ADANA FİLM FESTİVALİ´NİN İÇERİĞİ BU YIL DAHA ZENGİN
GÜNDEM 14.05.2017 13:01:31 240 0

ADANA FİLM FESTİVALİ´NİN İÇERİĞİ BU YIL DAHA ZENGİN

Festivalin uluslararası niteliği, ulusal yarışmalardaki heyecanı aratmayacak

Adana Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 11-17 Eylül 2017 tarihlerinde düzenlenecek 24. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında yapılacak ve Altın Koza ödüllerinin dağıtılacağı yarışmalarda, bazı ulusal kategoriler, uluslararası kimlik kazanırken, portföye eklenen yeni kategoriler de, organizasyonun içeriğini hayli zenginleştiriyor.

6 ana kategoride Altın Koza ödüllerinin dağıtılacağı festivalin uluslararası özelliği bu yıl en az ulusal yarışmalar kadar ilgi görecek, dikkat çekecek. Festivalin yarışma başvuruları 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü başlıyor.

 

YENİ YARIŞMA KATEGORİLERİ

Daha önce Adana Konulu Senaryo Yarışması ismiyle hayata geçirilen kategori, bu yıl Adana Kısa Film Maratonu Yarışması adı ve içeriğiyle yapılacak. 12 ülkenin katıldığı Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması´nın ise kapsamı genişletilerek, Uluslararası Kısa Film Yarışması adıyla sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Yine geçmişte Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması adıyla düzenlenen kategori, 24. festivalde Uluslararası Öğrenci Filmleri Yarışması adına ve içeriğine dönüşüyor. 

ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN ÖZEL BÖLÜM

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması´nın jürisi de çocuk ve gençlerden oluşacak. Jüri için seçilen çocuklar ve gençler, 3 aylık bir eğitimin ardından görevlerini yerine getirecek. Yine çocuk ve gençler için çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Bu yılki festivalin kapsamında oluşturulacak Sinema Pazarı´nda ise sinema sektörünün aktörleri buluşup, sektörün gelişimi ve sorunların çözümü için beyin fırtınalarıyla geçen birliktelikler düzenleyecek.

FESTİVALİN YARIŞMALI KATEGORİLERİ ŞÖYLE

1-Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, 2-Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması, 3-Uluslararası Kısa Film Yarışması, 4-Uluslararası Öğrenci Filmleri  Yarışması, 5-Adana Kısa Film Maratonu, 6-Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması?

Her bir yarışma kategorisinin farklı dallarıyla birlikte, eserler toplam 36 dalda Altın Koza ödülünü kazanmak için jürinin ve halkın beğenisine sunulacak.

ATÖLYELER, SERGİLER, ÖZEL GÖSTERİMLER VE KONSERLER

Festivalin bir diğer önemli ayağında ise, Dünya Sineması ile Türk Dünyası ve Türk Sineması seçkilerinden oluşan özel gösterimlere yer verilecek, atölyeler, konserler ve sergiler gerçekleştirilecek.

DAHA ETKİLİ VE KAPSAMI GENİŞLEYEN BİR FESTİVAL...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festival içeriğine yeni eklenen ve kapsamı genişletilen yarışma bölümleri ile daha etkili, sinema sanatına hizmet yoğunluğu artan, Adana´nın tanıtımına daha fazla katkı koyacak bir organizasyon amaçladıklarını belirtti. Başkan Hüseyin Sözlü, ?Adana Film Festivali´nin bu yıl uluslararası kapsamı genişliyor. Festivalimiz bu yıl daha renkli, etkili ve vurucu olacak. Bunun için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Türk sinemasına katkı koymaya, sinema sanatının gelişmesi için çaba göstermeye, bunları yaparken de Adanamızın tanıtımını üst seviyede gerçekleştirmeye devam edeceğiz? dedi.

FESTİVAL GENEL DİREKTÖRÜ İSMAİL DİKİLİTAŞ

Bu yıl, yeni yapılanması ve yeni yüzüyle dikkat çeken Adana Film Festival´inin, Festival Genel Direktörlüğünü, Altın Koza A.Ş Genel Müdürü İsmail Dikilitaş üstleniyor.

BAŞVURULAR 17 MAYIS´TA BAŞLIYOR

Uluslararası Adana Film Festivali´nin yarışma başvuruları 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü başlıyor. Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.adanafilmfestivali.org.tr adresinden yararlanabilecek.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli