ADANA ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI
ASAYİŞ 30.08.2017 15:33:36 625 0

ADANA ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

Diyarbakır-Batman karayolunda askeri aracın geçişi sırasında PKK´lı teröristlerce döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan sivil şoför Mustafa Yılmaz ve Mehmet Gürses, Adana´da son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır, Batman karayolunda zırhlı askeri araçlarının geçişi sırasında, PKK´lı teröristlerce yola tuzaklanan El Yapımı Patlayıcı´nın (EYP) infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Mehmet Gürses ve Mustafa Yılmaz´ın cenazeleri Adana´ya getirildi.

Diyarbakır General Galip Deniz Kışlası´nda düzenlenen törenin ardından Gürses ve Yılmaz´ın cenazeleri hava yoluyla Adana´ya getirildi.  Yılmaz´ın cenazesi ise kara yoluyla Adana´nın Pozantı ilçesine gönderilirken, yarın Alpu Mahallesi Camii´nde kılınacak öğle namazını müteakip Alpu Mahalle mezarlığına defnedilecek.

Diyarbakır-Batman karayolunda askeri araçların geçişi sırasında, PKK´lı teröristlerce daha önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan sivil şoför Mustafa Yılmaz, memleketi Adana´da gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin tabutuna sarılan eşi gözyaşları içerisinde bayılırken, 18 yaşındaki kızı ise ?Bırakma beni? diye feryat etti. 
Diyarbakır-Batman karayolundaki Çınar ilçesine bağlı Başaklı Mahallesi yakınlarında Ankara´dan Siirt´e götürülmek istenen 2 zırhlı askeri aracın geçişi sırasında PKK´lı teröristlerin daha önce yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirildi. Patlama nedeniyle yol kenarına devrilen askeri aracı kullanan sivil şoför Mustafa Yılmaz ile bir sivil daha şehit oldu.

Diyarbakır-Bismil karayolunda askeri araçların geçişi sırasında bölücü terör örgütü tarafından tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Mehmet Gürses´in eşinin oğluna sarılarak, "Baban şehit oldu, artık evin reisi sensin, kardeşlerin sana emanet, aslanım şehit oldu" diyerek ağıtlar yakması herkesi ağlattı.

PKK´lı teröristlerce yola tuzaklanan El Yapımı Patlayıcı´nın (EYP) infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 2 sivilden 55 yaşındaki Mehmet Gürses´in cenazesi Asri Mezarlık morgundan alınarak sabah Barbaros Mahallesindeki evine getirildi. Cenaze, helallik alınmasının ardından törenin düzenleneceği Sabancı Merkez Camii´ne getirildi.

/resimler/2017-8/30/1534566171632.jpg

"ASLANIM GİTTİ, ŞEHİT OLDU"

Şehidin eşi Hicran, kızları Gözde, Gizem, Gamze ve tek oğlu Görkem Gürses gözyaşları içinde tören alanına geldi. Anne Gürses, çocuklarına sarılarak, "Gitti aslanım, aslanım şehit oldu. Baba diye ağlayın" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin 3 kızı da annelerine sarılarak, "baba" diye ağlayıp gözyaşlarını tutamadı. Bir süre sonra ise Görkem Gürses annesinin yanına gelip ona sarılınca şehidin eşi, "Oğlum baban şehit oldu, evin resi artık sensin, kardeşlerin sensin. Artık bizim babamız sensin" diye ağıt yakması herkesi ağlattı. Görkem Gürses de önce annesine sarılıp, öptükten sora kız kardeşlerine de tek tek sarılıp onları teskin etmeye çalıştı.

Törene gelen AK Parti Adana Milletvekil Fatma Güldemet Sarı da Hicran Gürses´in elini bir an olsun bırakmayarak onu teskin etmeye çalıştı.

TÜRK BAYRAĞINA SARILI TABUT GELİNCE AİLE AĞITLAR YAKTI

Öğle namazının kılınmasından sonra ise şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutu polislerin omuzlarında alana getirildi. Gürses´in eşi ve çocukları tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Çocuklar tek tek babalarının fotoğrafını ve tabutunu öptü. Hicran Gürses eşinin tabutunu sevip onu öperek onunla vedalaştı. Yakınları Gürses´in çocuklarını ve eşini tabutun üzerinden güçlükle aldı. Gürses´in bazı yakınları baygınlık geçirdi. Bir süre sonra cenaze namazı kıldırıldı. Namazın ardından Gürses´in naaşı toprağa verilmek üzere Akkapı Mezarlığına götürüldü.

EŞİ, MEHMET GÜRSES´İ EL SALLAYARAK UĞURLADI.

Cenaze törenine Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, CHP Adana milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, siyasi partilerin il başkanları, komutanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli