ADANA ŞEHİDİNİ UĞURLADI
TERÖR 1.06.2017 16:25:29 732 0

ADANA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Şırnak´ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak´ın cenazesi, memleketi Adana´ya getirildi. Kız arkadaşı şehidin tabutuna sarılarak, "Bu yaz evlenecektik olmadı" diyerek gözyaşı döktü.

Şırnak´taki törenin ardından şehit Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak´ın cenazesi uçakla Adana´ya getirildi. Adana Havalimanı´ndan askeri cenaze aracına konulan şehidin naaşı, Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi´ndeki baba ocağına getirildi. Kalabalık tarafından karşılanma sırasında gözyaşları adeta sel oldu. Şehidin baba ocağı ve çevre apartmanlar ise dev Türk bayraklarıyla donatıldı.

Burada şehidin babası Hayati Sığınak, gözyaşlarına boğuldu. Babayı Vali Mahmut Demirtaş ile komutanlar teskin etti. Daha sonra anne Sema Sığınak ve şehidin kardeşi ağabeyinin kepini giyip Türk bayrağına sarılı tabutu yanında gözyaşlarına boğuldu. Uzun süre şehidin annesi ve kardeşi tabutun başından ayrılmadı.

Bir süre sonra tabutun başına gelen şehidin kız arkadaşı Banu Hoşgören, tabuta sarılıp gözyaşlarına boğuldu. Askeri yetkililer teskin etmeye çalıştıkları aileyi tabutun yanından uzaklaştırdı. Şehidin kız arkadaşı ise tekrar tabutun başına gelip sarılarak, "Biz bu yaz evlenecektik, evlilik hayali kuruyordu. Ne oldu bize böyle" diyerek gözyaşı döktü.

Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı tören için Sabancı Merkez Camii´ne götürüldü.

Gözyaşları dinmeyen şehidin kız arkadaşı, "Şehit benim erkek arkadaşımdı, birkaç ay önce söz kesip, bu yaz evlenecektik. Olmadı" dedi.

Şırnak´ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak´ın cenazesi, Adana´da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Cenaze töreninde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de aile yakınları ile birlikte gözyaşlarını tutamadı. Şehidin annesi, "Çocuğum nerede? 5 gün sonra Şırnak´tan gelecekti" diye feryat etti.

Dün akşam Şenoba Tugay Komutanlığı´ndan kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde şehit olan 13 askerden birisi Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak´ın cenazesi, Osmaniyeli silah arkadaşı şehit Uzman Çavuş Zeki Koç´un naaşı ile birlikte Adana Havalimanı´na getirildi.

Baba evinde helallik alınmasından sonra şehidin naaşı tören için Sabancı Merkez Camii´ne getirildi. Tabutun katafalka konulmasından sonra şehidin annesi Sema Sığınak, tabuta sarılarak, ?Ciğerim yandı benim güzel oğlum. Çocuğum nerede? 5 gün sonra Şırnak´tan gelecekti? diye feryat etti. Şehidin kardeşi Orhan Sığınak da, ?Yeter artık yeter. Güzel gözlüm gitti benim. 32 yaşında gitti böyle mi gidecektin? diyerek tabutun başından uzun süre ayrılmadı. Şehidin kız arkadaşı Banu Hoşgören de tabuta sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü. Bu sırada AB Bakanı Ömer Çelik de gözyaşlarını tutamadı.

Kılınan cenaze namazı sonrası askerler ve şehidin kardeşiyle birlikte şehidin tabutuna omuz veren Bakan Ömer Çelik, bir süre cenazeyi taşıdı. Top arabasına konulan şehidin naaşı daha sonra Asri Mezarlığı´nda toprağa verildi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Pençe operasyonu'nda yaralanan asker yaşamını yitirdi

Şırnak'ta çatışamada 3 asker ve 1 korucu şehit oldu

Zeytin Dalı Harekâtı 5. yılında

Diyarbakır Anneleri’nin Sesi Nevşehir’den Duyuldu

İKİ JANDARMAMIZ ŞEHİT OLDU

Diyarbakır’da patlama: 8 polis hafif yaralandı

Mehmetçik’ten Kaçamayacaklarını Anlayan 4 PKK’lı Terörist Teslim oldu

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN SAĞKAYA KÖYÜNE GÖTÜRÜLDÜ

CEYHAN, SAĞKAYA MAHALLESİNDEN BİNBAŞIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ

'Pençe Kilit'te bir askerimiz şehit oldu

PENÇE-KİLİT OPERASYON BÖLGESİNDEN 3 ŞEHİT HABERİ DAHA

PENÇE KİLİT OPERASYONUNDA ÜÇ ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

YPG’DEN KARKAMIŞ İLÇEMİZE ROKET SALDIRISI: 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Prof. Dr. Barış Erdoğan,"Toplumsal korku ortamı oluşturulmasına karşı dikkatli olunmalı"

Defilede "Terörü Lanetliyoruz" pankartı açıldı

​​​​​​​IRAK’IN VE SURİYE’NİN KUZEYİNE ‘PENÇE-KILIÇ HAVA HAREKATI’

Şehidimiz var

TERÖR SALDIRISINDA VEFAT EDEN YUSUF MEYDAN VE KÜÇÜK ECRİN TOPRAĞA VERİLDİ 

İSTİKLAL CADDESİ SALDIRISINI YAPAN KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

“BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı