Adana Film Festivali´nde Onur Ödülleri Verildi.
KÜLTÜR SANAT 26.09.2017 13:05:37 458 0

Adana Film Festivali´nde Onur Ödülleri Verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi´nce düzenlenen 24. Uluslararası Adana Film Festivali´nin Açılış ve Onur Ödülleri Gecesi yapıldı.

Piyanist Kerem Görsev ve grubunun mini bir konser verdiği gecede söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, konukları selamlayarak "Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde 24´ncüsünü düzenlenen ve Türkiye´nin iki büyük sinema festivalinden biri olan Adana Film Festivali´nin Onur Ödülleri Töreni´nde sizlerle bir arada olmaktan dolayı bahtiyarım. 21´ncisi ile belediye başkanı olarak başladığım bu festivalin 22´ncisinde açılış programını ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle yapamadık. Fakat o dönemde de sinema filmi yarışmaları ve ödül törenini yaptık. Bugün 24´ncüsünü başlatıyoruz ve Onur Ödülleri Töreni´ni gerçekleştirirken de ülkemiz yine zor günlerden geçiyor, kazanılmış topraklarımızı tekrar kazanmak mecburiyetinde bırakılıyoruz" dedi.

DÜNYA KÜLTÜRÜNDE HAK ETTİĞİMİZ DEĞERE ULAŞACAĞIZ

Adana Film Festivali´nin her yıl bir öncekinden daha etkili ve kapsamlı yapıldığını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, "Adana Film Festivali geleneksel olarak ve her yıl üzerine yeni değerler katarak Adana´ya yakışır bir festival olma yolunda mücadele ediyor. Dünya´nın, Türkiye´nin ve sinemanın kalbinin Adana´da attığına şahitlik etmek kentin belediye başkanı olarak beni ziyadesiyle mutlu ediyor. İnanıyor ve güveniyorum ki Adana Film Festivali tüm kategorileri ile Dünya kültüründe hak ettiği değere ulaşacak, Adana´da sanatın, kültürün başkenti olma adına dev adımlar atmış olacak" diye konuştu.

GÜN SANATIN SİNEMANIN GÜNÜ

Adana´nın Milli Mücadele´deki önemine de değinen Başkan Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: "Adana kültür, sanat için önemli bir kent olduğu gibi Adana bağımsızlık fikrini Atatürk´e veren şehir olarak da özel ve önemli bir yere sahip. Atatürk Kurtuluş Mücadelesini başlatmadan 8 ay evvel Adana´da bulunmuş ve kentin valisi, eşrafıyla görüşmeler yapmış. Sonrasında ise ´Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette bu güzel Adana´da doğmuştur´ diyerek Adana´yı onurlandırmıştır. Bundan dolayıdır ki bizler Cumhuriyetimizi kültürle sanatla besleyecek, Türk Milleti´ni milletler camiasında omuzlar üzerinde yükselterek hak ettiği konuma getireceğiz.

Gün sanatın, sinemanın günü... İstiyorum ki sinema sanatçıları konuşsun, oyuncular, yönetmenler sahnede olsun, onları dinleyelim.

Hepinize tekrar hoş geldiniz diyor, her yıl biraz daha büyüyüp gelişerek gerçekleştirilen Adana Film Festivali´nin Türk sinemasına, Türk sanat ve kültürüne katkılar sunmasını temenni ediyorum."

HAYAL KURMAYI BIRAKMAYIN, SANAT GÜZELDİR

Açılış konuşmasının ardından şarkıcı, besteci, söz yazarı, sinema ve dizi oyuncusu Hümeyra´ya onur ödülünü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü verdi. Duygularını paylaşan Hümeyra, "Sanatı bu kadar sevgiyle kucaklayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı´na ve Adanalılara teşekkür ederim. Bu ödülü genç meslektaşlarım için alıyorum. Hayal kurmayı bırakmayın. Sanat güzeldir" dedi.

Duygu dolu anların yaşandığı ve zaman zaman gözyaşlarının aktığı ödül töreninde Hümeyra´nın ardından Türk sinemacılığın bilimsel arşivini oluşturan bilim adamı Prof. Dr. Sami Şekeroğlu, prodüktör-yazar Arif Keskiner, komedi ve dram içeren yapıtlarda aynı ustalıkla rol alabilen Şemsi İnkaya onur ödüllerini aldı.

Bu yıl ilk kez verilen  ve dünya sinemasında yetenekleri henüz keşfedilmemiş isimlere vurgu yapmak amacıyla oluşturulan Vizyon Sahibi Yönetmen Ödülü ise Nijerya asıllı Amerikalı yönetmen Andrew Dosunmu´ya verildi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli