destek geldi. Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı’nın kampanya çağrısına kulak veren Adana Çimento Fabrikası yöneticileri ve çalışanları, Kızılay’a kök hücre bağışında bulundu.

Adana Çimento Fabrikası Müdürü Levent Öncel öncülüğünde kampanyaya destek vererek hayat kurtarmak isteyen çalışanlardan, Kızılay’ın gezici kan bağışı ekibi numune aldı. Kan ve kök hücre bağışı yapmaya uygun olan donörlerden titizlikle alınan kan ve kök hücre örnekleri Kızılay’ın kan bankasına ve veri tabanına nakledildi.

Adana Çimento Fabrikası Müdürü Levent Öncel’in de kan ve kök hücre bağışında bulunduğu kampanyaya, fabrika çalışanları da yoğun ilgi gösterdi. Levent Öncel, ‘’Kızılay’ın her durumda, din, dil, ırk, mezhep ayırt etmeksizin tüm mazlumların ve ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuğunu biliyoruz. Kurum olarak Kızılay’ın faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Geçmiş yıllarda da dünya çapında gönüllü kök hücre bağışçıları sıralamasında üst sıralarda yer alan Kızılay’a biz de kurum olarak destek vermek istedik. Başkan Ramazan Saygılı ile irtibata geçip, kampanyaya destek olmak istediğimizi ilettik. O da bizi isteğimize kulak verdi ve uzman Kızılay ekibi ile fabrikamıza geldi. Tüm hijyen kurallarının titizlikle uygulandığı gezici Kızılay aracında ben ve fabrika çalışanlarımız kök hücre ve kan bağışında bulunduk. Bugün burada yaptığımız katılım bir canı birle hayata döndürürse ne mutlu bize’’ dedi.

Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise, kan ve kök hücre bağışının önemine vurgu yaparak şunları ifade etti: ‘’ TÜRKÖK, Türkiye'de kemik iliği nakli bekleyen hastalar ile bağışçıları buluşturmak, bu sayede şifa bulabilecek hastaların bir an önce sağlıklarına kavuşturulması amacıyla başlatılan bir projedir. Kızılay her durumda, doğal afetlerde, savaşlarda, virüsle mücadelede kısacası insanlığın başı her sıkıştığında orada olur ama ilk amacı olan hayat kurtarma görevini de unutmaz. Kızılay ailesi olarak, özellikle Adana’da değerli bağışçılarımız ve yardımsever vatandaşlarımızla çok güzel yardımlarda bulunuyor nerede bir mazlum ve ihtiyaç sahibi varsa yardımına koşuyor, derdine derman olmaya çalışıyoruz. Bizler elçiyiz. Kızılay siz değerli bağışçıları ile ayakta duruyor ve dünyanın en büyük yardım kuruluşlarından biri olma özelliğini taşıyor’’

Saygılı başta Adana Çimento Fabrikası Müdürü Levent Öncel ve çalışanları olmak üzere tüm Kızılay gönüllülerine teşekkür etti. Saygılı bağış kampanyası sonunda günün anısına Levent Öncel’e teşekkür plaketi verdi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu