ADANA-MERSİN-OSMANİYE-NİĞDE-AKSARAY EMEK BÜROLARI TOPLANTILARI YAPILDI
SİYASET 23.11.2016 12:11:44 259 0

ADANA-MERSİN-OSMANİYE-NİĞDE-AKSARAY EMEK BÜROLARI TOPLANTILARI YAPILDI

CHP Niğde Milletvekili ve CHP Genel Merkez Emek Büroları Yürütme Kurulu Üyesi Ömer Fethi Gürer beraberinde Yürütme Kurulu Üyesi Burhanettin Bulut ve Ali Berberoğlu ile Adana, Mersin, Osmaniye, Niğde, Aksaray Emek bürolarının çalışmalarına başlaması nedeni

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sözlerine Siirt Şirvan´da bakır madeninde vefat eden işçileri anarak başladı. AKP hükümetleri döneminde iş güvenliği ve iş yasalarının yeterince denetlenmediğine vurgu yaptı. 2015 yılında 1730 işçinin iş cinayetinde yaşamını kaybettiğini, 2016 yılının ilk dokuz ayında 1414 kişi iş cinayetinde yaşamını kaybettiğini söyledi. 13 milyon sigortalı çalışanın % 10´unun sendikalı olduğunu ve bu sendikalı işçilerin de 700 bin civarında grevli, toplu sözleşmeli haklara sahip bulunduğunu ifade etti. Gürer işçilerin örgütlenmesini engellemek için işçi istihdam büroları ve Taşeronlaşmaya hükümetin sarıldığına dikkat çekti. Taşeronlara 3 ayda kadro sözü verilmesinden bu güne üç kat aşan süre geçtiğini, hala da bir gelişme olmadığının görüldüğünü belirtti. Gürer şöyle dedi: ? İşsizlerin, emeklilerin, kamu ve özel sektör çalışanları ile tüm emekçilerin güncel, ekonomik ve sosyal sorunları giderek derinleşmektedir. İşçisi, çiftçisi, esnafı, kadını, çocuğu, emeklisi, genci ile ilgili hükümet vaatlerde bulunsa da bu vaatlerini yaşama geçirmemektedir. Ülkemizde Uluslararası Çalışma Örgütü Normlarında bir sendikalar yasası ihtiyaçtır. Çalışanların sendikalaşmalarının önündeki engeller kaldırılmalıdır. Eşit iş yapanlar eşit haklara kavuşturulmalıdır. İş güvenliği her alanda sağlanmalıdır. Meslek hastalıklarına yönelik ciddi çalışmalarda bulunulmalıdır. Çalışma koşulları iyileştirilmelidir. Emeklilerin promosyonları bir an önce ödenmelidir. Bakana sordum ne yazık ki emeklilerin intibak yasası ile ilgili düzenleme yapılmayacağını açıkladı. Emeklilikte yaşa takılanlar için de bir iyileştirmede bulunulmayacağını söyledi. Emekliler için ilaç katkı payı kaldırılmadı. Emeklilere TOKİ vasıtası ile ucuz ev vereceğiz sözü de askıda kaldı. Çalışanlara Modern Kölelik yasasını çıkarıp onların sendikalaşma, iş güvenliği, kıdem gibi haklarını yok etti. ?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Emek Bürolarının 1974 yılında CHP´de oluşan İşçi Komiteleri ile başlayan sürecin günümüzdeki taleplere göre yeniden yapılanması olduğunu belirtti. Gürer şöyle dedi:?Ulusal ve uluslararası çalışma yaşamı ile ilgili kurum kuruluşlarla örgütsüz kesimlerle işbirliği içinde olacak emek büroları, çalışan, işsiz ve emekli örgütleri ile dayanışma içinde bulunacaktır. Sendikalar, demokratik kitle örgütleri, tüm çalışanlar, emekliler, güvencesiz çalışanlar ve işsizler dâhil her kesimle, söyleyecek sözü, önerecek düşüncesi olanla Emek büroları dayanışma içinde olacaktır. Emek büroları işsizler, emekliler, kamu ve özel sektör çalışanları ile birlikte tüm emekçilerin güncel, ekonomik ve sosyal sorunlarını araştırmak, gözlem ve kurumsal ilişki kurarak tespit etmek, araştırmaların sonuçlarını yayınlamak, sorunlara ilişkin parti politikaları doğrultusunda çözüm önerileri belirlemek, Cumhuriyet Halk Partisi´nin bu alanda ilgili politikalarına katkıda bulunmak amacıyla çalışacaktır. ?(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false