ADANA VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ
YEREL 18.01.2018 11:06:49 486 0

ADANA VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

Tüm basını ziyaretleri kapsamında Yeni Adana ?ya gelen ve Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Çetin Remzi Yüregir tarafından karşılanan Vali Demirtaş, Adana´ya yapılan yatırımlar ve gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi verdi

/resimler/2018-1/18/1257018174552.jpgAdana Valisi Mahmut Demirtaş gazetemizi ziyaret ederek, Valilik çalışmaları hakkında çeşitli bilgilendirmede bulundu.

Basın kuruluşlarını ziyaretleri kapsamında Yeni Adana?ya gelen ve gazetemizin İmtiyaz Sahibi Çetin Remzi Yüregir tarafından karşılanan Vali Demirtaş, Adana´ya yapılan yatırımlar ve gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi verdi. Adana´nın Dünyanın en önemli üçüncü verimli topraklara sahip bir olduğunu ifade eden Demirtaş,  yılda 2 kez ürün alınabilen ve hata üç kez ürün dahi alan bir bölge olduğuna dikkat çekti.

20123 yılına kadar Seyhan ovasının tamamen sulu tarıma açılacağını da kaydeden Vali Demirtaş,  1 milyon 700 dekarlık alanın sulanması için projelerin hazırlandığını söyledi.

Demirtaş, ?Artık bu bölgede damlama ve yağmurlama sulama sistemine geçilecek. Su kaynaklarını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Gerçekleştirilecek projeler ile mevcut sularımızın en az yarısını kullanacağız? dedi.

Kozan-İmamoğlu-Ceyhan´da vatandaşların sulama suyu konusunda bilinçlendirme çalışmalarına da başlanması için talimatlar verdiğini kaydeden Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ?Vatandaş bu suya kavuştuktan ne ekmesi gerektiği konusunda da çalışmalarımız sürmektedir. Karataş Bebeli´de 3 bin dekarlık alanda deneme üretimlerine başlıyoruz. Konusunda en uzman olanları getiriyoruz Tek bir üretim değil, üretim çeşitliliğini de artırmak için projeler yaptırıyoruz. Katma değeri yüksek ürünlerin ekilmesi gerekmektedir? dedi.

Dünyanın en büyük probleminin güvenli gıda elde etmek olduğunu bildiren Vali Demirtaş,  ayrıca Adana Enerji İhtisas Bölgesi´nin de harekete geçirilmesi çalışmasını sürdürdüklerini söyledi. Bu konuda ADOSA, ATO,  AOSB gibi sivil toplum örgütleri ile Pazartesi günü toplantı yaparak, bu yerin zemin etütlerinin STK´lar tarafından yaptırılmasını, kendilerin de imar planı çalışmalarını tamamlayacaklarını vurgulayan Demirtaş, ?Enerji İhtisas Bölgesi faaliyete geçtiğinde 25-30 bin kişi burada istihdam edilecektir? diye konuştu. (VŞ)

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false