ADANA KIZ LİSESİ MEZUNLARI: ?KONSER ALANINA ALINMADIK?
GÜNDEM 8.04.2018 15:31:24 650 0

ADANA KIZ LİSESİ MEZUNLARI: ?KONSER ALANINA ALINMADIK?

Türkiye´nin ilk ve tek kadın bandosuna sahip Adana Kız Lisesi Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´nden karnaval tepkisi..

.Altı yıl önce Atatürk Caddesi´nde gerçekleştirilen karnaval yürüyüşündeki tertip ve düzeni bu yılki kortejde de beklediklerini söyleyen Dernek Başkanı Belkıs Yakıcı, "Hayal kırıklığı yaşadık" dedi.

Kortej yürüşü başlangıç noktası hakkında bilgi sahibi olamadıklarını ifade eden Yakıcı, kortej sonrası konser alanına da alınmadıkları için tertip komitesine tepki gösterdiler.

Portakal Çiçeği Karnavalı´nın Adana´nın yanı sıra Türkiye için de önemli bir etkinlik olduğunu belirten Dernek Başkanı Yakıcı, Türkiye´nin ilk ve tek kadın bando takımı olarak, karnavalı büyük bir heyecanla beklediklerini söyledi. Karnavalın ilk başladığı yıl da bando takımı olarak kortejde yer aldıklarını, belirten Yakıcı, "O yılın güzelliği ve mutluluğunun tadı damağımızda kaldı. Bu yıl çok daha güzel ve düzenli olur ümidiyle, Türkiye´nin ilk ve tek kadın bando takımı olan Adana Kız Lisesi Mezunları Bando Takımı olarak başvurduk. Bu yıl sadece özel kostümlü olanlar katılabilir dediler. Sayısını tam olarak bilemediğim gruplardan (73 de diyen oldu 53 de) kaçı özel kostümlüydü hepimiz gördük. Bizler Adana Kız Lisesi Mezunları iş kadını ve emekli arkadaşlarla (çoğu okul dönemde bando takımındaydı) işimizden, ailemizden fedâkarlık ederek okulumuza yakışan disipline yakışır bir şekilde çalışarak, özel tasarlanmış kostümlerimizle kortejin başlayacağı yer olan Galleria´nın girişine geldik. Ama girmek ne mümkün! Polis barikatları girişleri kapatmış. Araçlarda bulunan malzemelerimizle ortada kalakaldık. Davul ve bando malzemelerini o sıcakta taşımak zorunda kaldık. Korteje katılanların malzemelerini taşımaları için farklı bir geçiş noktası ayarlanabilirdi. Kortej sıralaması için ilgilenen görevliler ortalıkta yok. Bizim sıra numaramız 33. LÖSEV´in numarası 31. Biz hemen arkasındayız. Bizim arkamızdaki grup numarası 43. Peki aradakiler nerede? Bilen yok. Kortej yürüyüş alanı çok dar olduğundan enstrümanları çalmakta zorlandık" şeklinde konuştu.

´KONSER ALANINA ALINMADIK´

Binbir güçlük ve sıkışıklık arasında korteji tamamlamayı başardıklarını söyleyen Dernek Başkanı Belkıs Yakıcı, "Bizler, sırayla meydana alınıp, katılanların anons edileceğini, en azından ´teşekkür´ edileceğini zannederken, konser alanına bile alınmadık. 20 yıldır STK´larda emek vermiş bir kişi olarak hayallerimizi hiç kaybetmemişiz ki, bunları düşünebiliyoruz. Tabii ki, hayalmiş. Kapıdaki görevli genç, ´17´ye tadar olan grupları alıyoruz´ diyerek acı gerçeği suratımıza çarptılar. Bütün bando takımı ortada kalakaldık. Önceki karnavallarda da benzer sıkıntılar yaşadık ama hep ayıp olmasın diye susmuştuk. Sağolun ya. Bıktık artık bu ayrımcılıktan, emeğe saygısızlıktan. Karnaval komitesini işi bilenlerden oluşturun. 19 Mayıs gibi büyük organizasyonları yapan öğretmenlerimize de komitede yer verirseniz bu tür aksaklıkların yaşanmayacağını düşünüyorum" diye tepkisini dile getirdi.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli