Adana Şehir Hastanesi djitalleşti
YAŞAM 17.01.2019 09:55:29 670 0

Adana Şehir Hastanesi djitalleşti

Sağlık Bakanlığı ve Rönesans İşletme Hizmetleri tarafından ?Kamu-Özel İşbirliği? (PPP) modeli ile hizmete giren Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, uluslararası bir sertifika olan ?HIMSS 6? yolculuğunu tamamladı. Sahip olduğu ileri teknoloji medika

Bilgi teknolojilerinin sağlık hizmetleri sunumunda ve geliştirilmesinde en uygun düzeyde kullanımını sağlamak amacıyla, kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak ABD´de kurulan, Amerika, Avrupa ve Asya´da yapılanmaları bulunan HIMSS´in üst düzey yetkilileri, bir süredir dijitalleşme yolunda önemli çalışmalar gerçekleştiren Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde incelemelerde bulundu. 
HIMSS Avrupa ve Latin Amerika Direktörü John Rayner ve Türkiye Direktörü Dr. İlker Köse ile diğer yetkililerden oluşan heyete, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş, Rönesans İşletme Hizmetleri Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İşletme Müdürü Mehmet Karakuş ve Bilgi Sistemleri Yöneticisi Muhammed Salih Çevik eşlik etti. 
Hastanenin konferans salonunda HIMSS 6 Sertifikasyonu süreci konusunda heyete sunum yapılmasının ardından; Eczane, Kalp ve Damar Cerrahi Servisi, Enfeksiyon Servisi, Acil Kadın Doğum Servisi, Radyoloji, Kan Transfüzyon Birimi, Yeni Doğan Yoğun Bakım, Laboratuvar ve Ameliyathaneler başta olmak üzere tüm birimler gezildi. 
Heyet üyeleri, gün boyu süren incelemelerin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nin, HIMSS 6. Seviye sertifikasını almaya hak kazandığını açıkladı. 
HIMSS Türkiye Direktörü Dr. İlker Köse, yaptığı açıklamada, sağlık hizmetlerinin kalitesini ve hasta güvenliğini esas alan teknolojinin kullanımını ifade eden dijital hastane kavramının önemine dikkat çekerek, ?Bu kapsamda tüm koşulları yerine getirerek 6. Seviye sertifika almaya hak kazanan Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticileri ve tüm çalışanlarını kutluyorum, hayırlı uğurlu olsun? dedi. 
Dr. Köse, büyük ölçekli hastanelerde dijitalleşme süreçlerinin daha zor olduğunu vurgulayarak, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nin ilerleyen dönemde, dijitalleşme sürecinin en üst noktası olarak kabul edilen ?HIMSS Emram Stage 7? Sertifikasyonunu da alacağına inandığını belirtti. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli